Figyeljünk a gyertyák elhelyezésére

Lakihegy Rádió

A kép illusztráció

Fokozottan kell ügyelni a tűzvédelmi szabályok betartására mindenszentekkor és halottak napján. Ilyenkor sokan a temetőkben és lakásaikban is mécsest vagy gyertyát gyújtanak.

A lakástüzek országszerte megemelkednek abban az időszakban, amikor az emberek kegyeletből gyújtanak tüzet a síremlékeknél és otthonaikban. A felügyelet nélkül hagyott gyertyák könnyen belobbanthatják a közelben található éghető anyagokat. Hajdu Imre, a Szigetszentmiklósi Tűzoltóparancsnokság, tűzoltási és mentési osztályvezetője elmondta: fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a mécsesek elhelyezésére. A temetőben csak sík területre, a koszorúktól minimum 15 centiméterre helyezzünk el gyertyát vagy mécsest.

Hozzátette: a lakásban különösen kell figyelni, hogy éghető anyag ne legyen a nyílt láng közelében, és ha kimegyünk a szobából vagy elhagyjuk a lakást, feltétlenül oltsuk el az égő gyertyákat. Szigetszentmiklóson a halottak napjához kapcsolódóan minimális a tűzesetek száma, viszont többször – évente 10-15-ször – riasztják a lánglovagokat a tűzhelyen felejtett étel, olaj meggyulladása miatt.

lakihegyradio.hu

9 hozzászólás “Figyeljünk a gyertyák elhelyezésére” bejegyzésre

  1. bolemann lajos szerint:

    Köszönjük lakihegyrádió, köszönjük fideszinfó!
    Tényleg 10-15-ször többször ég le a lábas a halottak-napi koszorúnál?
    Ki gondolta volna.

  2. médi szerint:

    Köszönjük bolemann lajos! Ezt jól kigondoltad.

  3. Vica szerint:

    Kisgyerekként lefekvés előtt egy kis mécsest gyújtottam a szobámban. Kicsi volt a mécses is és a lángja is, hát betettem a könyvespolcra. Szerencsére édesanyám esténként bejött ránk nézni, s így nem gyúladt meg a kb. 25-30 cm-re fölötte lévő polc… A kis fekete foltocska azért emlékeztet, hogy a tűz nem csak ott éget, ahol a lángja látszik. Tényleg nem árt vigyázni.

  4. lolka szerint:

    Bolemann Lajos:
    Azért a “viszont”-szót és a veszőt figyelembe veszed más az értelme a mondatnak…(bocsi)

  5. bolemann lajos szerint:

    Mi. Hogy a lábas veszélyesebb, mint a mécses? 🙂

  6. miska72 szerint:

    Az ágy is veszélyessebb mint az autó!
    Tudósok bebizonyították, hogy ágyban halnak meg a legtöbben! 😉

  7. Gordon szerint:

    De ágyban is fogannak és születnek a legtöbben. 🙂

  8. miska72 szerint:

    Ez is igaz. 😉

  9. lolka szerint:

    Mindig, ha a temetőbe megyek azon töröm a fejem, miért nem lehet a hátsó oldalon egy kaput nyitni. Általában nem érdekes, mert van megállási lehetőség. De igy Mindenszentek és Halottaknapja tájékán legalább ideiglenesen. Elhiszem, hogy a virág nagy üzlet, de amikor a lakotelepről gyalog elmegy az ember, Kivül a temető melett 1km, bent a temetőben vissza 1km. Visszafele megint 1km, kivül megint 1km és úgyan ott vagyok ahonnan indultam. Már többszőr volt erről szó, de az önkori mindig kibuvót talált (műemlék a bejárat ami a Rákoczi útra néz…meg a virágárusok…stb) szóval ilyen átlátszó kifogások voltak. Pedig egyévben egyszer kéne egy ideiglenes bejáratot nyitni, de hát a gerincút sem sikerült 16 év alatt ezeknek a …………….., miért sikerült volna pont ez a probléma megoldás. De most már nem is érdekes, majd az új vezetés aki lessz, talán megtudják oldani ezt a dolgot is a többi elmaradt igérgettel együtt…
    (a kipontozott részre mindenki azt gondol amit akar, én oda irtam, de aztán …az indiánok sem bántják a …………..)

Itt lehet hozzászólni !