Folyamatosan csökken a bűncselekmények száma Csepelen

Csepel.hu

A képviselő-testület áprilisi ülésén elfogadták a rendőrkapitány éves beszámolóját, valamint döntöttek a Csillagtelepi sportpark új helyszínéről és a harmadik osztályosok iskolai úszásoktatásáról.

A testületi ülés előtt Borbély Lénárd polgármester kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntött.

Barka Emese a Csepeli BC sportolója a bukaresti birkózó-világbajnokságon aranyérmet szerzett. A polgármester gratulált a magyar birkózósport első női Európa-bajnokának és edzőjének Ritter Dilettának. Elismerését fejezte ki Török Ferencnek, a Csepel Lövész Egylet sportolójának is, aki az eszéki junior légfegyveres Európa-bajnokságon szerzett aranyérmet. A csepeli sportolók szép sikereket értek el akrobatikus rock and roll-ban is. Az Island Rock Csepel TáncSport Egyesület Fame junior nagyformációja, amely évek óta a magyar mezőny meghatározó csapata, a magyar bajnokságon 5-ik, a Budapest bajnokságon pedig 2-ik helyezést ért el. Nagy Balázs és Nagy-Végvári Lilien a prágai nemzetközi versenyen 2-ik helyezést ért el, valamint Budapest bajnokok, a magyar bajnokságban pedig ezüstérmesek lettek. Barthos Bence és Ambruzs Kinga a prágai nemzetközi versenyen 2-ik helyezést, az országos bajnokságon 6-ik, a Budapest bajnokságon pedig  5-ik helyezést ért el. Kovács Bence és Oravecz Zsófia az országos bajnokságon 2-ik helyezést, a Budapest bajnokságon pedig első helyezést ért el. A Mazsik children kisformáció (Huszti Emili, Kaló Hanna, Kecskés Zsanett, Korényi Kata, Nagy-Végvári Lilien) idén valamennyi versenyt megnyert, így országos bajnokok lettek. A polgármester gratulált a sportolóknak és felkészítő edzőiknek, Tramontini Biankának és Tramontini Péternek is.

A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a rendőrkapitány éves beszámolóját, amelyből kiderül, 2014-től a regisztrált bűncselekmények száma folyamatosan csökken, a kiemelten kezelt bűncselekmények száma pedig 20%-kal csökkent az előző évhez képest. Szilágyi Sándor r.alezredes, kapitányságvezető elmondta, a lopások, a lakásbetörések, a zárt gépjárműfeltörések, a rablások száma is érezhetően mérséklődött, és emelkedett a nyomozáseredményességi mutató is. A képviselők jóváhagyták az önkormányzat és a rendőrkapitányság egy évre szóló együttműködési megállapodását. Az együttműködés célja a közbiztonság és a lakosok biztonságérzetének fokozása. A megállapodás értelmében az önkormányzat a szabadidős járőri tevékenység finanszírozására bruttó 126 millió forintot biztosít.
A képviselők döntöttek arról, hogy Csillagtelepen a kormány anyagi támogatásával családi sportpark (sportpálya, fitnesztér, játszótér, futókör) létesül. A sportparkot a Fővárosi Önkormányzat eredetileg a Kozmosz sétányon kívánta megvalósítani, ám a környéken élők a beruházást élesen ellenezték. A polgármester több lakossal személyesen konzultálva úgy döntött, hogy a beruházáshoz másik helyszínt javasol a Fővárosi Önkormányzatnak, amely ezt elfogadta. A sportpark így a II. Rákóczi Ferenc út mellett, a Tejút utcánál fog megépülni.
A képviselők elfogadták azt a polgármesteri előterjesztést, amely a harmadik osztályosok számára biztosítja az úszásoktatást. Az önkormányzat az óvodai és az iskolai úszásoktatás elkötelezett támogatója. A döntés értelmében a 2019/2020-as tanévtől az első és a második osztályosokon kívül a harmadik évfolyamara járó gyermekek úszásoktatása is önkormányzati támogatással valósulhat meg.
A képviselők döntöttek támogatásokról is. Az Algernon Alapítvány 250 ezer, a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete 360 ezer, a Csepeli Német Önkormányzat 500 ezer, a Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Folyamatosan csökken a bűncselekmények száma Csepelen” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Utca emberével is beszéltetek?
    Mármint bűncselekmény ügyben?

Itt lehet hozzászólni !