Háromszáz spártai

 

Háromszáz spártaiként fognak küzdeni a hatalomért azok a csepeli ellenzéki politikusok, akiknek Takács Mónika, a Csepeli Munkásotthon igazgatója lesz a polgármester-jelöltje az idei önkormányzati választásokon, derült ki egy interjúból. A csepeliek Leónidász királynője az átláthatóságot, megújulást a kerületet csődbe juttató, jogerősen elítélt ellenzéki politikusokkal, több tíz milliós jutalmakat bezsebelő, offshore cégekkel üzletelő szocialista és DK-s önkormányzati képviselőkkel kívánja végrehajtani.

„Egymást meghallva, egymással együttműködve többre vagyunk képesek!” – ezzel a semmitmondó szlogennel indul Takács Mónika, ellenzéki polgármester-jelölt interjúja egy magát függetlennek nevező, valójában baloldali lapban. Igazi magasröptű beszélgetés ez, alákérdezésekkel, üres lózungokkal, hamis ígéretekkel. De nézzük, miről is van szó!

Már az eleje lebilincselő. Az interjúban az ellenzék jelöltje egy nyitottabb, átláthatóbb kerületvezetést ígér. Mindez azért érdekes, mert Takács Mónika a Munkásotthon vezetőjeként évek óta ellehetetleníti az általa vezetett intézmény átláthatóságát, senki nem tudja hová mennek a pénzek a gyaníthatóan MSZP-s pártközpontként funkcionáló intézmény esetében.

Aztán kiderül az is, hogy a tavalyi áprilisi vereség után Takács Mónika annyira kiábrándult a politikából, hogy vissza akart vonulni nemcsak a közélettől, hanem a Munkásotthonban betöltött vezetői tisztségéből is. Teltek-múltak a hónapok, többen megkeresték, hogy induljon el, legyen ő a jelölt, ő pedig végül bevállalta.

Nem volt könnyű döntés, állítja. De hát ő ugye olyan típus, hogy ha egyszer belevág valamibe, teljes erőbedobással csinálja. Mindenesetre az erőbedobás olyan jól sikerült, hogy a lassan egy évtizede romokban heverő Csepeli Munkásotthon az ő irányítása alatt vált az enyészeté úgy, hogy az önkormányzat többször felajánlotta a segítségét a felújításhoz. Ne legyenek kétségeink: ha Takács Mónikának a csepeliek érdeke lett volna fontos, nem pedig a hatalom, ma másodvirágzását élné az épület.

No de lépjünk tovább. A politikus szerint van baj bőven Csepelen. Itt van mindjárt az utak állapota. Szörnyű szerinte a közlekedés, P+R parkolók is alig akadnak, ami tényszerűen sem igaz, hiszen a mostani vezetés épített ilyeneket. Ráadásul miközben számon kéri az önkormányzatot, elfelejti hozzátenni, hogy az új városvezetésre több mint 50 kilométer földutat hagytak örökül a szocialisták, ezeket nekik 20 év alatt sem sikerült leaszfaltozniuk, miközben mára sikerült jelentősen lefaragni a hátrányt, és jelen pillanatban is milliárdos útfejlesztések zajlanak.

Szóba került a gerincút is. Takács Mónika a többsávos út folytatását kizárólag a Vízmű lakótelepig építené meg. Hogy miért csak eddig, nem ismeretes, azt azonban nem árt tudni, hogy a gerincutat 2012-ben a fideszes városvezetés építette, nem pedig a szocialisták, ahogy Takács Mónika állítja. Az ő idejükben egy kapavágás nem történt. Ráadásul a mostani tervek nemcsak a Vízmű lakótelepig, hanem egészen az M0-ás autóútig szólnak.

Jött panelfelújítások ígérete. Csak halkan jegyezzük meg, hogy miközben a szocialisták sosem törődnek a panellakásokban élőkkel, 2010 után több városrehabilitációs program is indult. Sokmilliárdos ráfordítással újított fel az önkormányzat panelépületeket, valahol az ott lakóknak – egyedülálló módon a fővárosban – önrészt sem kellett fizetniük. A városrehabilitációs program most éppen Csillagtelepen folytatódik.

Takács Mónika végül folytatná a bérlakások építését. Ennek pedig ki más örülhetne a legjobban, mint Szenteczky János, szocialista önkormányzati képviselő, volt kerületi MSZP-elnök, akinek a felügyelete alatt a rászorulók helyett haverok kaptak szociális bérlakásokat, amelyeket aztán a piaci ár harmadáért, a szokásos öt év kivárás helyett fél év alatt vásárolhattak meg a csókosaik, a rendszerváltás legnagyobb lakásmutyi botrányát kirobbantva ezzel a kerületben. Szenteczky Jánosról egyébként annyit érdemes még tudni, hogy CSEVAK-igazgatóként több mint 35 millió forint jutalomban részesült a csepeli adófizetők pénzéből. Utólag is gratulálunk!

Persze napestig lehetne sorolni, miként vándorolt Csepelen a közpénz magánzsebekbe, és tettek el azzal az indokkal jutalmakat a szocialisták, hogy megdolgoztak érte. Egyet azonban ne feledjünk! Ők ugyanazok, akik most civil köntösbe bújva próbálnak ősszel visszakapaszkodni a hatalomba. Mi pedig biztosak lehetünk benne, hogy a 2010 előtti mutyivilág sajátos visszatérésének lehetnék tanúi, ha az ellenzéki (rém)álmok valóra válnának.

T.

 

 

 

19 hozzászólás “Háromszáz spártai” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Nos, ez az írás hiteles bizonyítéka, hogy egyesek miként értelmezik az újságírói etikát!

  2. Burián Mária szerint:

    Az egyetlen intézményértCsepeli Munkásotthon/ sem tett semmit, mit várhatnánk kerületünkért tenni akaró cselekedeteitől?????? Üres lózung amire képes!

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Burián Mária, miért nem a szokásos nevén írogat? Annak a neve jelenik meg kék színnel, aki már más néven is ír! Talán mert valamelyik fidesznyik még a nick-nevén is szégyell írni?

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Csepelinfónak nem telik fotósra, fogják az SZTK-nál levő kampánysátornál készült képet, s abból kivágják Takács Mónika arcát! Azért ilyen életlen! Kedves Ábel Attila, te nagy fotós vagy, szégyellsz oda menni, kedves Mónika, megengednéd hogy készítsek egy képet rólad a Csepelinfónak? Biztos megengedné!

    Amúgy meg T. vagy TK minek írogat olyan dolgokról, amihez nem ért! Színtiszta hazugság, nem ér meg még néhány billentyűleütést sem!

  5. Jobban szerint:

    “nem a hatalomról szólt az ellenzéknek a választás, hanem a káoszról. Ha véletlenül megnyerték volna a választást, akkor azok a nemzetközi spekulánsok kaszáltak volna hatalmasat, akik arra tettek, hogy képtelenek lesznek kormányt alakítani. Ezek a körök támogatták az ellenzéket, hiszen kormányzás nélkül is keresztül lehet nyomni olyan törvényeket, amik nekik kedveznek. A román korrupcióellenes ügyészség mintájára létrehozott intézményt említette, aminek segítségével a teljes magyar elitet le képesek lettek volna levadászni, ami után jöhettek volna a külföldről a nagyfiúk.”
    https://pestisracok.hu/ellenzek-mindent-kulfoldi-kezre-jatszott-volna-mondta-lanczi-andras-a-mormota-nap-evfordulojan-a-polbeatben-ps-video/

  6. Jobban szerint:

    “Ungár Péter: A szocialisták azt gondolják, hogy még mindig abban az erőpozícióban vannak, mint 2010 előtt”
    https://pestisracok.hu/ungar-peter-a-ps-nek-a-szocialistak-azt-gondoljak-hogy-meg-mindig-abban-az-eropozicioban-vannak-mint-2010-elott/

  7. Dagobert bácsi szerint:

    “kormányzás nélkül is keresztül lehet nyomni olyan törvényeket, amik nekik kedveznek.”

    Mindenki magából indul ki, a Fidesz pontosan ezt csinálja! Amúgy meg Fidesz mint párt nincs is, mert a párt azt jelenti, a tagok közösen képviselnek valamit, s közösen döntenek! Orbán egy személyben dönt, a tagok meg végrehajtanak! Ez a maffia tipikus működési módja!

  8. Dagobert bácsi szerint:

    A fénykép egy videóról (ápr. 6. SZTK-nál, Újhelyi, Bangóné és Takács Mónika tájékoztatója) lett kiemelve, s a képkockából kivágva! Erről bárki meggyőződhet! Olcsón működik ez a Csepelinfó! 😛

  9. Kkk szerint:

    Egyszerűen senkik vagytok szocialisták, ilyen ócska senki dagobertek.

  10. Dagobert bácsi szerint:

    Egyszerűen senkik vagytok fideszesek, ilyen ócska senki nagy Kkk.

  11. Horváth János szerint:

    Szerencsére itt vagy nekünk TE, TE …….!

  12. Potter szerint:

    “Jött panelfelújítások ígérete. Csak halkan jegyezzük meg, hogy miközben a szocialisták sosem törődnek a panellakásokban élőkkel, 2010 után több városrehabilitációs program is indult. Sokmilliárdos ráfordítással újított fel az önkormányzat panelépületeket, valahol az ott lakóknak – egyedülálló módon a fővárosban – önrészt sem kellett fizetniük. A városrehabilitációs program most éppen Csillagtelepen folytatódik.”

    Még ekkora hazugságot te jó Isten B+!

    2007-08 ban lett lett felújítva a panellakásom a panelprogram keretében. Az Ady lakótelep régi nevén a Szabótelep panellakásai és a nagy toronyház is akkor lett felújítva.

    Az meg nettó hazugság, hogy később a fidesz hatalomátvétel után nem kellett a lakóknak önrészt fizetniük. Nem a fenét. Hitelt vettek föl a panelházak, amit még most is törlesztenek.
    Jó lenne már nem hazudozni össze-vissza!

    Lehet ezt is törölni mint a többit.

  13. Jobban szerint:

    “Így beszél egy baloldali demokrata: “A kormányváltás után a személyes szabadsága lesz veszélyben minden fideszesnek, családostul.” Pécs, Lakossági fórum, április 10.”
    “Megfenyegette minden Fideszes családját az MSZP elnöke…Ez konkrétan egy nyílt fenyegetés!”
    http://mindenszo.hu/megfenyegette-minden-fideszes-csaladjat-az-mszp-elnoke-azonnal-mondjon-le/

    “Ígéretes” párt, “érdemes” képviselni ezt az “eszmeiséget” és “érdemes” ?!? erre az “irányra” szavazni….
    Mi másként gondolkodók, milyen terrorra számíthatunk? A “demokrácia” jegyében…. A baloldali értékek mentén….

  14. Horváth János szerint:

    mindenszó- politikailag inkorrekt blog- kell több?

  15. Horváth János szerint:

    Talán nem véletlen, hogy erről a pécsi fórumról csak a hülyeséghalmozók írnak, ők is
    inkognitóban. De hát valahogy uszítani kell a hülyéket!

  16. keménylegény szerint:

    A “másképp gondolkodók” minimum fele azonnal átáll egy más értékek mentén felálló hatalomhoz, ezért mindenféle elszámoltatás csak vaklárma lehet.

    Emlékezzünk csak: néhány naiv alak egy időben felvetette a 800 ezer volt MSZMP-s és a volt munkásőrök elszámoltatását. Az ügynöklistákról nem is beszélve.
    Tekintettel arra, hogy a volt rendszer haszonélvezőinek nem kis része már narancsos mezben “focizik”, nagy a kuss mindenféle listákról, nem ok nélkül.

    Ezután sem lesz másképp.

  17. Jobban szerint:

    “Az Alstom-ügy mindezekkel együtt mementó, arra figyelmeztet, mire számíthatunk a balliberális pártoktól. 2019-ben, amikor két választás is lesz, különösen fontos az emlékezés és emlékeztetés. Van mire: nokiásdobozok, ingatlanpanamák, parkolási botrányok, Hajdú-Bét, Human Operator, külföldi bankszámlák, széfek és hamis papírok… Ez a baloldal múltja és jelene. (A nap leggroteszkebb vicce pedig az, hogy a DK, amelynek Gyurcsány felesége az EP-listavezetője, feltette az EP-listájára a több milliárdos csalással gyanúsított Czeglédy Csabát, aki amúgy egy másik párt, az MSZP tagja, de Gyurcsány volt ügyvédje.)

    Visszatérve az elmaradt igazságtételre, egy régi jogi axióma szerint az ítélt dolgot igaznak kell elfogadni. Nehéz tehát, de bele kell törődnünk, hogy a 2010 előtti világ politikusbűnözői – azok, aki szétlopták az országot, kiárusították a nemzetet, s mindeközben a mi kárunkra híztak – nem vagy csak a legritkább esetben és rövid ideig gyarapítják Magyarország börtönnépességét. Időről időre, négy-öt évente azonban lehetőség nyílik rá, hogy a nép is ítéletet mondjon felettük. Azt mondom, idén is ítéljünk keményen!”

    http://mindenszo.hu/figyelem-politikusbunozok-is-indulnak-az-ep-valasztasokon/

  18. Jobban szerint:

    “Akkora minimálbér-emelést követel az MSZP, amekkorát kormányon sosem adott (PS-videó!)
    Ujhelyi beszéde ismét élményszámba ment, annyi pénzt ígért, amennyit a szocialisták sosem tudtak adni…
    Az MSZP programjának részletezése is Ujhelyire maradt, aki felelevenítette a „több pénzt mindenkinek!” jellegű, feneketlenül ígérgető MSZP-s kampánymódszert. A szocialista EP-képviselő 240 ezer forintos minimálbért követelt a mostani 149 ezer forint helyett. Érdekesség, hogy az első Orbán-kormány négy év alatt 161 százalékkal emelte a minimálbért, aztán a szocialista kormányok nyolc év alatt 47 százalékkal, majd a fideszes kormányok kilenc év alatt 103 százalékkal. Most pedig a szocialisták követelnek óriási mértékű minimálbér-emelést.”
    https://pestisracok.hu/akkora-minimalber-emelest-kovetel-az-mszp-amekkorat-kormanyon-sosem-adott-ps-video/

  19. keménylegény szerint:

    Jobban másik sajtótermékeket fogyaszt?

    Az általa felsorolt néhány ügyeben a megvádoltak búsás kártérítést kaptak, vagy az ítélet köszönő viszonyban sincs néhány álmodozó óhajával.
    Súgok valamit: a gyanúsított még nem elítélt.

    Felkészül: SZEVIÉP bohózat. Jobban kifelejtette a humoreszkjéből.

Itt lehet hozzászólni !