Palántaosztás a virágos Csepelért

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat célul tűzte ki, hogy minden évben növeli a virágos felületek számát a kerületben, valamint azt is, hogy törekszik a zöldterületek fejlesztésére és egyre magasabb színvonalú fenntartására. A különböző színű, formájú és illatú egynyári virágok a kertek, parkok leglátványosabb díszítő elemei, amelyek szebbé, barátságosabbá teszik környezetünket.

A kerületi önkormányzat a lakókat bevonva próbálja a virágosítási programját kiterjeszteni. A cél pedig az, hogy közös összefogással minél több közterületi virágoskert létesülhessen Csepelen.

A május 10-i palántaosztáson, ahol megjelent Borbély Lénárd polgármester is, az önkormányzat lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) 40 db egynyári virágot ajánlott fel. A Csepeli Városgazda Zrt. a növények elültetésénél arra kéri a lakosokat, hogy a virágok jól látható helyre kerüljenek. Társasházak esetén a be nem kerített előkert, a bejáratok melletti terület vagy a járda melletti zöldsáv, kertes házak esetén az ingatlan előtti járda és az úttest közötti zöldsáv használható.

A program lebonyolítását a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. Zöldterület-fenntartási Osztályának munkatársai végezték. A szakszerű ültetésről és ápolásról a növények átadásakor tájékoztatták a jelentkezőket.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !