Ünnepeltek a férfi kosaras bajnokok

csepel.hu

Ünnepi találkozóra gyűltek össze az egykori csepeli férfi kosárlabda csapat tagjai, akik 30 évvel ezelőtt megnyerték az országos bajnokságot.

A bajnokok minden esztendőben rendszeresen összejárnak, de most a csepeli önkormányzat támogatásával emlékeztek meg a három évtizeddel ezelőtti sikerre. A sportolókat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen megjelent a legendás sikeredző, a 83 éves Liptai István — Csúzli bácsi –, akit 2014-ben Csepel díszpolgára címmel tüntették ki.

Borbély Lénárd gratulált a csapatnak a korábbi eredményekhez. Büszkék lehetünk a csepeli sportolókra, akik számos kiemelkedő sikert elértek. Az önkormányzat törekvése, hogy újra eredményes sportélet legyen Csepelen. Sajnos, a Csepel SC jelenleg egy olyan cég tulajdonában van, amely a sport fejlesztése helyett ingatlanokat építene a sporttelep területén. Az önkormányzat szeretné átvenni a sporttelepet, de nem jutottak egyezségre a tulajdonossal.

A jó hangulatú találkozón részt vett az egykori csapatból Székely László csapatkapitány, valamint Bartók Gyula, Kovács Zoltán, Klötzl György, Reizer Ferenc, Somogyi László, Takács Sándor és Varga Géza. Ott volt dr. Siklósy Ferenc, aki csapatorvosként segítette a csapatot és aktívan szervezi a rendszeres éves találkozókat.

A bajnoki rájátszás döntőjét 1989 májusában játszották az Oroszlány ellen, amelyet a Csepel nyerte meg hazai környezetben, zsúfolt nézőtér előtt. Öt évvel ezelőtt, a negyedszázados évforduló találkozójára az ellenfél Oroszlány csapatának játékosait is meghívták, akikkel barátságos meccset vívtak. Utána Oroszlány látta vendégül a csepelieket.

Liptai István most feleségével, Éva asszonnyal együtt érkezett a jubileumi ünnepre. A nagy tiszteletnek örvendő edző tizenhat éves korában Szegedről került Csepelre, majd kezdett el kosárlabdázni. Hihetetlen sikereket ért el játékosként, hiszen 137-szeres válogatott lett. Részt vett a tokiói és a római olimpián, az utóbbi eseményen a kilencedik helyet szerezte meg a csapat. Gyakorlatilag végig a Csepelben játszott. Egyszer az Oroszlány kölcsönjátékosaként szerepelt, hogy segítse az akkori csapatot feljutni az NBI-be. Később a Csepel edzője lett. „Kellemes emlékek fűznek a bajnokcsathoz. Minden nagyszerűen sikerült akkor, hiszen kiváló játékosaink voltak. Nagyon jó

volt a légkör és a csapatszellem. Az időmet mostanában olvasással, tévézéssel töltöm. Szívesen megnézem a kosárlabdázókat és a kézilabdásokat” – mondta Liptai István.

Az ünnep részeként ajándékot adott át a bajnokoknak Szabó Róbert, a Budapest-Csepel kosárlabda klub szakosztályvezetője.

Cs. A

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !