A metró második szakasza alkalmatlan uniós támogatásra

MTI, HírExtra

A kép illusztráció

A metró második szakasza nem csak költségvetésileg irreális, hanem szakmailag is felesleges, ráadásul eddig titkolt szakmai tervdokumentumok szerint egyértelműen alkalmatlan uniós támogatás lehívására – közölte csütörtökön a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

A VEKE szerint ahhoz, hogy a metró második szakasza uniós támogatást kapjon, sok más mellett két feltételnek kellene biztosan teljesülnie: a projektnek megtérülőnek kell lennie és ahhoz, hogy a 2007 és 2013 között költségvetési időszak uniós forrásaiból lehessen lehívni, és a projektet 2015-ig be kellene fejezni.

Az egyesület szakmai elemzése szerint e feltételek egyike sem teljesül, a 167 milliárdos projekt uniós támogatásra nem lehet jogosult, “hiszen a 2015-ig történő befejezése irreális, a VEKE birtokában lévő hivatalos szakmai anyagok szerint pedig a beruházás nem megtérülő, így nem is támogatható”.

A VEKE a metró helyett gyorsvillamos kiépítését szorgalmazza Újpalotáig, amellyel szerinte maximum 40 milliárd forintból biztosítható lenne Újpalota közvetlen belvárosi kapcsolata, a Thököly úti kötöttpályás közlekedés, a buszok kiváltása és a versenyképes kötöttpályás közösségi közlekedés biztosítása a folyosó teljes hosszában. Emellett szerintük a 167 milliárd forintból, amit most egy Bosnyák térig tartó négymegállós metrószakaszra költenének el, a gyorsvillamosvonal Újpalotáig kiépítése mellett a BKV teljes buszparkjának lecserélésére, a belvárosi villamoshálózat hiányzó részeinek visszaépítésére, új villamoskocsik beszerzésére, buszsávok és kerékpársávok kilométereinek százaira is jutna pénz, sőt, még maradna is belőle.

hirextra.hu

3 hozzászólás “A metró második szakasza alkalmatlan uniós támogatásra” bejegyzésre

  1. hlajos szerint:

    Újra kell indítani a 44-67-es villamosokat, és akkor nem fog kelleni négyesmetró a keletitől, ahogy azt a VEKE is mondja. Sőt, még a 7-es buszokat is meg lehetne ritkítani. A villamos meg ugye nem is füstöl, és jó pályán jó villamos nem is hangos. És talán 40 mrd. se lenne, főleg, ha magyar (vagy legalábbis magyarországi) cég gyártaná le őket.

  2. Jeniszej szerint:

    Nem kellene a metró. mindjárt javulna a felszíni közlekedés, ha azt a sok autót kitiltanák a városközpontokból.
    Ismét divatba jöhetne a kerékpár és a villamossal történő utazás. Végül a vízibusz.

  3. vermes szerint:

    Lehet, hogy kéne metró, de ennyiért talán nem…

    A XI. kerületben a Bocskai úti és a körtéri megálló kijárata kb. 400 méterre lesz egymástól. Brávó! Lehetett volna talán egy megálló/két kijárat konstrukcióban építkezni.
    De nyilván valaki(k)nek nagyon tele kellett tömni a zsebeit…

    Már látom, hogy a 2024-es megnyitó után pár évvel Demszky tébolyult lelke fel s alá bolyong majd az alagutakban… Megérdemelné!

Itt lehet hozzászólni !