Vonat és több gépkocsi ütközött

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee fotója

Mr. Gabee információi szerint több gépkocsi és egy Metrans vonat ütközött össze a Budafoki úton az InterMetal bejáratánál szombaton délelőtt. 

Szerkesztőnk információit a Katasztrófavédelem is megerősíti:

Összeütközött egy vasúti szerelvény, két kisteherautó és egy gépkocsi szombat délelőtt Budapest XXI. kerületében, a Budafoki úti vasúti átjáróban.

A balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották.

Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

22 hozzászólás “Vonat és több gépkocsi ütközött” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    A baleset nem történt volna meg, ha a METRANS-szerelvények az ígéret szerint éjszaka közlekednének! Borbélyt átverte a METRANS!

  2. Nagyapó szerint:

    Mint minden baleset, első olvasatra hihetetlennek tűnik. A vonat, a híd állapota miatt max. 5 km/ó sebességgel mehet. Kíváncsi vagyok egy részletesebb tájékoztatásra.
    Dagobert bácsi azonnal rácuppant, jött tőle a szokásos fake news (álhír), miszerint “a METRANS-szerelvények az ígéret szerint éjszaka közlekednének!” Nem igaz, a METRANS igazgatója a fő forgalmi idők elkerülését ígérte (ott voltam)!!! Lehet, hogy a nyugdíjas DKMSZP-seknek a délelőtt a fő forgalmi idő, de a polgároknak nem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Johnny szerint:

    Vén fasz!
    Reggel, délután-este is jár az a kibaszott vonat! Ne hazudozz!
    A másik, hogy itt ez a cég hülye lett volna, ha egy ingyen telket nem fogadott volna el, ti, meg 500 millát, amit elbasztatok szobrokra.
    Az külön fasza, hogy tele van szlovák cigánnyal a környék, de ez nem rasszizmus, csak kurvára nem magyar munkaerők!
    A Fidesz IQ-ját megerősíti, hogy egy lakott belterületre beenged egy komoly forgalmat bonyolító logisztikai céget, úgy, hogy semmilyen közúti infrastruktúra nincs meg hozzá. A kamionoktól nem lehet közlekedni, a kamionok a Tesco parkolójában tartják a pihenőidőt? Remélem, hogy szarni-hugyozni bemennek a kútra? 🙂
    Meg kell értelmesebb emberek által vezetett településeket és cégeket nézni, hogy hová teszik a cégük telephelyét, ld.: Wáberers-Szemerey, soroljam…???

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Én is ott voltam, a METRANS igazgatója éjjel közlekedő vonatokat ígért a Corvin-csomópont blokkolásának elkerülésére! Buktok a választáson, majd felülvizsgáljuk a METRANS működési feltételeit!

    Az meg milyen szemétség volt, hogy Csepel választott vezetői nem voltak ott a METRANS-fórumon! Rajtuk kívül Németh sem! Kimondhatjuk, Csepel fideszes vezetői köpnek a csepeliek egészségére és nyugalmára! Havária esetén elsők lesznek akik családostól lelépnek a veszély elől a szolgálati autóikkal!

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Herceghalom fideszes polgármestere meghiúsította, hogy ott létesítsen telephelyet a METRANS! Holott a telep az M1-es autópálya és a Budapest-Győr vasútvonal mellett lett volna, 1 KM-RE A LAKOTT TERÜLETTŐL! Az illető arról nevezetes, hogy az ő felesége hiúsította meg a népszavazási kezdeményezést a Fradi biztonsági emberek kíséretében!

    Ő miért nem árulta el a települése lakosait, és Borbély és Németh meg miért igen? Már csak ezért is el kellene hajtani a csepeli Fideszt a picsába!

  6. Nagyapó szerint:

    patkányozó szocik! Jó lenne, ha a sok hazudozás, félrebeszélés helyett valami előremutatót is kiizzadnának!
    Kiss Péter vezérigazgató úr a következőt mondta: “A Metrans ezen kívül 500 millió forintot ad az önkormányzatnak közútfejlesztésre, de azt is vállalta, hogy a vonatközlekedést a csúcsidőn kívül bonyolítja le. Ez szintén könnyebbséget jelent az eddigihez képest, hiszen egy-egy tehervonat áthaladása óriási torlódást tudott kiváltani a Weiss Manfréd útnál a reggeli és délutáni órákban.”
    (https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/10234-atadtak-a-metrans-uj-telephelyet-a-salak-utcaban)
    Tehát nem éjjel, hanem csúcsidőn kívül. Éjjel a szocik szoktak hazudni, azaz”reggel, este, meg éjjel”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. dühös magyar szerint:

    Oszt mégis csúcsidőben járnak a vonatok. Nem kis torlódást okozva…
    Ennyit a hazudozásról.

  8. Nagyapó szerint:

    dühös magyar! Megnézte hová mennek a vonatok? Mennek a Szabadkikötőbe, mennek a MOL-hz, mennek az Inter-Metal Recycling Kft.-hez, és mennek a Metrans-hoz. A Metranson kívűl egy cég sem vállalta a csúcsidőn kívüli szállítást! Mindegyik céget becsukatná? Én is járok arra, van mikor 4 percet is várok. mérje Ön is az időt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Johnny szerint:

    Öreg!
    Ne csúsztass már!
    Naponta járok arra, a szlovák konténervonat kihez megy?
    Az Intermetálhoz, te szánalmas büdös komcsi?!

  10. dühös magyar szerint:

    Itt nem arról van szó, hogy ne legyenek Csepelen logisztikai, kereskedelmi, egyéb cégek. Eddig is voltak eztán is lesznek. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy Csepel alaposan korlátozott helyzetben van jelen esetben közlekedési szempontból. Ha egy új cég szeretné megvetni itt a lábát, vagy jelentős mértékben fejlődni, terjeszkedni szeretne, ahhoz elengedhetetlen a működéséhez szükséges infrastruktúra kialakítása, karbantartása. Ha a METRANS-ról beszélünk, tisztán láthatjuk, tapasztalhatjuk a tehervonat és kamion forgalom drasztikus emelkedését. Aki kicsit is tisztában van Csepel adottságaival az könnyen beláthatja, hogy a METRANS-nak nem itt lenne a helye. Minden normális esetben ilyen telephelyeket a városok, települések szélére telepítenek.
    A vonattal kapcsolatban az a meglátásom, hogy az önkormányzatnak kellene a különböző cégekkel egyezségre jutni. A Corvin csomópont Csepel egyik legforgalmasabb pontja, vagyis a szinteltolás már nagyon sürgőssé vált. Addig is a vonat forgalmat olyan időpontokra kellene időzíteni, amikor nem épp munkába, vagy onnan haza tartanak az emberek.
    A kamionforgalom pedig gyakorlatilag tönkre tette az útjaink nagy részét, most maradjunk a példa kedvéért a Rákóczi útnál. Had ne keressem elő azt a korábbi cikket, amiben tán 2 éve, de lehet hogy több a METRANS x összeget adott az önkormányzatnak bizonyos útvonalak javításához, fejlesztéséhez, valamint a Corvin csomópont átalakításához.
    Hova tűnt a pénz, milyen javítások kerültek elvégzésre?
    Továbbá aki már szeretett volna átmenni a tecskóba késő délután a gumishoz közelebbi zebrán, szerintem tudja miről beszélek. Kamion kamion hátán, pofátlanul rajta a zebrán mindkét kifelé vezető sávban. Életveszély átkelni ott. Ha ezek valaki szerint normális állapotok, akkor én kérek elnézés!

  11. admin szerint:

    Az önkormányzat egyezséget kötött a Metrans céggel, és a cég betartja a vállalását, hogy csúcsidőben nem használja a csomópontot. A Szabadkikötő ugyanezt nem vállalta fel. Az ellenzék egyébként azt sem támogatta, hogy legyen ilyen megállapodás (pedig fejlesztései pénzt is kapott a kerület). A fejlesztési pénz célzott fejlesztésekre ment, ez minden esetben nyilvánosságra került.

  12. dühös magyar szerint:

    És mik voltak azok a célzott fejlesztések? Hol lehet ennek utána nézni? Az ellenzék nem akart megállapodást, akkor mit szeretett volna? Gondolom volt valami egyéb javaslatuk. Vagy csak durcából azt mondák, hogy nem? Én nem tudom, csak kérdezek. Így okosodik az ember, bocsánat érte.

  13. Nagyapó szerint:

    dühös magyar! Néhány bejegyzéssel előbb idéztem Kiss Péter vezérigazgató urat, ahol 500 mFt-ot ígért útfejlesztésre, amit teljesítettek. Az 500mFt sok, de legfeljebb utak tervezésére elég, amit a csepeli utak felújításánál lehetett hasznosítani.
    Az útfejlesztéseket át kell gondolni, mert, ha épülne egy felüljáró – jó lenne (mondjuk a távvezetékkel mit tennének?), de mennyibe kerülne összesen? Vállalható lenne? Nem hiszem.
    Viszont amikor elkészül a Gerincút, meg az új híd, mekkora lesz a forgalom a Corvin kereszteződésben?
    Nehéz a tervezők dolga.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. dühös magyar szerint:

    Nagyapó!
    Köszönöm! A pontos összegre nem emlékeztem, de az megvolt, hogy a csomópont átalakítására kevés és valójában inkább csak a tervezések költségeit fedezné. Erre nem akartam kitérni külön.
    Egyet értünk, hogy nem egyszerű! Nekem is a távvezeték jutott eszembe, hogy azzal mi lesz egy esetleges felüljáró esetén.
    Én amúgy kivitelezhetőbbnek és olcsóbbnak tartom a vasút föld alá vezetését.

  15. Dagobert bácsi szerint:

    NAGYAPÓ HAZUDIK! “Kiss Péter vezérigazgató úr a következőt mondta: “A Metrans ezen kívül 500 millió forintot ad az önkormányzatnak közútfejlesztésre, de azt is vállalta, hogy a vonatközlekedést a csúcsidőn kívül bonyolítja le. Ez szintén könnyebbséget jelent az eddigihez képest, hiszen egy-egy tehervonat áthaladása óriási torlódást tudott kiváltani a Weiss Manfréd útnál a reggeli és délutáni órákban.”
    (https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/10234-atadtak-a-metrans-uj-telephelyet-a-salak-utcaban)”

    Az idézett mondatot NEM KISS PÉTER MONDTA, hanem Csarnai Attila írta a linkelt cikkben! Ráadásul ez a cikk a METRANS telephely átadásakor íródott!

    A Kiss Péter által tett ígéret az éjjeli vonatközlekedtetésről viszont több évvel ezelőtt a METRANS LAKOSSÁGI FÓRUMON HANGZOTT EL! Amelyen NEM természetesen sem Borbély Lénárd, sem Németh Szilárd, sem ÁBEL ATTILA, sem Morovik Attila nem volt ott! Szeles Gábor jegyző volt ott mindössze a csepeli városvezetés részéről! A CSEPELI VEZETŐK KÖPTEK A CSEPELI EMBEREKRE! Hogy Nagyapó, akit persze tudunk ki valójában, hogy ott volt-e, ahhoz át kellene néznem a fényképeket!

    ÁBEL ATTILA MEG ADMINKÉNT SE ÁLLÍTSON MÁST, MERT NEM VOLT OTT A LAKOSSÁGI FÓRUMON! Az 500 Millió Forintról pedig tájékoztatni kellene a lakosságot hogy elköltötte-e az önkormányzat és mire! Ha elköltötte más célra, akkor az őszi választásig CÉLSZERŰ ÉS HASZNOS LENNE VISSZAPÓTOLNI!

    A vonatot nem lehet föld alá vinni, mert ahhoz nincs elég hely hogy a lejtés ne legyen veszélyes egy nagy tömegű vonatszerelvény számára! A költséghatékony megoldás az lenne, a személygépkocsik és a teherjárművek külön sávban állnának meg a Corvin-csomópont előtt. A teherjárművek a szokott útvonalon kereszteznék a csomópontot, a személygépkocsik a belső sávból viszont felüljárón haladhatnának át! A teherjárművek miatt így nem kell 2×2 sávos felüljárót építeni, másrészt a felüljárót sem kellene 11.5 tonna tengelyterhelésre építeni! A keresztezés a Flórián-térihez lenne hasonlatos, ahol több irány keresztezi egymást, a forgalom egy része felül, más része alul megy! Ott két 2×3 sávos út keresztezi egymást alul lámpás vezérléssel, míg a felüljárón az Árpád-híd-Szentendrei út forgalom megy akadályoztatás nélkül! Természetesen a szerzőséget fenntartom (2019.04.30, 21:38), ha az ötletemet átveszik, majd jelentkezem!

  16. dühös magyar szerint:

    Én még mindig kíváncsi vagyok azokra a “célzott fejlesztésekre”. Ez a két szó olyan szépen lefedi a nagy semmit (simlit).

  17. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, de Ábel Attila is kussol METRANS-ügyben, mert Borbély és társai a hunyók a mindennapi Corvin-csomóponti forgalmi dugókban! Meg beégtek a “csúcsidőn kivüli” hazugságukkal! Lehet hogy ennek még hatása lesz az őszi önkormányzati választásra!

  18. Johnny szerint:

    admin!
    Akkor mégegyszer…
    A szlovák vonatok hova mennek csúcsidőben, tele konténerrel???
    dühös magyar!
    A 120kV-ot már civilizáltabb országokban elássák a föld alá, ez nem ürügy! 🙂
    A “komcsik” is el tudták már ásni, ld.: Sóderbányák – Csepeli út, trafóház

  19. dühös magyar szerint:

    Johnny!

    Jogos. De a mondatodban benne is van a kulcsszó: “civilizáltabb országokban” 🙂
    Vagyis azokban az országokban, ahol nem holmi felkapaszkodott, dilettáns, pofátlan és pofátlanul arrogáns, felelőtlen emberek hoznak felelős döntéseket 🙂

  20. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi hosszasan írogat össze-vissza mindenfélét. Nem volt ott a METRANS telephelyének átadásán, de tudja mi történt és hogyan. Roppant egyszerű, kérdezze meg Kiss urat, hogy mit mondott, már amennyiben szóba áll egy patkányozó párt szimpatizánsával!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, Ön hülye! A METRANS lakossági fórum még az építkezés engedélyezése előtt volt, A METRANS VEZETŐJE OTT MONDTA A JELENLEVŐKNEK, HOGY A VONATSZERELVÉNYEK ÉJSZAKA FOGNAK KÖZLEKEDNI KI ÉS BE A GYÁRTELEPRE, AZÉRT HOGY A CORVIN-CSOMÓPONT BLOKKOLÁSA NE TÖRTÉNJEN NAPPAL!

    Ki a fenét érdekli, hogy mit mondott a telep felavatásakor, akkor már birtokon belül volt! Egyébként Nagyapó, nem forgassa ki a szavaimat, mert én kezdettől fogva a METRANS lakossági fórumon tett ígéretről beszéltem! Az hogy nem voltak ott CSEPEL VÁLASZTOTT VEZETŐI, hanem csak Szeles Gábor jegyző, AZ A CSEPELI VÁLASZTÓK ARCUL CSAPÁSA VOLT!

    Nagyapó, továbbra is tanulmányozza a kedd 21:38-as hozzászólásomat, ÖN HAZUDIK, Ábel is azt tette Adminként, de már nem merte cáfolni az ott írtakat! A neten elérhetők a METRANS lakossági fórumról korabeli cikkek, videók, stb. Meg nem mindenki írja át a saját emlékezetét a politikai elvárásoknak megfelelően naponta! Önök beégtek annak idején a METRANS-ügyben, hiába is próbálják utólag kozmetikázni a dolgokat! A csepeli nép majd meghálálja Önöknek, hogy egy veszélyes anyagokkal foglalkozó logisztikai céget hoztak a lakókörnyezetükbe, továbbá hogy naponta közlekedési dugót okoz az azzal kapcsolatos forgalom! HERCEGHALMON MÉG A FIDESZESEK SEM VOLTAK ILYEN NÉPÁRULÓK!

  22. Horváth János szerint:

    És ez csak rosszabb lesz, amikor a kelebiai vasúton elkezd ömleni a kínai áru a Szabadkikötő
    felé!

Itt lehet hozzászólni !