Franciaország elesett: nincsenek többé apukák és anyukák

Origo, Csepel.info

Nem lehet többet anyának és apának hívni a szülőket Franciaországban, ehelyett Szülő 1 és Szülő 2 lett az új elnevezés.

A bevándorláspárti francia elnök, Emmanuel Macron egyik képviselője, Valérie Petit terjesztette a Nemzetgyűlés elé a törvényt, és Macron képviselői (zömében egykori szocialista politikusok) elfogadták, mivel ők vannak többségben a francia parlamentben: ezentúl nem lehet az iskolákban Anyának és Apának hívni a szülőket Franciaországban. Az új hivatalos elnevezés: Szülő 1 és Szülő 2. A homoszexuális párokra akarnak így tekintettel lenni.

A konzervatív ellenzék egyik vezetője, Xavier Breton tiltakozott a törvény ellen. Az LR (Köztársaságiak – Nicolas Sarkozy egykori pártja) képviselője azt mondta, hogy a politikai korrektség legyőzte a valóságot.

A hagyományos, emberi elnevezést (Anya, Apa) a meleg szülők érdekeinek védelmében törlik például az osztálynaplókból is. Franciaországban a Le Parisien szerint a hivatalosan párkapcsolatban élő emberek 96%-a heteroszexuális, közülük is kevesen nevelnek együtt gyereket – azaz, kevés embert érint pozitívan az új törvény.

A Le Figaro szerint az LR tekintélyes képviselője, a Nizzát is magába foglaló Alpes-Maritimes régió vezetője is tiltakozott a törvény mai elfogadása ellen. Azt mondta, hogy az előző szocialista igazságügy-miniszternő hasonló javaslata fantazmagóriának tűnt, de kiderült, hogy végül megvalósult. A radikális jobboldal vezetője, Marine Le Pen szerint lehullt Macronékról az álarc.

A francia iskolákban hivatalosan tehát mától nincs Anya és Apa, csak Szülő 1 és Szülő 2.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Franciaország elesett: nincsenek többé apukák és anyukák” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Franciaország már korábban is elesett, de felállt, mert felkelt.
    https://wallhere.com/en/wallpaper/1016813
    A felálláshoz felkelésre van szükség. Ismét.

    „Nagyon jó dolog, hogy léteznek sárga franciák, feketék, vagy barnák. Ez azt bizonyítja, hogy Franciaország nyitott minden faj számára és egy világegyetemes szemlélettel rendelkezik. Viszont ez csak egy feltétellel lehetséges: hogy ők a lakosság egy csekély hányadát képezzék. Ha ez nem így lenne, azt jelentené, hogy Franciaország már nem lehetne Franciaország. Mindenekelőtt mi egy európai fehérbőrű népcsoport tagjai vagyunk, akiknek gyökerei a görög-latin kultúra alapjaiból erednek és keresztény a vallásuk.
    Ne gyertek nekem gyermekmesékkel! Muzulmánok? Jártatok ott, hogy lássátok őket?
    Láttátok őket turbánjaikkal és burnuszaikkal? Teljesen nyilvánvaló, hogy azok nem franciák! Azok, akik az integrációt propagálják, kolibri eszük van, még ha nagy tudósoknak is hiszik magukat.
    Próbáljátok integrálni az olajt az ecettel, öntsétek össze egy üvegbe, aztán rázzátok jól össze és mégis egy idő elteltével ismét szét válnak. Az arabok, azok arabok, a franciák pedig franciák. Valóban azt hiszitek, hogy Franciaország népessége magába tudna szívni tízmillió muzulmánt, akik holnap már húszan lesznek és holnapután negyvenen? Ha most megvalósítjuk Algéria Franciaországhoz való integrációját, ha Algéria minden arabja és berbere franciának fog számítani, hogyan fogjuk tudni megakadályozni őket abban, hogy ne jöjjenek a kontinentális Franciaországba, ahol sokkal magasabb az életszínvonal?
    Szülőfalvam mostani neve Colombey-A-Két-Templomnál, hamarosan Colombey-A-Két-Mecsetnél lenne…”

    (Charles de Gaulle)
    Eredeti francia szöveg: https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/03/de-gaulle-velemenye-a-muzulmanok-integraciojarol/

  2. királyerdei szerint:

    Igaza volt az öregnek.De azóta Marseille és Lyon már elesett többek között.
    Anglia detto.

  3. Nagyapó szerint:

    Valamit tudnak ezek a franciák, amit én, aki nem gender elméleten nőttem fel, nem. Azt értem, hogy apa, anya helyett Szülő 1 és Szülő 2 lett (miért nagy kezdőbetűvel?), melyik ki? Szülő 1 aki a nadrágot viseli és Szülő 2 aki a szoknyát? Esetleg fordítva? Talán hetente váltják az egyenlőség nevében a megszólítást? Azon gondolkodom, ha és amennyiben gyermekeik születnek, azokat hogyan nevezik Gyerek 1 és Gyerek 2 és ha több akkor a Gyerek 4 tiltakozik, mert ö akar az 1 lenni.
    “Boldogok” a franciák, hogy nem a Soros által támogatott migránsáradat, azok által elkövetett szörnyűségek ellen kell törvényt hozniuk, hanem a buzik támogatására.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Jobban szerint:

    1. és 2., mi alapján történik ez a rangsor, diszkriminatív a 2. számú szülő részére, ők miért másodikok? Hiszen mindkét szülőre egyenlő mértékben szükség van. A liberális szemléletűek ezt helyeslik?

Itt lehet hozzászólni !