Videó: így hordják ki pofátlanul közterületre a szemetet a csepeli Vasas utcánál

Csepel.info

“Ők láthatóan nem tisztelik sem a környezetüket, sem az ott élőket” – kommentálta a videót Borbély Lénárd csepeli polgármester, amikor a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a felvételt. Egyelőre semmi nem érdekli a szemetelőket. A kamera kihelyezése után csak a mozgásuk lett szaporább, mintha azt gondolnák, akkor nem lehet majd látni őket a monitoron. De mindez változhat: új törvény készül.

A csepeli Védgát és Vasas utcák környékén laknak olyan családok is, akik nem hajlandók szemétszállítási díjat fizetni. Viszont “cserében” saját házaiktól pár méterre, az utcára teszik ki a hulladékot. Folyamatosan és hatalmas mennyiségben, amivel alaposan rácáfolnak állítólagos mélyszegénységükre.

A fővárosi és a csepeli önkormányzat rendszeresen szállítja el a felgyülemlő, rothadó kupacokat, miközben előfordult olyan eset is, hogy éppen a szemetelők panaszkodtak a médiának a szemét miatti elviselhetetlen helyzetükről, és az oda más településekről érkező hulladéklerakókról.

Információink szerint a szemetelőket többször elkapták már, de a büntetéseknek eddig nem volt elrettentő hatásuk. Hiába a térfigyelő kamera is: nem tartja vissza őket semmitől. Csak gyorsabban pakolnak, sietősen, mintha az számítana. A fenti felvételek március 11-én készültek, és úgy tudjuk, hogy pár nappal később, a nemzeti ünnepet is szemétlerakással “tisztelte meg” a környékbeliek egy része.

Szerdán egyébként Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára fiatalokkal, a csepeli Fidesz és Fidelitas tagjaival csatlakozott a Te szedd akcióhoz a Kis-Duna parton. Borbély Lénárd polgármester sokkoló adatokkal szemléltette a helyzet súlyosságát: az illegális szemétlerakás több mint 290 millió forintjába került tavaly a csepeli adófizetőknek.

A helyzeten egy most készülő jogszabálytervezet segíthet majd. A tervezet szerint a jelenleg még szabálysértésnek számító illegális hulladékkihelyezés bűncselekmény lesz.

Csepel.info

7 hozzászólás “Videó: így hordják ki pofátlanul közterületre a szemetet a csepeli Vasas utcánál” bejegyzésre

  1. Dórika szerint:

    Az aluliskolázott munkanélküli csürhe kissebbség, akiket ugye támogatni kell mert 12 gyereket is csinálnak csak azért hogy kapjanak lakást szociális alapon!

  2. PU szerint:

    A Béke tér környéki kukákba márkás autókon hordják a hívek a zsákocskáikat évek óta.

  3. Dórika szerint:

    De legalább a kukákba rakják és nem az utcára na

  4. Johnny szerint:

    Ahol nyitva a kuka, a gazdag prolik máris viszik a szemetüket. Volt egy vödör videóm és a Közterület azt mondta, tartóztassam fel. Akkor majd a Városgazda elviszi mellőle, mert a lakók kirakják. 😉

  5. Dórika szerint:

    Nem értem ezt… ez már a szarrágóskodás kategória!

  6. PU szerint:

    Én is fotóztam őket az emeletről: a decens nacsacsa ezt észrevette, és ordenáré fenyegetéseket üvöltözött rám az öklét rázva a puccos kocsija mellől, azzal beült, és férjecskével elhajtott. Máskor épp lent volt valaki a házból, őt is halálian megfenyegették, mert meg mert pisszenni.

    Dórika, ezek nem aluliskolázott munkanélküliek, hanem a régi-új úri csürhe.
    És a kukába teszik ugyan, de csakis a MÁSOK kukájába – már ha belefér; többnyire ugyanis felpúpozva áll a lakók termelésének többszörösét kitevő hozott szemét és potyog szanaszét, hordja a szél az utcán. Ez is lopás, közterületszennyezés és törvénytelen alpáriság. Pláne, ha utána megyünk az autóval a szagosmisére.

  7. Csányi szerint:

    Erre a helyre már 30 éve rakják ki a szemetet!

Itt lehet hozzászólni !