A migráció megállítása a cél az uniós választáson

Csepel.hu

Korábban soha nem volt akkora tétje az európai parlamenti választásoknak, mint most, amikor a bevándorlás megállítása a cél – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azon a lakossági fórumon, amelyet a május 26-ai választások jegyében rendeztek meg a Radnóti Miklós Művelődési Házban április 29-én.

A kormány tagjai és a Fidesz-KDNP vezetői országjáráson vesznek részt, hogy tájékoztassák az embereket az uniós választás várható következményeiről. A fórumon Benkő Tibor honvédelmi miniszter tartott előadást, amelyen érintette a migrációs válságot és beszélt a honvédelmi- és haderőfejlesztésről.

Borbély Lénárd egy napokban történt eseménnyel kapcsolatban felháborodásának adott hangot, hogy Bangóné Borbély Ildikó, a csepeli MSZP elnöke utalásképpen patkányoknak nevezte a Fidesz szavazóit. „Kikérjük magunknak a patkányozást, amivel Bangóné megsértette nemcsak a Fidesz több, mint 16 ezer csepeli szavazóját, hanem az ország összes választóját is, akik a Fideszre szavaztak” – mondta.

Németh Szilárd utalt rá, hogy a magyarok jól döntöttek annak idején, amikor az Európai Unióhoz való csatlakozást választották. Az értékek és az érdekek szóltak a döntés jogossága mellett. Az utóbbi időben azonban az is látható, hogy az Európai Unió bizonyos vezetői olyan irányba vezetik Európát, amely „nincs rendjén”. Korábban Moszkvából kényszerítették rá a magyarokra a külföld akaratát, most Brüsszelből figyelhető meg ez a törekvés. „Olyan emberek ülnek ott, akik különféle okok, érdekek miatt támogatják a bevándorlást. Egy személy különösen híve ennek: ő Soros György, akinek 228 embere található az EU irányító köreiben. A magyarok túlnyomó többsége úgy döntött a 2015-os migráns invázió után a nemzeti konzultációkon és a népszavazáson, hogy nem kér ebből. Magyarország célja a migráció megállítása. Annak kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és vissza kell adni a nemzeti kormánynak. Erről szól az uniós választás” – mondta Németh Szilárd.

Benkő Tibor történelmünk múltját felidézve emlékeztetett rá, hogy elődeink számtalanszor áldozták életüket, vérüket a hazáért. „Nekünk alapvető kötelességünk, hogy biztosítsuk Magyarország védelmét, hogy Magyarország magyar maradhasson, hogy a kultúránk megmaradjon. Most új világrend van kialakulóban, Európában nagy változások történnek. A béke megőrzése érdekében erősíteni kell az ország erejét, biztonságát. Látnivaló, hogy a szomszédos Ukrajnában nyugtalanság van. Magyar kisebbség él ott. Ukrajnának tudnia kell, hogy tiszteletben kell tartania a magyar kisebbség nyelvét, kultúráját”.

„Katonáink nevéhez köthető, hogy 2015-ben a déli határon felépítettük a műszaki határzárat. Azóta a migránsok nem léphetnek be Magyarország területére illetéktelenül, jogtalanul. A laktanyákban a katonáink állnak készenlétben, hogy szükség esetén a rendőreinknek segítséget nyújtsanak a határ védelmében. Fontos, hogy a magyarok biztonságban érezzék magukat” – mondta Benkő Tibor.

A bevándorlókról megjegyezte: nem fogadható el, hogy Magyarországra ezrével, százezrével érkezzenek illegálisan. Közöttük többen is akadtak, akik nem jó szándékkal mentek Nyugat-Európába és követtek el bűncselekményeket, terrortámadásokat. Felmerül a kérdés, jó lesz-e nekünk az a kultúra, amely a radikális iszlámra jellemző. Bizonyára nem, mert veszélyt hordoz magában.

Magyarország a NATO tagja, amelynek ötödik cikkelye kimondja a kölcsönös segítségnyújtást, ha egy tagországot támadás ér. Ez azonban nem menti fel Magyarországot attól, hogy ne tegyen meg minden tőle telhetőt a katonai védelmére. A NATO harmadik cikkelyében ugyanis az áll, hogy minden tagország kötelessége saját biztonságának erősítése. A honvédelem fontossága abban nyilvánul meg, hogy ha nincs biztonság és béke, akkor nincs jó egészségügy, oktatás, szociális ellátás. Mindennek az alapja a politikai stabilitás és a biztonság. „Negyvenhárom év katonai szolgálat után örömmel vállaltam a feladatot, hogy Magyarország biztonságát erősítsük” – mondta a miniszter.

Jelenleg évente mintegy kétezer magyar katona vesz részt különféle békemissziókban szerte a világon. Azért veszünk ezekben részt, mert ott kell megoldani a bajokat, ahol keletkeznek.

A honvédelmi és haderőfejlesztési program célja, hogy Magyarország erős, ütőképes hadsereggel, hazájukhoz hű katonákkal rendelkezzék. A magyar katona esküjében az áll, hogy akár élete feláldozásával is szolgálja a hazáját. A haderőfejlesztés részét képezi korszerű fegyverek, új helikopterek beszerzése, légvédelmi rakéták, radarrendszer telepítése, új harckocsik, önjáró lövegek hadrendbe állítása. Kiemelt figyelmet fordítanak a kíbertámadásokra. A magyar hadseregnek a térség meghatározó haderejévé kell válnia.

Fejlesztik az önkéntes tartalékos rendszert, amely a fiatalok körében egyre népszerűbb. Nyári honvédelmi táborokat szerveznek, amelyekre mind többen jelentkeznek. Az iskolákban honvéd képzéseket indítottak. Teret nyernek a kadet programok.  Különféle ösztöndíjakkal támogatják azokat a fiatalokat, akik katonának készülnek – mondta Benkő Tibor miniszter.

Németh Szilárd hozzátette, hogy Csepelen a Budapesti Komplett Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd iskolájában kadet képzés indul szeptembertől. Egy toborzó irodát is létrehoznak a BKSZC-n belül.

Cs. A.

Csepel.hu

 

12 hozzászólás “A migráció megállítása a cél az uniós választáson” bejegyzésre

  1. Gábor László szerint:

    Volt-e NÉPSZAVAZÁS ezekről :
    Venezuelai migránsok behozása ?
    Letelepedési kötvényes (fizetős , fideszmutyi) migránsok behozása ?
    Az ugandai (és sok más !!!) keresztények közpénzMilliárdokkal !!! támogatása a szegénységben élő magyarok helyett ?
    Focibuzi hobby-stadionkái ?
    A TAO pénzek normális felhasználása Mészáros-gazdagítás helyett ?
    …………és még 100.000 fontos dolog . Mindezek helyett “sorosmigráncs” agymosó propaganda halandzsa ??? Ma Köztársaság helyett : TOLVAJDIKTATÚRA működik egy elmeháborodott szélhámos vezetésével .

  2. csak úgy ... szerint:

    A toborzót tavaly nyárra ígérték! Most a választások előtt aktuálisabb? Helyileg hol lesz? Javaslom a Szt. Imre téri kihasználatlan pavilonokat! Esetleg az Ady Lidl, Csillagtelep környékén lehetne az alkalmassági próba, ómigránsok és zombik kezelése.

  3. Dagobert bácsi szerint:

    A migrációt megállítja a határkerítés, a választás nem erről szól! A kérdés az, hogy a magyar nép akarja-e, hogy ez a tolvaj kormány ellopja az uniótól kapott pénzt a magyar nép elől! Az a pénz a miénk, mert a mi adónkból fizetjük az uniónak befizetendő pénzt (összes vámbevétel, tagdíj, plusz a befolyt ÁFA meghatározott százaléka!)!

  4. Mákosguba szerint:

    És garancia van mind erre? Tegyük fel, megadják a fidesznek a bizalmat ISMÉT, de ha megbuknak, akkor lemondanak örökre és eltűnnek a közéletből? Mert ez lenne a minimum. Az észt könnyű osztani és ígérgetni, ezeknek a súlyát mi átlag, tisztességes emberek érezzük meg, nem ezek a nagyurak akik a bársonyszékben ülnek. Erről van itt szó.

  5. Nagyapó szerint:

    A patkányozó szocik ismét összehordanak mindenféle hazugságot, hogy megzavarják a választást. Igen, a legfontosabb az, hogy Magyarországba jöhetnek-e mindenféle, ellenőrizetlen migránsok?
    Az ellenzék nosztalgikusan vágyik egy hatalom gyámságára, most Moszkva helyett Brüsszelből, mert a magyar választóknak elegük van belőlük és másképp nem tudnak hatalomra kerülni. Ezt szeretnék az Európai Egyesült Államok – EEA – létrehozásával, csak azt nem tudják felfogni, hogy egyesült államok létrehozása különböző nemzetek között nem megy. A létező államegyesületek USA, Brazília, Kanada, Ausztrália,stb., azonos nemzetiségű államok szövetsége, ellentétben a csődbe ment SZU-val. Az EU képviseletébe menekülő Gyurcsányné is csak azért akar EEA-t, mert értelmes gondolat nem jut felkészítőik eszébe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Jobban szerint:

    “Ez ma Nagy-Britannia: ötven késszúrással gyilkolta meg keresztény hitre áttért feleségét egy iráni migráns”http://mindenszo.hu/ez-ma-nagy-britannia-otven-kesszurassal-gyilkolta-meg-kereszteny-hitre-attert-feleseget-egy-irani-migrans/

  7. Jobban szerint:

    “Épp integrálódnak – Kilenc őrt vert össze egy migráns az egyik olasz börtönben
    Az egyik sérült súlyos koponyasérülést szenvedett.”http://mindenszo.hu/epp-integralodnak-kilenc-ort-vert-ossze-egy-migrans-az-egyik-olasz-bortonben/

  8. Jobban szerint:

    “Sargentini hallgat – Szaúd-Arábiában egy WhatsApp-üzenet miatt fejeztek le egy fiatalt
    A nyugati államokkal szövetségben álló Szaúd-Arábiában sorra fejeznek le fiatalokat
    A szaúdi hatóságok brutális kínzásokkal érik el, hogy az áldozatok „bevallják bűneiket”, erre hivatkozva pedig kivégzik őket. A lefejezések gyakoriak a szaúdi királyságban, ennek ellenére az ország tagja az ENSZ nőjogi bizottságának, és a nemzetközi szervezet Emberi Jogi Tanácsának egyik bizottságában is helyet kaptak.”
    http://mindenszo.hu/sargentini-hallgat-szaud-arabiaban-egy-whatsapp-uzenet-miatt-fejeztek-le-egy-fiatalt/

  9. Dagobert bácsi szerint:

    Mindenki maga felel a tetteiért! Orbán is aki eddig 86 ezer embert engedett be Magyarországra! Ellenőrizetlenül, lényeg hogy befizették a 250 ezer Eurót, nem is államkasszába, hanem ismeretlen off-shore cégeknek! Azok kaptak letelepedési engedélyt, akik másképp nem tudtak Európába jutni! Kína, Irán, Oroszország söpredéke!

  10. Jobban szerint:

    “A rendszerváltás kezdete óta nem voltak olyan kevesen a balliberális pártok majálisain, mint az idei május elsején. A jó idő ellenére is minimális szintű érdeklődés alapján nem sok jóra számíthat az ellenzék a május 26-ai európai parlamenti választáson.”
    http://mindenszo.hu/csicskulas-van-szinte-senki-sem-volt-kivancsi-az-ellenzeki-partok-majalisaira/

  11. Dagobert bácsi szerint:

    A Fidesz meg nem is tartott majálist sem! A nácik nem ünneplik május elsejét!

Itt lehet hozzászólni !