Egy sérült autó tulajdonosát keresik

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee részére az alábbi üzenet jött facebook oldalunkon keresztül:

Csütörtökön délután 13 óra magasságában a Vágóhíd utcán mentem a Táncsics felén, s szemben jött egy tanuló vezető. Nyilván túlzottan ráhúztam a kormányt egy parkoló kocsira ☹a hangra azt hittem h műanyag palackra mentem, mint valamelyik nap (meg se álltam ezért). Később, ahogy belenéztem a jobb visszapillantóba, akkor láttam h tört a tükröm, valamint kiszállva láttam, hogy a hátulsó műanyagot elhagytam. Időre mentem valahova, ezért csak egy óra elteltével tudtam visszamenni az utcába. Se sérült autót se a műanyagomat nem láttam.

Mr. Gabee te annyi sok dologban segítetted Csepel lakosságát, így most én kérem a segítséged: egy posztot tudnál írni az infora, hogy akinek csütörtökön sérült a kocsija és talált egy műanyag tükörhátsót, az jelentkezzen! Én voltam a hibás, vállalom a dolgot. A biztosítóm fizeti nyilván a kárt.

Jelentkezni a csepel.info@gmail.com címen vagy a facebook oldalunk üzenetküldő szolgáltatásán keresztül lehetséges.

13 hozzászólás “Egy sérült autó tulajdonosát keresik” bejegyzésre

  1. 1olvasó szerint:

    Autósok! Tessék legalább így vállani a fellelősséget! (Bár jobb lett volna azonnal megállni, és ott hagyni 1 papírt, és összeszedni a törmeléket, ez kb 2 perc, max 5 perc…) Mert pl. ha van kocsiban kamera, és felveszi, akkor akár fel is jelenheti…
    Velem közel múltban is történt már legalább 2x így, 1x hagytak papírt, 1x gyorsan elhajtottak. Én is hagytam már cetlit, mert 1x én is voltam a hibás parkolás közben.

  2. Csányi szerint:

    Ez még a jobbik eset 2 hete a Dunadülő 7 szám előtt összetörte a bal hátsó ajtót valaki!
    Cserélni kellett z ajtót. Snki nem hagyott semmit! Ráadásul alig találtunk bontott ajtót!
    Az egész ügy 80ezer forintba került! Gratulálok a károkozónak!!

  3. Johnny szerint:

    Na, egy korrekt ember!
    “A biztosítóm fizeti nyilván a kárt” Én a zsebembe nyúlnék, az olcsóbb lenne, hosszútávon.

  4. Pityu szerint:

    Tisztelet a post írójának!

  5. Qqriq szerint:

    A Vágóhíd utca egy szűk utca, ahol elég szűkösen fér el egymás mellett 3 autó (egy parkoló+két egymással szemben közlekedő). A baleset valószínűleg a Kazinczy iskolánál történt, ahol ha a gyerekért mennek a szülők, nem foglalkoznak azzal, hogy arra a pár perc időtartamra szorosan az út széle mellé álljanak meg, nem kilógva és zavarva ezzel az úton közlekedőket. A másik ok, hogy nem szeretnek a vizes árokba kiszállni. A sulival szemben lakók pedig kapartak egy kis vizes árkot az út szélén, hogy ne álljanak rá a fűre autóval.

    A történetnek több tanulsága van. Az egyik tanulság, hogy lehetőség szerint úgy kell leparkolni, hogy a jármű biztonságban legyen az úton (vagy akár a járdán) közlekedőktől és célszerű a tükröket behajtani. Inkább gyalogoljunk 50 méterrel többet, ha ott biztonságosabban tudunk letenni a kocsit.
    Felmerül a kérdés, hogy honnan tudta a posztíró, hogy tanulóvezető jön vele szemben, amikor a ‘T’ betűt hátulra szokták felragasztani. Szóval a másik tanulság a történetből, hogy többek között ezért sem szabad piásan vezetni még a sarki kocsmáig sem, mert ha a károsult rendőrt hív, akkor
    1) ugrik a jogsi,
    2) eljárás indul, aminek a végén borsos összegű bírságot kell kicsengetni,
    3) a biztosító visszakövetelheti a kártérítés összegét a károkozótól (súlyos gondatlanság esete).
    Hiszen ha a károsult azt látja, hogy a károkozó fél alig bír megállni a lábán, esélyes, hogy rendőri intézkedést fog kérni hacsak nem kap azonnal olyan összegű készpénzt, ami biztosan fedezi a kárát.

  6. keménylegény szerint:

    “A sulival szemben lakók pedig kapartak egy kis vizes árkot az út szélén, hogy ne álljanak rá a fűre autóval. ”

    Kukurikú!

    A Vágóhíd utcában nőttem fel. 50 évvel ezelőtt az utcában árok volt, amit a tulajdonosok egy része engedély nélkül betemetett.

    Ha valamiről halvány fogalmad nincs, ne röhögtesd ki magad hülyeségek firkálásával.

  7. Qqriq szerint:

    Erről az árokról beszéltem:
    https://www.google.com/maps/place/Budapest,+V%C3%A1g%C3%B3h%C3%ADd+u./@47.4276816,19.0803989,3a,90y,198.87h,62.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYBkXEXK8720xWA7RhbeIAQ!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x4741e7fa2cfabbc9:0x1993eb73a8071c9b!8m2!3d47.4277964!4d19.0783955

    50 éve is így nézett ki ez az árok? Végigmentem a gúgli utcaképein, és sehol nem találtam árkot máshol a Vágóhíd utcában csak az iskola előtt és az azzal szemközti ingatlanok előtt. Az utcaképen is látszik, hogy mindkét oldalon parkolnak autók az iskolánál. Itt a legszűkebb az út, mert a parkoláshoz nem lehet lehúzódni az árkok miatt és amikor hozzák és viszik a gyerekeket, nehéz elmenni, főleg ha szemből is jönnek.

  8. Johnny szerint:

    Qqriq!
    Mivel az életképtelenek, talán mozgássérültek a mai gyerekek? Csak azért, mert máshol én azt látom, hogy MINDEN gyerekért teherautó méretű kocsikkal megy a szülő, nehogymár sétálni kelljen a gyereknek 100-300-500 métert, vagy esetleg felszálljon a buszra. Állítólag rend van az országban, nem az USA, mint az az ID-n látható. A lényeg, ha Te laknál a sulival szemben, Te is árkot ástál volna, ha nem, akkor én biztosan.

  9. keménylegény szerint:

    Igen, 50 éve is így nézett ki az árok, csak az ingatlanokba az autó behajtók nem voltak ott.
    Mert autója sem volt egyetlen háztulajdonosnak sem.
    A nagyszüleimtől tudom, hogy a Vágóhíd utcában a húszas-harmincas években kezdtek építkezni. Az iskola 82-ben épült.
    A fotón látható háztulajdonos nyilván nem szeretné, hogy az iskola kedvéért a felhőszakadások során ömlő víz az udvarában kössön ki, inkább kitakarítja az árkot.
    Elítélendő magatartás!!

    Egyébként azért van az iskoláknál akkora forgalom, mert nem kötelező a gyereket a körzeti iskolába járatni. A szülők állítják ki az oktatási rendszerről a bizonyítványt, hogy nem a lakóhelyükhöz legközelebbi iskolába jár a gyerek.
    Csepelre még Érdről is hoznak gyerekeket, így a tizenéves sem tud egyedül hazamenni az iskolából, mint a mi időnkben.

  10. valaki szerint:

    Qqriq
    “Felmerül a kérdés, hogy honnan tudta a posztíró, hogy tanulóvezető jön vele szemben, amikor a ‘T’ betűt hátulra szokták felragasztani. Szóval a másik tanulság a történetből, hogy többek között ezért sem szabad piásan vezetni még a sarki kocsmáig sem, mert ha a károsult rendőrt hív, akkor….”
    Hallottál már olyan tanulóvezetőről, aki épp vezetni tanul? Tudod ők olyan autóval járnak aminek a tetején kint van a T betű….

  11. LYA830 szerint:

    LYA 830 frsz.-ú szürke Opel vezetője ne gondold hogy megúsztad a hétfői belemenést, feljelentést tettünk.
    Legközelebb megállsz és vállalod a felelősséget nem pedig elhajtasz anélkül hogy kiszállnál.

  12. Csányi szerint:

    Honnan lehetne megtudni,hogy ki ment bele a ford autónkba a Dunadülőn? Semmet nem hagyott!

  13. Csányi szerint:

    Bocs mégis hagyott egy törött autót!

Itt lehet hozzászólni !