Ifjú tehetségek: 851 pályamű az idei pályázaton

Csepel.hu

A Csepel-sziget Ifjú Tehetségei elnevezésű regionális képző- és iparművészeti pályázatot 18. alkalommal rendezték meg. Csepel-sziget 35 iskolájából összesen 851 pályamű érkezett. A beérkezett anyagokból május 2-án nyílt kiállítás, s ekkor adták át a díjakat is a Nagy Imre Általános Iskola és AMI aulájában.

Az iskola, kiválóan akkreditált területi hatókörű tehetségpontként, kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, s ennek a munkának is egyik fontos állomása a pályázat. Körömi Gábor intézményvezető-helyettes üdvözölte a megjelenteket.

A fővédnök Borbély Lénárd polgármester volt, aki köszöntőjében elmondta, fontos a hagyományok ápolása: ennek egyik nagyszerű példája ez az évről-évre megrendezett színvonalas pályázat. Tóth János a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója a pedagógusok, szülők támogatását emelte ki, hiszen alkotni csak ilyen környezetben lehet.

Az idei  kiemelt téma a játék volt. Az alkotásokat  március 8-ig várták, ezután került sor a zsűrizésre Bodóczky István, Munkácsy-díjas festőművész és Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója választotta ki a legjobb műveket. Minden évben korcsoportonként és témánként válogatnak a zsűri tagjai az alkotásokból fődíjas és különdíjas munkákat.

A program fő támogatója a csepeli önkormányzat és a Dél-Pesti Tankerület volt. A fődíjas alkotások katalógusba kerülnek, melyet minden évben a csepeli önkormányzat  finanszírozásával adnak ki.

A kiállítás május végéig megtekinthető az intézmény aulájában.

Csepel.hu

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !