Törökországban lépnek fel a csepeli táncosok

csepel.hu

Tizedik alkalommal képviseli hazánkat a Csepp-Csepel Gyermek Néptánc Együttes a törökországi nemzetközi gyermekfesztiválon. A minden évben Kemal Atatürk vezér tiszteletére rendezett nagyszabású ünnepséget idén Samsun kikötővárosában rendezik meg április 13-a és 26-a között.

A fesztiválra érkező közel negyven ország fellépőinek műsorát a TRT csatorna élőben közvetíti. Nem véletlenül lett az ottani tévéstáb kedvence a Csepp-Csepel, hiszen az adott tájegységhez tartozó viselettel mindig meghódította a helyi közönséget és az intervíziós adáson keresztül a nagyvilágot.

Kreiszné dr. Paál Sára irányításával készülnek. „Mindenhol testvérként fogadnak bennünket, a gyerekekkel rendkívül barátságosak a helyiek, sokszor közös szavainkat emlegetik, mint az alma vagy a zseb. Volt már olyan idegenvezetőnk, aki kifejezetten azért kérte a magyar csoportunkat, mert szerette volna újra hallani szép nyelvünket. Egy ötperces és kétperces koreográfiát viszünk, sárközi lassú- és friss c

 

sárdást, valamint verbunkost adunk elő. Rendszerint megcsodálják a gyerekeket, hogy milyen vidámak, szépek, fegyelmezettek” – mondta az együttes vezetője. A csepeli táncosok családoknál lesznek elszállásolva, egyikük például törökül kezdett tanulni, hogy jobban megértsék. Pálvölgyi Kristóf tízéves, harmadik alkalommal utazik a delegációval. „Negyedik éve táncolok az együttesben. Izgatottan várom az utazást, megint fantasztikus két hét lesz. Szeretem, hogy családoknál lakhatunk, mindenféle programokra mehetünk, finomak az ételek. Kedvesek az emberek, népzenénket is megcsodálják. Remélem, a sok élmény mellett új barátokat is szerzek” – tette hozzá Kristóf.

A. Zs.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !