Ingyenes belépő sóterápiára nyugdíjasoknak 

Csepel.hu

A Posztógyár utcában található himalájai sóterápiára érvényes, öt alkalomra szóló ingyenes utalványt nyújtottak át nyugdíjasoknak a Csepeli Nyugdíjasok Közösségi Házában április 15-én. A belépőket idén összesen ezer csepeli nyugdíjas veheti igénybe a csepeli önkormányzat jóvoltából.

Immár hagyomány, hogy az önkormányzat évente öt alkalommal ingyen biztosít ilyen lehetőséget a nyugdíjasoknak. Az első utalványokat Borbély Lénárd polgármester adta át a kérvényezőknek.

Borbély Lénárd megemlítette, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerületben élő gyerekekre, családokra és nyugdíjasokra. Az időskorúakat illetően folytatják azokat a korábban megkezdett programokat, amelyek nagy sikert arattak körükben. Ezek közé tartoznak a rendszeres dunai hajókirándulások és a lehetőség arra, hogy továbbra is ingyen látogathatják a Csepeli strandot. A fürdőt jelenleg átépítik, de várhatóan május 31-től újra fogadja a vendégeket. A Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház idén ősszel ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. A közösségi ház komoly népszerűségnek övend a nyugdíjasok körében színes és változatos programjaival. A sóterápia szintén közkedvelt. A programokat jövőre is folytatja a csepeli önkormányzat. Húsvét közeledtével sonkaosztással is kedveskednek a csepelieknek: körülbelül nyolcszáz sonkát osztanak szét rászoruló családoknak, nyugdíjasoknak. A polgármester szólt a felújított Rákóczi Kert a Családok Parkja megnyitásáról is, amelyre minden érdeklődőt meginvitált. A Rákóczi Kertben olyan programok is lesznek, amelyek minden bizonnyal a nyugdíjasok érdeklődését is felkelthetik. Egyebek között ingyenes számítástechnikai oktatást indítanak, amelyre remélhetőleg sok időskorú jelentkezik.

Bíró Csilla, a sóterápium ügyvezető igazgatója arra kérte az érdeklődő nyugdíjasokat, hogy a sóterápia igénybe vétele előtt telefonon előre jelezzék látogatási szándékukat a zsúfoltság elkerülése végett. Fontos tudni, hogy a mostani öt alkalmas ingyenes belépő az idei esztendőre érvényes. A sóterápiának számos egészségügyi előnye van: erősíti az immunrendszert, fertőtleníti a szervezetet, sok betegség megelőzhető általa.

Cs.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !