Lézerharc bajnokságot rendeztek a Daru-dombon

Csepel.hu

59 csapat vett részt az I. Csepeli Lézerharc Bajnokságon, amelyet a csepeli Eötvös József Általános Iskola hetedik osztályos tanulói nyertek.

A Csepeli Önkormányzat szervezésében első alkalommal rendezték meg a Daru-Dombon a Csepeli Lézerharc Bajnokságot, amelyre előzetesen 5 fős csapatok jelentkezését várták.

A bajnokságra összesen 59 csapat nevezett, amelyek családi és baráti társaságokból, osztálytársakból verbuválódtak. Egyetlen csapat kivételével – akik Újbudáról érkeztek – minden versenyző csepeli volt. Bár az elnevezésben szerepel a harc kifejezés, a lézerjáték senkire és semmire nem veszélyes, védőfelszerelés nélkül is játszható. Minden játékos kapott egy speciális fegyvert és egy fejérzékelőt, amely a kapott találatot jelezte. A játékosok egyenes kieséses rendszerben mérték össze ügyességüket és taktikai érzéküket. A jelentkezők túlnyomó többsége az általános iskolások közül került ki, de több felnőtt korú is kipróbálta a játékot. A küzdelmek délelőtt 11 órától folyamatosan zajlottak, a döntőre délután fél ötkor került sor. A pálya kialakítását és a verseny technikai lebonyolítását a győri Rioter Games végezte.
A versenyre kilátogatott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki személyesen gratulált a dobogósoknak, akiknek egy bekeretezett emléklapot nyújtott át. Minden résztvevő csapat ajándékcsomaggal távozhatott.
A lézerharc mellett számos programmal várták az érdeklődőket, volt buborékfoci, VR-játék, mobil szabadulószoba a Trap Factory jóvoltából és Crazy Cart. A rendezvényre a Skyward Szélcsatorna és a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület is kitelepült egy standdal.
A győztes csapat a csepeli Eötvös József Általános iskola tanulói közül került ki. – Hetedikesek vagyunk, egy osztályba járunk. A versenyre egy Playstaion játék segítségével készültünk fel, sokat gyakoroltunk előtte. Megbeszéltünk egy bizonyos taktikát, amihez végül nem tartottuk magunkat, de nagyon boldogok vagyunk, hogy mi nyertünk. Az emléklapot kifüggesztjük az osztálytermünkben – mondta Bakos-Nagy Botond, a győztes csapat egyik tagja.
Pintér Bence, a rendezvény fő szervezője kérdésünkre elmondta, a nagy sikerre való tekintettel jövőre is szeretnénk megszervezni a lézerbajnokságot, majd köszönetét fejezte ki a polgármesternek, hogy az Önkormányzat támogatásával megrendezhették ezt a versenyt.
A rendezvény lebonyolításában a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai is részt vettek.
Helyezések és díjak:

  1. Mr. Sósmogyi
    Nyereményük: a Skyward jóvoltából átélhetik a súlytalanság élményét.
    2. #1 Doboz xigi
    Nyereményük: közös go-kartozáson vehetnek részt.
    3. Ali babák
    Nyereményük: a Trap Factory jóvoltából kipróbálhatják a Csepel Művek terültén lévő szabadulószobát.

 

További képek az eseményről itt.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !