A csepeli Fidesz-KDNP nem vesz részt az önkormányzat megemlékezésén

Ünnep a kettős gyilkosság és a “Gulyás-botrány” árnyékában

Csepel.info

Mi folyik odabent - és hová?

A kampány, a hazugságok és az MSZP lelkiismeret-furdalása jegyében telik az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 2009-es csepeli évfordulója, amelyen emiatt most nem kívánunk részt venni – mondták el lapunknak Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli országgyűlési képviselője és Borbély Lénárd, a frakció vezetője.

A Fidesz-KDNP frakció mindig is fontosnak tartotta, hogy nemzeti ünnepeinken az önálló megemlékezései mellett is jelen legyen az önkormányzat és a pártok közös rendezvényein. A csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése azonban a 2009-es ünnepet saját választási kampányának nyitóeseményévé silányította, miközben a hagyományosan ilyenkor átadásra kerülő díszpolgári címmel csak a saját lelkiismeret-furdalásukat próbálják enyhíteni. Nekünk ehhez semmi közünk, és ezért ebben nem is veszünk részt – indokolták döntésüket a képviselők.

A  kettős gyilkosság árnyékában

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc csepeli ünnepségének csúcspontja hagyományosan a kerület díszpolgári címének átadási ceremóniája. Idén azonban megtört az a hagyomány, hogy a díszpolgári cím adományozásáról a többpárti testület közösen dönt, abban ugyanis mi a kitüntetésre jelölés okai miatt nem tudtunk részt venni. Az MSZP frakcióban a januári kettős gyilkosság felülírta a józan észt – állítja a Borbély Lénárd frakcióvezető.

A három díszpolgári cím közül kettőt a gyilkosság áldozatainak ítélte oda a testület. Pedig sem Magyarországon, sem más államokban nem szokás díszpolgári címet adományozni csak azért, mert valaki köztörvényes bűncselekmény áldozatává vált. Itt, Csepelen sem volt ez eddig szokás, pedig szinte minden évben történt ilyen tragikus esemény – jelentette ki lapunknak Borbély Lénárd.

Nyílt titok ugyanakkor, hogy a gyanú szerint az MSZP-s frakciótag Deme Gábor iskolai sikkasztási ügye volt az egyik ok, amely a gyilkossághoz vezetett. Ez nagyon szomorú, nagyon tragikus, és bennünket is megrázott. Bizonyára súlyos és elmúlaszthatatlan lelkiismeret-furdalást jelent azok számára, akik már hónapokkal a gyilkosság előtt tudtak a Deme Gábor és Takács József közötti pénzügyi vitáról, de nem tették meg az ilyenkor szokásos lépéseket, a rendőrségi feljelentést. Az MSZP frakció is sokkal jobban tette volna, ha inkább okul abból, milyen súlyossá is fajulhat egy elhallgatott sikkasztási ügy. Ehelyett kitüntetést osztanak az áldozatoknak, és újra mindent megtesznek azért, hogy egy másik sikkasztási ügyet is elhallgassanak – utalt vélhetően Gulyás Gábor ügyére a frakcióvezető.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a harmadik díszpolgári címmel díjazott Nagy József szintén MSZP-s önkormányzati képviselő volt. Tőle viszont 2006-ban éppen azért vette el a csepeli MSZP-s pártvezetés a 9-es önkormányzati körzet képviselő-jelöltségét, hogy Deme Gábor kerülhessen a helyére (információink szerint legkésőbb 2010-re Deme alpolgármesteri cím várományosa volt).
Erről Borbély Lénárd elmondta: Nagy Józsefnek vannak vitathatatlan érdemei, de nála is inkább a Demének átadott képviselő-jelöltségét kompenzálták az elvtársai. A díszpolgári címek adományozásánál ráadásul olyan MSZP-s belterjesség van, ami elfogadhatatlan. Nem attól jó ember valaki, hogy baloldali vagy közel áll az MSZP-hez. Egy díj értékét az növeli a leginkább, ha nem a pártállás, hanem a kiemelkedő emberi teljesítmény predesztinál a kitüntetésre – hangsúlyozta lapunknak Borbély Lénárd.

Avarkeszivel nyit az MSZP-s kampányidőszak

Elszomorító az is, ahogy a választási kampányokat megelőző évben hirtelen a kerület MSZP-s politikusai válnak az önkormányzati ünnepségek legfőbb attrakcióivá, hogy ünnepi beszédbe burkolva mondhassák el az ellenzéket sújtó kritikájukat – mondta el lapunknak Németh Szilárd Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő.

Október 6-án, Nemzeti Gyásznapunkon demonstratívan éppen Gulyás Gábor „képviselő úr” koszorúzott az MSZP nevében. Ez igazi elvtársi kiállás volt a sikkasztó politikus mellett. Október 23-án Avarkeszi Dezső mond beszédet. Nem hiszem, hogy ott elmagyarázza, hogy igazságügyi államtitkárként miért nem szólal meg a Gulyás-ügyben. Pedig ez hivatali kötelessége lenne! Sőt, hallgatásával még lovat is ad alapszervezeti párttársa alá. Az országgyűlésben sem válaszolt arra a kérdésemre, hogy törvényesnek, erkölcsösnek tartja-e, hogy egy bűnelkövető és az őt bátorító, fedező hazug MSZP-s politikusok dönthessenek a csepeliek életéről – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Arra a kérdésünkre, hogy mégis milyen összefüggést lát egy ünnepség és a kompromittálódott politikusok között, a képviselő elmondta: október 23-a nemzetünk egyik legnagyobb ünnepe. Az 1956-os forradalom és szabadságharc erkölcsi tisztasága, példamutatása szöges ellentétben van a köztörvényes bűnökkel, hazugságokkal, kisstílű politikai játszmákkal.
Akiknek ennyire nem számít 1956 üzenete, azokkal nem lehet együtt emlékezni. Az elvtársaknak ez is csak egy munkaszüneti nap, amikor hivatalosan sem kell dolgozniuk. Ez persze nem példa nélküli. Legutóbb éppen az 50. évfordulón nem lehettünk jelen, mert az elvtársak – akik néhány éve még ellenforradalmaztak, fehér terroroztak, s szépen feszítettek a munkásőr gúnyában – akkor kitüntették egymást 56-os emlékéremmel.

Csepel.info

54 hozzászólás “A csepeli Fidesz-KDNP nem vesz részt az önkormányzat megemlékezésén” bejegyzésre

  1. Hugi szerint:

    Helyes. Még hogy a Gulyással együtt koszorúzni!

    Most már szerintem annyira büszkék rá, hogy akár polgármester jelöltet is faraghatnak belõle.

  2. Huba szerint:

    Méghogy polgármester jelölt?!
    Mint elévülés miatt nem büntethetőt, megilleti a miniszterelnök jelöltség, ugy mint Gyurcsányt. “Az” is csak elévülés miatt nem volt büntethető.

  3. T. szerint:

    Tévedés!:D
    A polgármesteri szék számára nem pálya! 3g glóriát kap a feje fölé!

    Graulálok MSZP! Csak így tovább a leejtőn!

  4. Huba szerint:

    Egyébként az előzőekben megtudhattuk, hogy nem létezik olyan mszp-s képviselő, akit Dr Gulyás G Gábornak hívnak, állította Dr Kiss B Mihály.
    Úgy látszik a bűnöző maszop-os ügyvédek egy betüvel fizetnek akkor, ha lebuknak. Lehet, hogy nemsokára Kiss B Mihály is csak Kiss Mihály lesz?

  5. spam szerint:

    Majd fröcsögnek a kriptokomcsik, hogy a Németh, meg a Fidesz nem akar összefogni. De könyörgöm, kikkel és miben kellene összefogni?

  6. Vátesz szerint:

    Összefogni éppen az MSZP-vel szemben kellene, hogy ne lehessenek olyan magabiztosak Avarkeszi és Podolák győzelmében. Ha ezt előre borítékolni lehetne, hogy Csepelen nem fognak győzni, akkor ez más helyen is elősegítené a bukásukat. Az MSZP nem párt, hanem érdekcsoport. Amennyiben legalább 8 évre taccsra lehetne tenni őket, addigra a klientúrájuk is ejtené őket. Az MDF-et és az SZDSZ-t eddig ők vitték be a parlamentbe, most saját magukat sem tudják biztosan bejuttatni. A következő csepeli önkormányzatnak a gazdasági gyökereiket kell alóluk kimetszeni és akkor szépen elsorvadnak.

  7. Hugi szerint:

    Csak a Fidesz tudja legyõzni az MSZP-t. Minden más csak ámítás. És ez Csepelen duplán igaz!

  8. ... szerint:

    csak Kovács Ernővel sikerülhet. idióta.

  9. Kovács Ernő szerint:

    …:
    Szép neved van! ……….:

  10. vermes szerint:

    http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=80024478&t=9113723

    Vele mész a Jobbik-gyűlésre, te jobbikbalfék?!

  11. miska72 szerint:

    Ki akar ezekkel részvenni valamin is?

  12. miska72 szerint:

    Eljön még az elévült ügyek felelősségrevonása! 😉

  13. Papi szerint:

    Vermes!
    Teljessen felesleges Kovács Ernőre pzarolnod az energiádat! Azt a párt utasítást kapta, hogy a jobbik nevében írjon hülyeségeket és csak ezt tesszi!

  14. demokrata szerint:

    Látom, tovább tombol a kultúra itt a fideszinfón, továbbra sem leszek rendszeres olvasó, az biztos…

  15. csepeli szerint:

    Hahahah, mintha ez az egész nyilatkozat meg a cikk nem a Fidesz választási kampányának a része volna, ne röhögtessen már itt a Németh-Borbély páros. Oszt majd megnézem, Németh Szilárd milyen beszédet fog mondani holnap. Valahogy úgy sejtem, hogy nemcsak 56-ról fog beszélni, hanem az MSZP-ről is fog ejteni néhány szót. De persze nem kampány, á nem, dehogy, nyilván csak ünnepelni fognak, mindig ezt szokták tenni, Orbán Viktor sem szokott soha politizálni október 23-án, ugye?

    Világ röheje, milyen képmutató banda ez a Fidesz!

  16. Mózsi szerint:

    “Demokratá”-nak mondom, hogy ezt a büntetést talán még átvészeljük, arra kérem, hogy tartsa magát az ígéretéhez.
    Én ott leszek csepeli, lehet , hogy pont egymás mellett fogunk állni. Szólj majd, hogy te vagy és kivesézzük ezt a politikus Németh Szilárdot. Mit képzel, hogy esetleg megpróbál párhuzamot vonni ’56 és napjaink között? Esetleg elmondja, hogy napjainkban a regnáló kormány sanyargató intézkedéseinek következtében rég nem látott nyomorúságra ítél bennünket saját 7 éve elQrt tevékenysége miatt? Most kéne előjönnie a fidesznek azzal a szlogennel, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve. De ez így önmagában kevés lenne, mert azt is hozzá kéne tenni, hogy nem kicsit!

  17. Hugi szerint:

    Elvtársak!

    Nem sül le az arcotokról a bõr, hogy ti, akik
    1. ellenforradalomnak neveztétek 56-ot
    2. egymást tüntetgetitek ki, mert egymást lövöldözgetitek le
    3. olyannal koszorúztok, aki beteg embert károsított meg
    még azt várjátok el, hogy a Fidesz együtt koszorúzzon veletek, miközben a magát is porig lealázó államtitkárotok még a Fidesz szidja?

  18. vermes szerint:

    Hugi!

    Ezektől minden kitelik. Ezért bolsevikok.

  19. alajos-1 szerint:

    és tényleg ? ezek az ellenfóradalmárok,hogy ünnepelhetik már husz éve az 56-os foradalmat ?? ez kőltői kérdés, de igaz !!

  20. baniko21 szerint:

    vernes!
    Csak téjékoztatásul írom Neked: bolsevik=többség. Kb annyi köze van
    az mszp-nek hozzájuk, mint neked a kommunistákhoz.

  21. Gigi szerint:

    Tisztelt Szerkesztők!

    “súlytó” = sújtó… :))

  22. miska72 szerint:

    demokrata, kár volt benézned. 😉

  23. Bella szerint:

    Nem kellene megdöbbennem a dilettantizmus, agresszív önimádat és elvakultság láttán, ami a csepeli szocikat jellemzi – eddigi tapasztalataim szerint…
    Ez a díszpolgári dolog csak azért nem veri ki a biztosítékot, mert jól meg van patkolva. Az egész rendszer előbb utóbb le fog égni alaposan.

  24. Papi szerint:

    Bella!
    A leégést hagyd a szociknak!

  25. miska72 szerint:

    Csepel Újság 36. számában ez olvasható az első oldalon.

    Települési összefogással a bűnmegelőzésért

    Csepel és a környező kerületek, illetve települések összefogással, közös fellépéssel igyekeznek kiszorítani a területükről a BŰNÖZŐKET.

    Talán le kellene mondaniuk, és akkor megoldódna a probléma, mert a LEGNAGYOB BŰNÖZŐK a Csepeli Önkormányzatnál, és a hivatalokban vannak!

    Tóth, Szeles, Cserteg ELMENEKÜLT, Baranyai ELMENEKÜLT, Farkas Ferencné ELMENEKÜLT! Gulyás is ide tartozik!

    Ez a Dr. Borsány meg micsoda?
    Dr. Borsány György tanácsnok, Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége csepeli szervezete elnöke.

    Magyarul III / hanyas ügynök?

    Borsány “úr” pont maguk a legnagyobb GAZEMBEREK!

  26. nagyapó szerint:

    baniko21, baniko21:
    Már megint a tudatlanság. Bolsevik = többség, mensevik= kisebbség, csakhogy a mensevikeké volt a többség (80%), viszont a bolsevikeké volt a kisebbség ellenére, a terror.
    Atléta!
    Hajrá Puskás, hajrá Blatter, hajrá Felcsút, hajrá Orbán!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. Demeter J. szerint:

    A legjelesebb ünnepeink közönséges munkaszüneti napok.
    A polgárok pihennek, Wellness fürdő közelébe utaznak, Bécsben vásárolnak.
    A kétmilliós fővárosban jó, ha 10 ezer ember ünnepel.
    A rendszerváltás kudarcának egyik fő oka, hogy akik előtte teljes mellszélességgel A-t mondtak, ma B-t mondanak( forradalom-ellenforradalom stb).
    A rendezvényekről távol maradók kerülik a jellemtelen emberek társaságát, nem vegyülnek közéjük. Így tiltakoznak a társadalom morális válsága ellen.

  28. vermes szerint:

    Hát pl. Lendvai, az agitpropos MSZMP*-s tényleg nem nagyon való egy 56-os megemlékezésre.

    * – ez az a párt, ami az 56-os forradalmat ellenforradalomnak hívta, s annak véres romjain “tündökölt” **

    ** – ezt csepeli-nek és Ernőnek írom

  29. bimm-bamm szerint:

    Kovács Ernő!

    Azt lehetett hallani a médiából, hogy tegnap a Jobbik ’56-os megemlékezésén közel 1000-en voltak.

    Hát… Ez azért elég nagy gáz! Még a MIÉP is képes volt minden alkalommal megtölteni a Hősök terét. A Jobbik meg már csak erre képes?

    Úgy tűnik, végre ébredeznek az emberek, és kezdik felfogni, hogy a Jobbik sem jobb, mint az MDF, ugyanúgy az MSZP adományaiból él…

    Csupán szemfényvesztés az egész!

  30. Kovács Ernő szerint:

    Látod bimm-bamm:, az emberek egy része ilyen, mint te! Vezethető, szódásló! Nézd meg a képeimet, videóimat, és döntsd el, hogy mennyien is voltak. Segítségül ott a kommentálok.hu

  31. atlétaa szerint:

    riska73-nagyapó…
    ha kinyitja száját hazudik,ha kinyújtja kezét lop…….
    bünözö-gazember-ak…….fel..ak……..fel.

  32. atlétaa szerint:

    Hajrá-Szenteczky-Hajrá-CSEPEL SC-………….

  33. Mózsi szerint:

    Ezt még nem olvastuk tőled atlétaa! Epigramma jellegű bejegyzéseidet olvasva K E magasságokra jutottál, sőt be is előzted 09.49-es szószátyár hozzászólásoddal. Az is lehet, hogy ikrek vagytok, de az is, hogy magad vagy a jó Kovács Ernő! Mindegy, csak így tovább éljen a jobbikos Szenteczky. Ilyen még úgysem volt.

  34. miska72 szerint:

    atlétaa!

    MISKA! Nem riska!
    Nem 73! 72 te barom!
    Látom agyilag kezdesz leépülni!
    A Szenteczkyvel való kapcsolatodat továbbra is fenntartom!
    Nald ki Szenteczky seggét!

    atléta ha kinyitja a száját baromságokat beszél!
    De ezt nem csak én állapítottam meg. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  35. miska72 szerint:

    De az is lehet, hogy atlétaa Szenteczky. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  36. médi szerint:

    T.M és társai ne 56-ot ünnepeljék, elég lenne, ha 86-ra emlékeznének, amikor az összetartás részesei voltak.

  37. miska72 szerint:

    atlétaa is idegbajt fog kapni, ha az mszp nem fog nyerni csepelen. 😉

    Hajrá atlétaa! nyald! nyald! nyald!
    MINDENT BELE!
    atlétaa az aranyér doktor. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  38. bimm-bamm szerint:

    Kovács Ernő!

    Már csak azért sem tetszik a Jobbik, mert nem tudnak normálisan kommunikálni. Te is erre vagy példa!

    Ír valamit az ember, ami tény, erre Te majdnem, hogy lebunkózod. És nézd csak vissza az irományaidat. Mindig ezt teszed!
    Aki másképp vélekedik, mást gondol, mint Te/Ti, az már szerinted nem is ember.

    Mást sem tudtok, csak támadni, és válogatás nélkül neki menni mindenkinek, aki nem azt fújja, amit a Jobbik.

    És mindezt a szocik pénzéből teszitek. Nem érzitek furcsának?

  39. miska72 szerint:

    Milyen aszocik pénzéből?
    A szocik is az adófizetők pénzéből teszik!
    Az adófizetők pénzét lopják!
    Mielött kijelentenéd , hogy nem dolgozom.
    Tájékoztatlak, hogy dolgozom, és adózom. 😉

  40. Vica szerint:

    Kedves bimm-bamm!

    Honnan van pénze a szociknak? Lehet, hogy az adózott jövedelmüket összedobták és beadták a közösbe… Esetleg szétosztották a pártok között?

  41. bimm-bamm szerint:

    Nyilvánvaló, hogy egy olyan pártnak, aki nem kap (hivatalosan) állami támogatást, mert nincs a parlamentben, nincs, és nem is lehet annyi pénze, hogy ekkora infrastruktúrát működtessen. Nyilván kell valami külső segítség…
    Honnan futotta volna a Jobbiknak a kampányban szórólapokra, óriásplakátokra, Tv reklámokra, ha a “nagy Tesó”, a szocik nem segítenek?

    Nem is olyan régen jelent meg arról egy cikk, hogy a Jobbik Hajdú…. elnöke egyben MSZP tag. Milyen érdekes. Szerintem nem az egyetlen.

  42. Vica szerint:

    Azért nagyon durva lenne, ha az MSZP épp a jobbikkal akarna szövetkezni…
    Úgy gondolom, mindenhol van szélkakas (esetleg több is), aki arra fordul, amerre a szél viszi, de a két párt alapelvei annyira ellentétesek egymással, olyannyira más oldalon állnak, hogy számomra ez teljesen elképzelhetetlen.

  43. Gordon szerint:

    Hajdúsámsoni elnöke, hát igen, ez valóban érdekes. A politikaileg “elnyomott” Jobbik láthatóan tele van verve pénzzel. Kérdés: milyen körök pénzelik, hiszen azt tudjuk, hogy a hazai nagytőkések inkább ballib oldalra húznak (ez nem bűn, csupán tény). De akkor ki pénzeli őket? A kérdést úgy is megfogalmazhatjuk, hogy vajon kinek van még erőforrása magántőkéből pénzelni ezt a pártot? Szöcskének a Kossuth térről? Aligha…

  44. Elyza szerint:

    A Gulyástvédő Egyesületnek !

    Aki hallja adja át ! Gulyás fizesd meg a rokkant nyugdíjasnak amit a bíróság megítélt számára . Tudod Te ugye miről beszélek? Arról a 2 millió forintról , amiről megkaptad a határozatot Te is. /200.000.-,amit lenyultál,ennek a kamatai+ az egészségkárosodás miatt megítélt 1,5 millió forint. Még mire vársz? Még 5 évet szeretnél kihúzni,hátha elfelejtődik az űgy? Nem lesz nyugtod addig, amíg nem rendezed a számlát .Gulyás fizess !

  45. miska72 szerint:

    Gulyás fizess! Csepeli MASZOP TAKARODJ!

  46. […] A lap természetesen arról sem közöl semmilyen információt, hogy a Fidesz-KDNP frakció miért nem vett részt az október 22-i önkormányzati rendezvényen és a díszpolgári címek […]

  47. […] A csepeli Fidesz-KDNP nem vesz részt az önkormányzat megemlékezésén […]

  48. József az ács szerint:

    Tóth. Orosz, Szentecki takarodjatok!
    Elég volt a vörös hazugságokból!

  49. miska72 szerint:

    József az ács, jól beszélsz.

  50. […] A csepeli Fidesz-KDNP nem vesz részt az önkormányzat megemlékezésén […]

  51. […] bizonnyal ő érdemelte volna meg a csepeli MSZP lelkiismeret-furdalása miatt kiosztott egyik díszpolgári címet. A bíróság azonban egyelőre nem hisz neki: Deme Gábor előzetes letartóztatását 2009. […]

Itt lehet hozzászólni !