Kamerák az illegális szemetelők ellen

Csepel.hu

Az illegális szemétlerakás elleni fellépés jegyében, a csepeli önkormányzattal együttműködve, térfigyelő kamerákat állított szolgálatba a helyi rendőrkapitányság a kerületben.

Az illegális hulladék felszámolása minden évben komoly kihívás elé állítja az önkormányzatot. A kerületben léteznek olyan gócpontok, ahol jellemző módon rendszeresen felhalmozódik a hulladék. Ezek közé tartozik a Francia-öböl, az Ófalu, a Csepeli út és a Vasas utcakörnyéke, de ilyen például a Budafoki útnak a Duna-partiszakasza és a Petőfi tér is. Az ilyen típusú szeméttelepek végleges felszámolása csak összehangolt munkával lehetséges, ezért tavaly, Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére, a kerületi rendőrség, a helyi közterület-felügyelet, valamint a Csepeli Városgazda Zrt. szakembereinek részvételével munkacsoport alakult, amely célul tűzte ki az illegális telepek megszüntetését.

Az eltelt időszakban a rendőrök a közterület-felügyelet munkatársaival karöltve, megkettőzött erővel dolgoztak, hogy kézre kerítsék a tetteseket. Többek között ennek is köszönhető, hogy sokszor érték tetten az elkövetőket és intézkedtek ellenük. A hatásosabb fellépés érdekében pedig hamarosan négy térfigyelő kamera fogja segíteni a rendőrség munkáját. Az elsőt a Popiełuszko – Károlyi Gáspár utca sarkánál már üzembe is helyezték. Információink szerint ennek a kamerának köszönhetően értek nemrég tetten egy illegális szemetelőt. Úgy tudjuk, a másik három eszközt napokon belül felszerelik. A berendezések a Budafoki út Duna-parti szakaszánál, a Petőfi térnél, valamint Ófaluban szolgálják majd a közbiztonságot.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Kamerák az illegális szemetelők ellen” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Na, ez egy értelmes ötlet, de ezek a szarháziak, majd mennek egy-két sarokkal odább. Ez egy szélmalomharc.

  2. csumpika szerint:

    én csak azt nem értem, hogy ezeken az illegális szemétlerakókon nincs teleportáló kapu. ahhoz, hogy ott legyen a szemét, oda kell vinni. namost kb ugyanekkora erőfeszítéssel elvihetnék a csepeli hulladékudvarba is, ahol ingyen és legálisan lerakhatnák.
    miért jó elcsúfítani a saját környezetünket?

  3. Qqriq szerint:

    Úgy tudom, van egy mennyiségi korlát, ami felett már fizetős az átvétel. És szemétszállítási számlát kell bemutatni. Ha társasházban laksz, ahol a közös költségben számolják el a szemétdíjat, ilyet nyilván nem tudsz mutatni. A másik dolog, hogy sem az állami sem az önkormányzati fenntartású intézményeknél nincsen megszervezve az egységes hulladékgazdálkodás. Például a használt fénycsövek rendszerint a kukában kötnek ki. Mit várjunk el, ha az állam sem jár elő jó példával?

Itt lehet hozzászólni !