Mi változott? – Szent Imre téri képek és panorámaképek 2008-2015-2019

Csepel.info

Szent Imre tér 2008_kicsi

Részlet a 2008-as panorámaképből

A Csepel.info talált egy Szent Imre téri panorámaképet, ami adataink szerint 2008-ban készült. Ábel Attila 2015-ben és most, 2019 februárjában ugyanonnan készített újabb panorámaképeket.

Hamarosan nagy változások jöhetnek Csepel központjának életében, hiszen a tervek szerint a BKV-s buszpályaudvar nagyobb részéből park lehet. A jelenlegi állapot is mutatjuk 😉

Szent Imre tér 2008

Szent Imre tér 2008

SzntImreter2015-07-17 11.05.08

Szent Imre tér 2015. július 17.

A gyár felőli oldalon 2008 óta lebontották a kis boltokat, és megépült a gerincút (folytatása tervezés alatt van). CBA helyett Aldi lett. A 2008-as fénykép elkészültekor életveszélyesen korhadt fákat 2014-ben cserélték fiatalabbakra, és az igénytelen butiksor is a múlté.

A fenti helyszínen készült panorámakép első fele 2019. február 21-én

A fenti helyszínen készült panorámakép második fele 2019. február 21-én

Érdekesség, hogy ha nem vágják ki a korhadt fákat, katasztrófát okozott volna a 2015-ös nagy vihar. Ami posta tetejét így is levitte, de garantáltan nem úsztuk volna meg halálos áldozatok nélkül a több mint száz kitépett és orkán-sebességgel repülő fa miatt – ami a facserének köszönhetően nem volt. Így is kisebbfajta csoda, hogy amikor a Magyar Posta tetejét leszakította a szélvihar, nem sérült meg senki.

További félpanorámaképek a Szent Imre térről 2019. február 21-én

Történelmi fotók a térről (kattintásra megnyílnak azok is, amelyek nem látszanak)

Csepelre érkezett a Zeppelin01

1931. március 29. reggel 8 óra körül – Vezér Endre gyűjteményéből

1942-es képek Vezér Endre gyűjteményéből

1951. szeptember 15.

Rendőrségi razzia a CSM bejáratánál 02

1980. március 8.

2010. augusztus 4.

Csepel.info

17 hozzászólás “Mi változott? – Szent Imre téri képek és panorámaképek 2008-2015-2019” bejegyzésre

  1. Videó szerint:

    Elhagyatva Magyarországon 152. – Görgey Artúr Általános Iskola | “Csikó Suli”

  2. Dórika szerint:

    Ezaz basszus, ezt KELL mutogatni, ezt a szégyenfoltot és nem a Szent Imre teret!

  3. bhu szerint:

    Szebb lett a Szent Imre tér, meg a játszóterek is., épülnek a csodálatos stadionok.

    De

    -Gerincút?
    -Gubacsi-híd?
    -Gyár rehabilitáció?
    -Háros rehabilitáció?
    -Lámpás-Rákóczi körforgalom?
    -Duna utca-Ady Endre körforgalom?
    -HÉV?
    -Corvin többszintűvé tétele?

  4. Bhu szerint:

    A strand bontasanal nagy a csend.
    Sajnalom a regi épületeket, ettől volt hangulata a helynek.
    De ettől meg indokolt lehet a bontás, csak a titkolózás nagyon gyanús. Penztaros&penztaros kapott esetleg megrendelést? Szemet egy liberális komcsi soros migrans vagyok..

  5. Johnny szerint:

    Video!
    Robbantás és dózert neki… Majd 1111 db fát ültetni! 😉
    Bhu!
    Az Erdősor – Szabadság is elbírna egy körforgalmat, mert el is fér!
    A Béke téren, a Csepel SC “oldalbejárat” (tudom, fekete barik) gyalogátkelője, az melyik feltételnek felelhet meg a korom sötétben?
    Sorolható… (szobrok helyett)

  6. kapirgáló egyedek szerint:

    1. talán nem kellett volna belevezetni a fél M0-s forgalmát a kertváros közepébe nulla levezetéssel. nem körforgalom kell oda, hanem kölcsey egyik irányba, szabadság-aranyjános másik irányba legyen egyirányúsítva.

    2. bontják a strand épületeit? ez nekem új. a rezsidisznónak már semmi sem szent?

    3. én igénytelen butiksort csak a legfrissebb képeken látok. az elsőn volt pár bódé, azokat elbontották helyesen. minek kellett igénytelen butiksor oda?

    4. persze bele kell hazudni a fakivágásokhoz mindenhova, hogy életveszélyesek voltak, és a szerző persze azt is tudja, hogy a 2015-ös viharban meg is haltak volna 😀 hát persze. biztos előtte 1 héttel korhadtak el, nem több éves folymat az, ami alatt számtalan nagy vihar volt. (tudom, most jön az, de egy se vitte le a posta tetejét…)

    5. a foci és úszó EB-nek vége, a ‘csepel arénát’ ideje bontani…

    6. elég a kapirgálás népszerűsítéséből. most már valami érdemi dolgot tegyetek le az asztalra. hidak, utak, HÉV felújítás, villamosok csepelre vezetése. ja, ilyet nem sikerült 9 év alatt sem.
    azt persze oda kell hazudni szintén, hogy a a csepeli gerincút 2. szakasza tervezés alatt van. 9 év alatt meg is lehetett volna építeni. 2x. nem sikerült. ehelyett a fideszes idióta nagyapó hetente leírja itt, hogy gerincútra semmi szükség.

  7. kajakos szerint:

    Mi változott? Régen nyugalmasabb volt az élet ez látszik a képeken is ma meg tele van Csepel cigányokkal.

  8. Lili Züllig szerint:

    Nagyon hiányzik a régi Csepel. Az Arany Söröző mellett volt egy kurva jó táskabolt. 2004-ben vettem ott egy táskát, mai napig megvan, kérdezik is hol vettem. A Bizományi Epület mellett meg volt egy ruhabolt. Onnan volt 2 pulcsim. Jajjj de szerettem. Volt ott egy használtcikk bolt is. Milyen menő volt, mikor már CD-s rádiót árult kocsikba. Az újságos tetszett, hogy a kirakat mind újság volt. Emlékeztek az óra melletti kis trafikra? Te jó Ég, onnan van egy cigitartóm. Very nice 😎

  9. Kérdés szerint:

    Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

    Biztosan vannak olyanok, akiknek ez egy megfoghatatlan, távoli dolog. Arra gondoltam, megosztom nagyapám egy levelét, amit akkor írt a feleségének, mikor a németek munkatábora után az oroszok fogságába esett: hátha így kissé életszerűbbé válik, mire is emlékezünk ma.
    levelke.png

    Drága Feleségem és kislányaim!

    A szerencsére bizva küldöm ezt a pár sort, talán olyan jószivű ember kezébe kerül, aki feladja. Fehérváron is kidobtam egyet, a Lalának címzve, hogy irjon Neked.

    Komáromban voltam katona, ott flektifuszba estem és elvittek Győrbe kórházba. Onnan márc. 25-én kórházvonattal kivittek Németországba. A betegségből már felgyógyultam mostanra. Gráznál ért a háború vége és ott estem orosz fogságba. Egy darabig a határon kivül voltam fogolytáborban. Pünkösd vasárnap visszahoztak Magyarországra. Most vonattal megyünk az éjjel a Ferencvárosi pályaudvaron voltunk, de olyan erősen őriznek bennünket, hogy még a vagon tetején is őrök vannak. Csupa szurony és szögesdrót vesz körül bennünket. Idáig elég jól bántak ugyan velünk, de ki tudja meddig. Most már biztos, hogy kivisznek bennünket Oroszországba, és mikor kerülünk haza, és egyáltalán hazakerülünk-e, azt a Jó Isten tudja.

    Sirni tudnék mikor eszembe jut, hogy talán örökre elszakítanak bennünket egymástól. Egész biztosan évekbe kerül amig hazajuthatok. Drága kis családom, kivánom a Jó Istentől, hogy örizzen meg benneteket, tudom, hogy igen nehéz helyzetbe lehetsz a két kis angyalkával egyedül. Bármerre leszek, mindig rátok fogok gondolni, és imádkozom azért, hogy valamikor egymásra találjunk és a Jó Isten megőrizzen bennünket egymásnak. Olyan jó lenne ujra szabadnak lenni, és otthon élni, de a sors úgy látszik nem engedi meg, pedig nem érdemeltük ezt a sorsot. Vigyázzatok magatokra, a ruháimat és mindent adj el ha a szükség kivánja, semmi sem fontos, csak az, hogy életben maradjatok mindnyájan.

    Talán eljut hozzád ez a levél, azért írom, hogy ne gondolj arra, hogy talán nem is élek. Gondoljatok Ti is rám, talán megengedi a Jó Isten, hogy ujra egymásra találjunk. Isten veletek, képzelheted, mit érzek mikor ezeket a sorokat irom számtalanszor csókollak mindnyájatokat, Apu. Most Dömsödön vagyunk.

    (Sajnos nem találtak újra egymásra, nagyapám az elsők között halt meg Rosztov mellett)
    uh . xedni

  10. Nagyapó szerint:

    kapirgáló egyedek! Gondolatok a felvetésükre:
    1. Nem csak az M0 bevezetése, hanem a gerincút is felesleges, mert csak a Csepelen átmenő forgalmat növelnék.
    2. A strand alpesi épületei nem illeszkedtek az ország alföldi jellegéhez. Lehetett volna iglukat is építeni, azok is stílustörők lettek volna. ( Ami a buta tyúknak szent az az alpesi!)
    3. ízlésben nem tudok vitatkozni, ha a kapirgáló egyedeknek a régi szép volt?
    4. kapirgáló egyedek szakemberek, akik meg tudják állapítani, ránézésre egy fa állapotát (ráolvasva meg is gyógyítják). Amikor a kivágott fák korhadtak voltak, azt nem látták/lehazudták.
    5. Kitűnően végződött a az úszó VB, valamint a foci VB ( nem EB, “merjünk kicsik/hülyék? lenni”), de Budapest 2019 Európa Sportfővárosa!!! (kapirgáló egyedek romboljunk??)
    6.kapirgáló egyedek! Kedves tyúkok! Olvassák el 1. és 6. pontjukat! Hasonlítsák össze! Érdekes lesz!
    De kifelejtettek néhány fontos dolgot, amit az Önkormányzat nem valósított meg 9 év alatt! Helikopterállomás a Szt.Imre téren, mágnesvasút Szt.Endrére, alagút Budafokra! Nem baj, fő, hogy sok marhaságot kotkodácsolnak, ami ütős, ellenzéki legyen, és ezt folytatni kell!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. bhu szerint:

    szerencsétlen

  12. PU szerint:

    Kérdés!
    Jó, hogy bemásoltad ide azt a levelet. Köszönet érte. Isten áldjon!

  13. Lovas szerint:

    Csepel ma sokkal szebb, mint tíz éve. A kutya ugat, a karaván halad.

  14. egybolondakijegyetakarvenni szerint:

    Ha már közlekedés, a kedves Bkk mikor óhajtja a megrongált jegyautomatákat újra beüzemelni, mert gondolom nemcsak nekem nagyon hiányoznak, konkrétan két automatára gondolok(az egyik a 159-es végállomásához közeli, a másik a 148-as Királyerdei műv. háznál lévőre gondolok)

  15. Johnny szerint:

    Lovas, baszdmeg, még kilenc egész sincs az! 😉

  16. Jobban szerint:

    Annál meggyőzőbbek az eredmények, két ciklus alatt…míg négy ciklus, azaz 16 év balliberális vezetés alatt milyen “eredményekről” beszélhetünk….? Kórházbezárás, kettős gyilkosság, galvániszap szennyezés, eperföldi terror….

Itt lehet hozzászólni !