Budapest nyerte a 2019-es év legjobb európai úti céljának járó díjat!

Pesti Srácok

A fővárosiak és egész Magyarország számára büszkeség, az ellenzék számára rendkívül rosszul időzített sorscsapás, hogy az elmúlt tíz év munkájának elismeréseként Budapest nyerte el a 2019-es év legjobb európai úti céljának járó rangos nemzetközi elismerést (European Best Destination 2019).

A díj csütörtöki ünnepélyes átadóján Maximilien Lejeune, az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet vezérigazgatója elmondta, annak a munkának köszönhetően, amely tíz évvel ezelőtt kezdődött el Budapesten, mára a magyar főváros az ihlet forrása lett. Tarlós István főpolgármester beszédében kiemelte, a kitüntetést a díj történelmében egyedülálló arányban a külföldi látogatók szavazták meg Budapestnek. Mint hozzátette, a turizmusnak fontos szerepe van abban, hogy a külföldiek Magyarország valóságos arcát ismerhessék meg. Megjegyezte ugyanakkor, az díj odaítélését két nappal azután jelentették be, hogy Karácsony Gergely, a P főpolgármester-jelöltje arról beszélt, Tarlós István tönkretette Budapestet.

Tarlós István átveszi a díjat Maximilien Lejeune-tõl, az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet vezérigazgatójától;fotó: MTI

Csütörtökön, ünnepélyes keretek között vehette át Tarlós István főpolgármester a 2019 Legjobb Európai Úticélja-kitüntetést (European Best Destination 2019) a Városházán. Az elismerés különlegességét, és a Magyarország ellen irányuló európai fake news-kampány hatástalanságát mutatja, hogy a díj történetében eddigi legnagyobb arányban szavaztak külföldiek a magyar fővárosra – azaz nem a budapestiek szavaztak saját magukra, mint ezek szerint ez a szavazati arányokra különben jellemző – ezzel Budapest olyan népszerű nagyvárosokat, fővárosokat utasított maga mögé, mint Athén, Genf, Firenze, Párizs és London. Mint Tarlós István köszöntő beszédében megjegyezte, a külföldi szavazatok nagy aránya azért is fontos, mert a turisták hazánkba látogatva megismerhetik Magyarország valódi arcát, nem azt, amelyik a külföldi médiában megjelenik. Hangsúlyozta továbbá, hogy az elismerés időzítése sem lehetett volna jobb, hiszen a bejelentés előtt két nappal Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, volt miniszterelnök-jelölt, jelenleg a P és az MSZP főpolgármester-jelöltje még azt nyilatkozta, hogy Tarlós István tönkretette Budapestet. Természetesen kíváncsian várjuk az ellenzéki pártok közleményeit, hogyan magyarázzák ezt a Budapest számára jelentős sikert. Talán orosz hekker-tevékenységre, esetleg fake news-gyártásra hivatkozhatnának.

BUDAPEST TÍZ ÉV ALATT AZ IHLET FORRÁSÁVÁ VÁLT

A sajtótájékoztatón Maximilien Lejeune, az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet vezérigazgatója elmondta, az European Best Destination szervezet tíz éve választja ki Európa legszebb úticéljait, a városok közötti megmérettetéseket nemcsak az utazók, de a média és az idegenforgalom szakemberei is figyelemmel kísérik. Hozzátette, jellemző, hogy a díjat elnyerő városok iránt fokozódik az érdeklődés, és a beutazások száma is átlagosan mintegy 15 százalékkal emelkedik meg. Lejeune kiemelte, Budapest alig egy hónapja nyerte el a díjat, és máris több száz cikk jelent meg Budapestről a külföldi médiában, többek között a Forbes-ban, vagy a Lonely Planet-ben. Elmondta, az elismerést Budapest olyan népszerű nagyvárosokat illetve fővárosokat megelőzve nyerte el, mint Athén, Genf, Firenze Párizs és London.

A vezérigazgató hangsúlyozta továbbá, hogy Budapest a díj történetének legnagyobb külföldi szavazati arányával is büszkélkedhet, azaz mindenki számára egyértelmű lehet, hogy Budapest megérdemelte ezt az elismerést. Lejeune végül kitért arra is, véleménye szerint köszönhetően annak a munkának, amely tíz évvel ezelőtt kezdődött el Budapesten, mára a magyar főváros az ihlet forrása a lett a filmművészet, énekesek, alkotóművészek számára, és egyre népszerűbb nemcsak a turisták, de a befektetők, vagy az induló vállalkozások körében is.

AZ ORSZÁGNAK KELL EGY SZÍV

Tarlós István elöljáróban megjegyezte, bár rég elszokott attól, hogy zavarban legyen, de az évek rászoktatták arra, hogy sokkal jobb formában legyen, ha támadják, a dicséretek alkalmával viszont nehezebben találja meg a helyét. A főpolgármester ezután felidézte, a reformkor nemzeti és polgárosító szándéka hozta létre a gondolatot, hogy

az országnak kell egy szív, amelynek dobbanásai éltető energiákat áramoltnak szét a nemzet egésze felé. Ez a szív, az egységes Budapest, a magyar nemzetteremtés része és eredménye volt.

A főpolgármester elmondta, Budapest egyszerre a budapestiek otthona és a nemzet fővárosa. Otthonként jól működőnek, élhetőnek kell lennie, fővárosként pedig méltónak, büszkének, a külföldiek számára is vonzónak. Hozzátette, a magyar kormány és a főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy Budapestet az eddigieknél is élhetőbb, szerethetőbb és egészségesen fejlődő várossá tegyék.

A TURISTÁK MAGYARORSZÁG IGAZI ARCÁT ISMERHETIK MEG

Tarlós István a díj kapcsán hangsúlyozta, az a világ minden tájáról érkező sok tízezer szavazó elismerésének köszönhető, a díj fennállása óta egyetlen győztes sem kapott akkora nemzetközi támogatást, mint most Budapest. Úgy vélte, az elismerés az elmúlt tíz év munkájának gyümölcse, ez idő alatt Budapest az egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely a befektetőket, utazókat vonz a világ minden részéről. A főpolgármester hangsúlyozta, a támogatásoknak köszönhetően Budapest Európa egyik legszebb városává fejlődött, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai arculatával is büszkélkedhet. A főpolgármester úgy vélte, a turizmus fontos missziót is betölt, hiszen a fővárosba látogatók megismerik a magyar nemzet értékeit, az utazások során kirajzolódhat egy valós kép Magyarország valódi arcról. Kiemelte, Budapest nem csak Kelet és Nyugat kapuja, hanem sokkal több is annál,

kiemelkedő építészeti és kulturális öröksége, egyedülálló fürdőkultúrája, nívós fesztiváljai, különleges gasztronómiája teszi egyedivé.

REMEK VOLT AZ IDŐZÍTÉS

Tarlós István arról is szólt, a statisztikák ismeretében elmondható, hogy Budapest Európa egyik legbiztonságosabb városa. Hozzátette, a terrorizmus és a politikai bizonytalanság terjedésével ennek a szempontnak növekvő szerepe lehet a turisták döntésében. Elmondta, a szakemberek szerint a főváros kihívásokkal teli, de számos lehetőséggel kecsegtető időszak elé néz egy egyre fokozódó versenyben. A főpolgármester arra is kitért, a kitüntetés időzítése valamely felsőbb hatalom műve lehet, hiszen az arról szóló bejelentés előtt éppen két nappal jelentette ki Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a P és az MSZP főpolgármester-jelöltje, hogy a jelenlegi vezetés tönkretette ezt a várost. Tarlós István végezetül a budapestiek nevében megköszönte a fővárosra adott szavazatokat, hozzátéve, hogy ez a kitüntetés erőt adhat a további küzdelmekhez, hiszen nagyon sok feladat van még hátra.

Forrás: Pesti Srácok

2 hozzászólás “Budapest nyerte a 2019-es év legjobb európai úti céljának járó díjat!” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Budapest, Budapest, te csodás…

    “Az egyik haveromat 17-szer szólították le tavaly egy langyos nyári estén, míg általpalt az Astoriáról a Blahára a Rákóczi úton. Persze nem mondom, hogy minden nap ennyire mozgalmas, de a kapualjakban ácsorgó lányok hozzátartoznak az utcaképhez. Hozzáteszem, ez a legkevesebb.

    A lányok ugyanis nem csak ácsorognak a kapuk előtt: ott bagóznak, kávéznak, töltik magukba a chipset, energiaitalokat, de az utcai szemetesig valahogy nem sikerül eljutniuk. A szemét egy része a kapuk előtti járdán végzi, más részüket a ház falán lévő díszek réseibe tömködik, és akkor a mindent elborító szotyihéjról még nem is beszéltünk.

    Még zavaróbb, hogy a lányok a lépcsőházakban vagy a házak előterében bonyolítják az üzletmenetet. Ez nem csak azt jelenti, hogy a késő este hazatérők jó eséllyel belebotolhatnak egy akciózó párba, hanem azt is, hogy a ház reggelre tele van használt óvszerrel és seggtörlő kendővel. Az se ritka, hogy ha a vendégekre vagy a lányokra rájön a szükség, további nyomaikkal boldogítják a lakóközösséget. Egy barátnőm, aki a házuk udvarán bérelt patkolóhelyet, hogy megvédje kocsiját a pajkosabb turistáktól, egy reggel azzal szembesült, hogy a motorháztetőn egy méretes segglenyomat, és különböző testnedvek csillognak. Bent a védett parkolóban.”
    https://bulinegyedszele.blog.hu/2018/02/10/kurvak_a_bulinegyedben

  2. Johnny szerint:

    …majd nem lesz ez így, ha szopatjátok a repteret!

Itt lehet hozzászólni !