Néma főhajtás a II. világháború áldozatainak emléke előtt

Csepel.hu

Néma főhajtással emlékeztek meg a II. világháború áldozatairól Csepelen, a Szent Imre téren május 9-én. Magyarországon a háború közel egymillió áldozatot követelt, köztük voltak katonák, bombázás során életüket vesztett civilek és elhurcolt ártatlanok.

Erre a napra Európa területén más és más időpontokban emlékeznek, hiszen Németország május 7-én tette le a fegyvert a szövetségesek előtt, viszont az aznap aláírt dokumentum csak május 8-án 23:01-kor lépett életbe, az időeltolódás miatt Moszkvában ekkor már május 9-e volt.

A csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint dr. Vincze Anikó aljegyző rótták le tiszteletüket, az Országgyűlés és a csepeli FIDESZ képviseletében Németh Szilárd munkatársa, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda képviseletében Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága nevében pedig Nagyné Kovács Tímea intézményvezető és munkatársai helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Néma főhajtás a II. világháború áldozatainak emléke előtt” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    “dokumentum csak május 8-án 23:01-kor lépett életbe, az időeltolódás miatt Moszkvában ekkor már május 9-e volt.”

    Mi már megint Moszkvához igazodunk!

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Végre egy személy, akire jó nézni! 😉

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Remélem, ősszel már egy barna és egy szőke nő vezeti Csepelt! 😉

Itt lehet hozzászólni !