Bírálják a fejlesztéseket

csepel.hu

A Munkásotthon igazgatója, a Szigethalmon élő Takács Mónika már MSZP-s polgármesterjelöltté választásakor jelezte: azokat a támogatókat várja csapatába, akik nem a jelenlegi városvezetés által járt úton képzelik el Csepel jövőjét. Választási kampánylapja azóta minden csepeli fejlesztést bírál. Többek között így járt a faültetési program, a leendő Napközis Tábor mellett épülő focipálya, a strandfelújítás, és még a frissen átadott Rákóczi Kert is. Közben omladozik a Munkásotthon homlokzata, ahol az elmúlt harminc évben szinte semmilyen komolyabb külső felújítás nem volt.

Mint ismert, az Európai Parlament választására bejelentette az MSZP, hogy az ellenzék közös jelölteket állít. Ám ez kudarcba fulladt.

Ugyanígy történt az őszi önkormányzati választásokkal. Bejelentették a közös ellenzéki jelölteket, ám kiderült, hogy nincs is összefogás. Csepelen az MSZP-P, a DK és a Momentum osztogatták el egymás között a szerintük várható pozíciókat. Ez azonban kevés lehet a jelenlegi vezetés leváltására. Programjuk nincs, polgármesterjelöltjük, a Szigethalmon élő, MSZP-s Takács Mónika elképzelés híján „semmilyen csepeli fejlesztés sem jó” kampányba kezdett.

 

A politikus bírálta a csepeli facsereprogramot, melynek során a kiöregedett, többségében korhadásnak indult nyárfákat vágja ki az önkormányzat. Minden kivágott, sokszor balesetveszélyes fa helyett legalább három egészségeset ültet a kerület. Érdekesség, hogy Csepel ülteti a legtöbb fát Budapesten, ami a baloldali vezetésű kerületek fásításának a sokszorosa. A facsereprogramot az MSZP, így Takács Mónika is megszavazta – ám még a választási kampány előtt. Most úgy bírálják, mintha semmi közük nem lenne hozzá.

Ahhoz, hogy a kerület az itt lakók számára valóban élhető legyen, nem elég utakat, járdákat építeni, bölcsődéket, óvodákat, közterületeket felújítani. A csepeli strandfelújítás idei ütemében az önkormányzat a közel hatvanéves öltözők helyére épít újakat. A Szigethalmon élő politikusnak ez sem tetszik. Főképp, mert nem minden egyszerre történik, de azért sem, mert szerinte úgyis csúszni fog az átadás. Az MSZP-s önkormányzat által lakóparknak eladott, majd a jelenlegi vezetés által visszavásárolt egykori napközis tábor sem kerülte el a kritikát. A jelenlegi vezetés ismét napközis tábort épít ide, mellette pedig az MLSZ épít focipályát. A szocialistáknak ezzel az a legnagyobb bajuk, hogy szerintük a magántulajdonba került Csepel SC területén kellene pályát építeni. A bírálat abszurditása, hogy a szocialistákhoz közel álló tulajdonos közben le akarja bontani a Csepel SC épületeit, hogy lakóparkot vagy munkásszállót építsen a helyükre.

A Rákóczi Kert felújításával külön is foglalkozott Takács Mónika kampánylapja. Természetesen ebben is csak hibát találtak. A legnagyobb hiba szerintük az, hogy parkos területről van szó. Nem lett befedve, „csarnokosítva”. Vagyis ha hull a hó, esik az eső, a parkon belül ugyanez történik. A futókörrel is bajuk van, mert a szélessége nem tér el a megszokottól, így pedig – szerintük – előzni nem kényelmes. Kérdés, hogy egy MSZP-s politikus szerint mi a kényelmes: ami például a XIII. kerületben kényelmes és megfelelő, miért nem lesz Csepelen is az?

A legnagyobb kérdés viszont az, hogyan képzelne el bármilyen fejlesztést egy olyan vezető, aki azt a Munkásotthont igazgatja, ahol a rendszerváltás óta nem voltak fejlesztések. Alkalom, pénz lett volna rá. Az épület homlokzata mégis omladozik, a fűtési rendszer miatt télen vacognak a gyerekek, a szigetelés kritikán aluli, egyedül a színházterem belsejét sikerült a harminc év alatt egy alkalommal rendbe tenni.

TK

csepel.hu

 

26 hozzászólás “Bírálják a fejlesztéseket” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    TK úr vajon Csepelen lakik? Kötve hiszem, hiszen Borbély úr 20 fős kabinetjében majd mindenki idegenlégiós! Honnan tudhatná, mi történt Csepelen az elmúlt harminc évben, meg hogy is volt az a lakóparkos ügy! Többször leírtam a történetet, erre nem átallanak újra meg újra hazudni!

    Csepelnek a jegenyefák adták meg a karakterét, a Szabadkikötő úton és a Hollandi úton is! Azt nem lehet pótolni néhány méterre megnövő fákkal!
    A koruk meg hol volt a kiöregedett, korhadásnak indult Németh Szilárdéhoz képest! Még meg sem voltak, amikor ő már birkózott! 😛

    A Napközis Tábor szörnyen néz ki, mint egy sivatag! Azokat a gyönyörű nagy fákat semmi sem helyettesíti! Érdemes lenne néhányat a pálya közepébe (!) visszaültetni! 😛

    Borbély nem átallja telerakni a zajos játszóterekkel Csepelt, mert semmi más elképzelése nincs a városfejlesztésről! Azt hiszi, ezzel bebiztosítja az újabb polgármesteri ciklusát! Nem gondolhatja, hogy a másutt lakók néhány órás öröméért tönkre teheti a helyben lakók EGÉSZ ÉLETÉT! A saját utcájába, Temesvári utca, meg három fekvőrendőrt is tetet két sarok közötti szakaszra, biztosítva saját nyugodt életét az átmenő forgalomtól!

  2. Johnny szerint:

    BL háza elé gondoltam, hogy odaállok lyukas kipufogóval és zenét fogok hallgatni, KÖZTERÜLETEN, a megengedett dB értéken belül. 😛

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Aki nem talál parkolóhelyet a Rákóczi-kert kerítése mellett a Temesvári utcán és a József Attila utcán, az jól teszi, ha a Temesvári utca József Attila utca-Katona József utca közötti szakaszán parkol! Különösen ha azt a nemzeti zászlós ház előtt teszi! Érdemes megnézni, mindenki háza elé külön párhuzamos parkolót is kiépítettek a mi adónkból! Meg persze a három fekvőrendőrt, hogy ne legyen átmenő forgalom!

  4. PU szerint:

    Ez mind szép, de milyen fejlesztéseket javasol a koncepciózus jelölt?
    Őszintén: el volnék olvadva a gyönyörűségtől, ha létezne választhó ellenzék, nem csak ez a velejéig kamu kölcsönös patkányozás. (A patkányinvázió ugyanis valódi.)

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Mit csinált Németh Szilárd négy éves polgármestersége alatt? Csináltatott egy csomó szobrot meg felújíttatott néhány óvodai épületrészt. Még abból is hírt csináltak, hogy az egyiknél a két épületrészt összekötő előtetőt kicserélték!

    Mit csinált Borbély Lénárd öt év alatt? Felújíttatott néhány iskolaudvart, az összes óvoda udvarát. Kész udvarmester! Meg felújíttatott néhány játszóteret. Az ott lakók marhára örülnek neki, hogy még Békéscsabáról is jöttek zajongani az ő addig csendes otthonuk mellé! Borbély sohase nő ki a gyerekkorból?

    Kettejükre meg rájött sportgörcs, Németh mielőtt elkezdett bulizni, birkózott. Erre emlékezve, öregecskedő korában birkózó akadémia építésébe kezdett, közpénzből játék öregkorra! Borbély néha szokott focizni, így hát most a Napközis Tábor helyére focipályát építtet. S persze folytatódik a terek átépítése és szobrosítása!

    Arra persze nem került sor hogy a HÉV-et felújíttassa, csak átpasszolta a MÁV-nak! Meg ideengedte a METRANS-t a hatalmas forgalmával, megbénítva a Corvin-csomópontot! Semmi egyéb nem történt Csepelen 9 év alatt! Ezért kellene őket újraválasztani? Kapirgálás, meg a semmi tupírozása a Csepeli Hírmondóban! S persze a főzőrovat, meg az oldalankénti képmásuk, nesze csepeli proli, szavazz ránk!

  6. PU szerint:

    Dagobert! Takács Mónikára nem Németh Szilárd és Borbély Lénárd a válasz.
    Volnál szíves Takács Mónika érdemeit és szándékait részletezni? (Arra már rég nem vagyok kíváncsi, hogy kit miért utáljak.)

  7. Dagobert bácsi szerint:

    Nem tudok olyat mutatni, aki már vezette Csepelt és újraválasztanám! Takács Mónika új versenyző, mint Németh és Borbély mielőtt polgármesterek lettek! Itt nincs Pásztor Béla (Veresegyház), aki 54 éve vezeti a települését és mindig újraválasztják (európai rekord, figyelemre méltó ember)!

  8. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi! És a kedvencei, kik rendkívül “sokat” tettek Csepelért, Tóth, Orosz, Horváth???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. patkány szerint:

    Nagyapó !
    Dagobert bácsi valószínűleg egyébként Horváth Gyula et.

  10. Nagyapó szerint:

    Köszönöm!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Jobban szerint:

    Egyáltalán mit köszönhet Takács Mónika képviselő asszonynak a választókerülete? A “jól bevált” balliberális hozzáállás? Lényeg, hogy “pártkatona” ez már elég “teljesítmény”?

  12. Dagobert bácsi szerint:

    Mit köszönhetett Németh Szilárdnak, Ábel Attilának Csepel. amikor még csak mezei önkormányzati képviselők voltak? Borbély Lénárd meg 2010 előtt még az se volt! Milyen érdeme volt, hogy Németh országgyűlési képviselőjelöltnek állította 2010-ben? Talán az hogy maga is tisztában volt azzal, hogy Ábel Attila nem alkalmas sem országgyűlési képviselőnek, se polgármesternek! Ábel Attila még attól is berottyantott, hogy alpolgármester lett 2010-ben! Németh nem, mert halálmegvető bátorsággal belevág mindenbe, amihez nem is ért! A képzett emberek azért nem vállalkoznak bármire, mert tudják hogy nem értenek hozzá! A tudatlanoknak ilyen aggályai nincsenek! Ebben a kérdésben Ábel Attila különb Németh Szilárdnál, mert geofizikusként belátja a saját határait! Németh meg Honeckerhez és Ceausescuhoz hasonlóan tévedhetetlennek hiszi magát!

    Ellenzékiként Takács Mónika is kezdő polgármester lenne, de ez a jelenlegi ellenzék baja! Engedtessék meg nekünk, hogy azt jelöljünk akit akarunk! Mi se szólunk bele, hogy fideszesként ki indul Csepelen! Az hogy valakit jobban szeretnétek, az azért van mert attól kevésbé tartotok! De ez meg a ti bajotok!

  13. Dagobert bácsi szerint:

    Apropó, a 06:26-os hozzászólásomra egy fideszes sem válaszolt! Nem tudott mit?

  14. v39endre szerint:

    Dagobert bácsi !
    “Csepelnek a jegenyefák adták a karakterét.” Ebben teljesen igazad van. Csak azt nem tudom, miért nem tiltakoztál Tóth Mihály et. polgármesternél a Szabadkikötő úti jegenyefák kivágása ellen. Mert azokat az Ő uralkodása alatt vágták ki !
    Egyébként azt a fasort mi, csepeli diákok ültettük az 1950-es években a HÉV mellé.
    Én ugyanis 1945-től 1953-ig voltam általános iskolás a Katonában.
    Viszont nem kellene mindenért tiltakozni. Ez a polgármester sokat tesz Csepelért, de lehet,hogy nem eleget. Amit tesz, azért elismerés jár ! ! !
    Egyébként Németh Szilárd is többet tett, mint Szabó Szabolcs – a “doktor”.

  15. Dagobert bácsi szerint:

    v39endre, a vita arról folyik, mit tett Takács Mónika Csepelért ellenzéki képviselőként! Ugyanazt, amit Németh Szilárd és Ábel Attila tette ellenzéki képviselőként 2010 előtt! Takács Mónika majd akkor tesz, ha megválasztják polgármesternek! Németh még 2010-2014 között se sokat tett polgármesterként, leírtam feljebb, mit! Borbély meg ahogy írtam, udvarmester! Óvoda udvarokat, játszótereket tettet rendbe. A lakosság jobban örült volna, ha a 2014-es ígéretében szereplő 5000 új, csepeli munkahelyet valósította volna meg! Akkor lett volna kenyerük itthon is, a keresetüket itthon költötték volna el, a kereskedőknek is jobban menne, az állam meg beszedhetné a 27%-os ÁFÁ-t! Meg persze itthon születnének a gyerekeik, akik részére így valóban értelme lenne felújítani a játszótereket, óvoda udvarokat! Majd az öregek fognak edzeni a szabadtéri sporteszközökön?

    Ami meg az ültetett fákat illeti, nem a jegenyefákkal volt baj, hanem a kanadai nyárfák nőivarú egyedeivel, azok szöszölnek! A jegenyefákat nem kivágni kellett volna, hanem karbantartani! Szükséges esetben fiatalító visszavágást alkalmazni, mint a Strandnál! Kár a gyönyörű fákért! A Kis-Dunapartra, a Hollandi út melletti parkokba, a Hollandi útra nem szabadna olyan fafajokat ültetni, amik idegenek a vízparttól, s nem is nőnek nagyra! A Balaton karakterét is a hatalmas nyárfák adják! Ki kell válogatni azon nyárfafajtákat amelyek nem szöszölnek, illetve kanadai nyárból csak hímivarú egyedeket ültetni! A Hollandi útra hársfasort ültettek! Röhej, a Hollandi út nem az Unter den Linden! Meg nem is a csepeli temető! Azok kedvéért, akik nem tudnak németül, a berlini Unter den Linden sugárút neve magyarul ” a hársfák alatt”-ot jelent!

  16. Jobban szerint:

    Dagobert a 4 x 4 év, 4 ciklus azaz 16 év alatt “sikerült” bezárni a csepeli kórházat, azokban az években a fű nőtt csak Csepelen, mindenkit felkavaró kettős gyilkosság, eperföldi terror, galvániszap szennyezés “történt” a kerületben. Ez valljuk be elég dicstelen summa. A galvániszap szennyezést az ellenzékben levő Németh Szilárd segítségével sikerült elhárítani, mert a kerület akkori vezetése ezt akkor nem oldotta meg, hanem az akkori ellenzéki képviselőnek köszönheti a kerület lakossága.
    Németh Szilárd a Fidesz országgyűlési képviselője, csepeli önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője, volt polgármester. A Fidesz „rezsicsökkentésért” felelős képviselője, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és a Fidesz alelnöke valamint Borbély Lénárd mostani csepeli polgármester 4+5, azaz 8 és fél éve alatt sokkal nagyobb fejlődés, haladás, gyarapodás történt a kerület fizikai gyarapodásában és szellemi életében. Ezek tények még ha van akik letagadják és elhazudják is.
    Aki kicsit is képes érzékelni a realitást, látja és tapasztalja az égbekiáltó különbséget pártszimpátiától függetlenül.

  17. Jobban szerint:

    Németh Szilárd ellenzéki kerületi képviselőként szervezte meg a környezetszennyező galvániszap elszállítását Csepelről.
    ” A galvániszapot több éven keresztül tárolták szakszerűtlenül, rozsdás tartályokban Csepelen. Az elszállítás költségeit a felszámolás alatt álló cég nem tudta rendezni, a galvániszap pedig idővel szivárogni kezdett, beszennyezve a talajvizet és a Dunát is.”
    https://www.origo.hu/itthon/20080104-januar-kozepeig-elszallitjak-a-maradek-galvaniszapot-a-csepeli-teleprol.html
    “A csepeli önkormányzat galvániszap-ügyben kimutatott hozzáállását felháborítónak és felelőtlennek tartjuk. Az 1200 tonna veszélyes hulladék tárolására és hasznosítására ugyanis az önkormányzat adott ki elvi engedélyt 2003. július 7-én, mindössze 5 nappal az engedély-kérelem után. Elegendő volt ez az 5 nap minden körülmény felelős megvizsgálására? Úgy tűnik egyáltalán nem.”http://csepel.info/?p=15

    Hazugság és elhallgatás három éven keresztül
    2004. december 10-én, lakossági bejelentés alapján tartottak Német Szilárd és Tirts Tamás országgyűlési képviselők először sajtótájékoztatót arról, hogy a csepeli Duna-parttól mintegy 150-200 méterre több mint 1000 tonna rendkívül mérgező galvániszapot tárolnak. Hamarosan kiderült, hogy Tóth Mihály csepeli polgármester és a hatóságok ekkor már több mint egy éve tudtak a súlyos környezetszennyezésről, de mindezt elhallgatták a kerület 80 ezer lakója és az önkormányzat ellenzéki képviselői elől. Bármilyen megdöbbentő is, a hatóságok és az önkormányzat még csak feljelentést sem tettek a környezetszennyezők ügyében. Miután ez kiderült, Németh Szilárd a feljelentést magánemberként tette meg 2004. decemberében, miközben a sajtó nyilvánossága előtt kijelentette: nemcsak a veszélyes hulladékot kell azonnal elszállítani, de a felelősöket is meg kell büntetni.

    A csepeli önkormányzat, a hatóságok és a minisztérium folyamatos ígérgetése ellenére ez után 2006 nyaráig semmi előrelépés nem történt. Ekkor az önkormányzat a Pyrus-Rumpold Kft.-vel ellenőrző méréseket és szakértői vizsgálatot végeztetett, amely vészjósló eredménnyel zárult. A nemzetközileg is elismert cég – akkreditált mintavételezés és laboratóriumi vizsgálatok alapján – július 31-én már minden környezeti elemben kimutatta a nehézfém-szennyezést, nemcsak a telephelyeken, hanem azokon kívül, sőt, a Dunába vezető csatornarendszerben is. Az azonnali cselekvést sürgető, katasztrófa-közeli állapotokról beszámoló vizsgálati eredményeket és szakértői javaslatokat azonban Tóth Mihály polgármester a közelgő önkormányzati választások miatt öt hónapon keresztül ismét elhallgatta a képviselőtestület ellenzéki tagjai és a csepeli közvélemény elől. A közpénzből készült szakértői anyag megállapításait a csepeli polgárok azóta sem ismerhették meg, a jelentést ugyanis a Fidesz-KDNP frakció többszöri kérése ellenére sem hozta nyilvánosságra az önkormányzat. (Németh Szilárd és Illés Zoltán azonban a saját költségükön a teljes dokumentációt lemásolták 50 példányban, s azokat szétosztották a sajtónak.)
    A Pyrrus-Rumpold jelentéséről csak 2007. január 23-án tárgyalt az MSZP-SZDSZ-es többségű XXI. kerületi képviselő-testület, de a képviselők akkor is csak egy kivonatot ismerhettek meg abból. A koalíció a Fidesz-KDNP frakció javaslatait – fogadja el az önkormányzat a szakértők jelentését, ki kell deríteni, hogyan került a galvániszap Csepelre, meg kell büntetni a felelősöket, a galvániszapot pedig el kell szállítani – leszavazta.
    http://csepel.info/?p=868

  18. Dagobert bácsi szerint:

    A galvániszap elszállítását Illés Zoltán környezetvédelmi miniszternek köszönhetjük, aki azóta Orbán kibaszott a Fideszből! Bevette helyette a hajdani képesítésnélküli napközis nevelőt! Similis simili gaudet. Hasonló a hasonlónak örül!

  19. csepelikerdezo szerint:

    Borbély Lénárd és/vagy a csepeli Fidesz bőszen fizet az Instagram/Facebook részre a csepeli lézervadászat hirdetése végett.
    Szeretném tudni, hogy valóban ki fizeti a hirdetést!

    A versenyen egyébként migránsokra lehet vadászni, a nyertes csapatnak pedig Németh Szilárd fog pacalt főzni.

  20. Jobban szerint:

    A galvániszap elszállítását Németh Szilárd akkori ellenzéki képviselőnek köszönhetjük.

    “Hazugság és elhallgatás három éven keresztül
    2004. december 10-én, lakossági bejelentés alapján tartottak Német Szilárd és Tirts Tamás országgyűlési képviselők először sajtótájékoztatót arról, hogy a csepeli Duna-parttól mintegy 150-200 méterre több mint 1000 tonna rendkívül mérgező galvániszapot tárolnak. Hamarosan kiderült, hogy Tóth Mihály csepeli polgármester és a hatóságok ekkor már több mint egy éve tudtak a súlyos környezetszennyezésről, de mindezt elhallgatták a kerület 80 ezer lakója és az önkormányzat ellenzéki képviselői elől. Bármilyen megdöbbentő is, a hatóságok és az önkormányzat még csak feljelentést sem tettek a környezetszennyezők ügyében. Miután ez kiderült, Németh Szilárd a feljelentést magánemberként tette meg 2004. decemberében, miközben a sajtó nyilvánossága előtt kijelentette: nemcsak a veszélyes hulladékot kell azonnal elszállítani, de a felelősöket is meg kell büntetni.”
    http://csepel.info/?p=868

  21. PU szerint:

    Illés Zoltán nevét miért csak Dagobertnek szabad leírnia?
    Oh, persze! Damnatio memorie – haladó párthagyományaink!…

  22. Dagobert bácsi szerint:

    “A galvániszap elszállítását Németh Szilárd akkori ellenzéki képviselőnek köszönhetjük. . . .
    Németh Szilárd a feljelentést magánemberként tette meg 2004. decemberében, miközben a sajtó nyilvánossága előtt kijelentette: nemcsak a veszélyes hulladékot kell azonnal elszállítani,
    de a felelősöket is meg kell büntetni.”

    Hát persze! Németh Szilárd magánember kijelentette, hogy a veszélyes hulladékot el kell szállítani, erre az illetékesek összekapták magukat és intézkedtek!
    A hajdani képesítésnélküli napközis nevelő mielőtt rezsi, migráns és honvédelmi szakértő lett, már nyolc évvel hamarabb megmutatta környezetvédelmi szakértelmét! Kérdés, miért nem lett 2010-ben környezetvédelmi miniszter? Azért amiért rezsi, migráns és honvédelmi miniszter se lett! Bohócnak meg korbácsnak jó, mikor melyikre van szüksége Orbánnak!

    Illés Zoltán valaki volt és ma is az, Németh Szilárd meg egy senki volt, s ma is az! Arról nem is beszélve, Illés Zoltán soha se nyalta Orbán seggét!

  23. Dagobert bácsi szerint:

    “a csepeli Duna-parttól mintegy 150-200 méterre több mint 1000 tonna rendkívül mérgező galvániszapot tárolnak”

    Kérdésem, ma a csepeli Dunaparttól mintegy 50 méterre mennyi rendkívül mérgező anyagot tárolnak és raknak át a METRANS-telepen! Valószínűleg nem 1000 tonna, HANEM EZER KONTÉNER veszélyes anyagot, ami sokszorosa az 1000 tonnának! Volt már havária is! Németh Szilárd magánember/környezetvédelmi szakértő és Borbély Lénárd polgármester miért engedte ide a METRANS-t? Herceghalom lakossága tiltakozott, hogy a település határától 1 km-re a METRANS-telephelyet létesítsen, pedig mellette volt az M1-es autópálya és a Budapest-Győr vasúti fővonal! Herceghalom fideszes polgármestere meghajolt a népakarat előtt!

    Németh Szilárd és Borbély Lénárd miért engedte be Csepel belsejébe a telepet, holott az közúton és vasúton is nehézkesen megközelíthető! A telep mellett van Csepel-Rózsadomb családiházas lakóövezet, amelynek lakóit közvetlenül veszélyezteti egy bármikor bekövetkezhető havária! Egyébként Csepel többi területét is 10-15 perc alatt beterítené egy mérgező légszennyezés! Lásd Seveso, Olaszország, Bhopal, India vegyi katasztrófákat!

    Komárom, 2015.07.28 kisiklott a Metrans 25 kocsiból álló tehervonatának 3 kocsija. Személyi sérülés nem történt, a pálya megrongálódott és veszélyes anyag, ciromazin jutott ki a környezetbe!

    “A honlapon elérhetővé tették a METRANS biztonsági jelentését is, amelybe beleolvasva azért elmerengett az ember, hogy vajon ki engedélyezte ezt a technológiát lakóközösség közelében?
    “A 219/2011. Kormányrendelet 1. § alapján a tervezett logisztikai és raktározási terminál felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek minősül, mert felnyitás céljából, illetve a szállításból ideiglenesen kivett konténerekben (átmeneti tárolás) a jelenlévő veszélyes anyagok mennyisége meghaladhatja 219/2011. Kormányrendelet 1. melléklete által meghatározott felső küszöbértéket.”
    “A felnyitás céljából, illetve a szállításból ideiglenesen kivett konténerek száma maximum 8-10 darab. Egy konténerben a veszélyes anyag tömege konténer típusától és a veszélyes anyag sűrűségétől függően 22000 – 25000 kilogramm is lehet“.”

  24. Jobban szerint:

    Dagobert Németh Szilárd és Borbély Lénárd fóbiája és személyeskedési szintje minden küszöbértéken felüli. Ilyen szintű megnyilvánulásai sorozata után ki feltételezheti, hogy építő vitapartnerrel lehet dolgunk? Sároz, rágalmaz, becsületsértően ír, alaptalanul rosszat mond, hogy jó hírüket rontsa.
    A stílus maga az ember.

  25. Dagobert bácsi szerint:

    Drónkamerával rendelkezők figyelem! Szíveskedjenek felvételeket készíteni a METRANS-telepről, hogy megbecsülhessük a napi szerelvényforgalmat, a szerelvényeken levő konténerek számát, a sínek közötti területen több szintben lerakott (!) konténerek számát, továbbá a telephelyen megforduló kamionok számát!

    Aztán majd meglátjuk kinek van igaza! A sároz, rágalmaz, becsületsértően ír, alaptalanul rosszat mond vádakat pedig VISSZAUTASÍTOM! Talán nem kellett volna a csepeli lakosság akarata ellenére a telephelyet engedélyezni! A herceghalmi képviselőtestület és a fideszes polgármester ezt nem merte megtenni! Az engemet érő bármely sérelmet meg a nagy nyilvánosság elé fogom tárni!

    Bercsik úr már nem teljesít jobban a többi fideszes képviselőnél, Borbély nem fogja alpolgármesternek javasolni! 😉

Itt lehet hozzászólni !