Vacognak a gyerekek a Munkásotthonban

Csepel.info

A csepeli “pártmunkás otthon” a megszépítő távolból, és a jelenlegi állapota kicsit közelebbről

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is csak temperáló fűtés van a Csepeli Munkásotthonban. A hidegebb napokban előfordult, hogy 17 fokot mutatott a hőmérő. A gyerekek reszkettek a hidegtől – panaszolták el a szülők a Csepel.infonak. Takács Mónikát, az intézmény vezetőjét ez nem zavarja, nem kért segítséget.

Az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal lett volna pályázati, kormányzati és önkormányzati pénz a fűtés és a nyílászárók felújítására, a Munkásotthon vezetése azonban nem élt a lehetőségekkel. A fűtésnek így eleve rossz a hatásfoka. Ezt tetézi, hogy a vezetőség pont a fűtésen, és így az oda járó gyerekeken spórol. Gyaníthatóan azért, hogy felvehessék a fizetést. Az elmúlt években ugyanis alaposan megcsappant az intézmény támogatása – de ezért csak magukat okolhatják.

A Munkásotthont díszítő pengefalak omladoznak, betondarabok hullanak a járókelők közé (további képek itt)

A kedvező bérleti díjak miatt több száz gyerek jár a Csepeli Munkásotthonba különböző tanfolyamokra, szakképzésre, táncórákra. A normális ülőmunkához, tanuláshoz 21 fok az ideális, mozgáshoz kevesebb is elég. De nem mindegy, hogy mennyivel kevesebb. Márpedig a Munkásotthonban ennél sokkal kevesebb van: előfordult, hogy mindössze 17 fokot mért az egyik szülő, aki rendszeresen viszi oda a gyerekét.

A gyerekre eleve vastag ruhát adok, de előfordult, hogy a bemelegítés se ment, annyira hideg volt. El sem tudom képzelni mit élnek át azok a fiatalok, akik nem táncolni, mozogni járnak ide

– mondta lapunknak erről egy másik gyermek édesanyja. A Csepel.info úgy tudja, hogy a nyugdíjasoknak és felnőtteknek szóló programokon és a Hit Gyülekezetének istentiszteletein is állandó téma a kabát nélkül csak több réteg ruhában vagy pulóverben elviselhető hideg.

A pártpolitika fontosabb

A Csepel.info úgy értesült, hogy Takács Mónika, a Munkásotthon vezetője mindeddig nem kért segítséget az önkormányzattól az elfogadhatatlan körülmények rendezése érdekében. Sőt, jelenleg is tagadja az épület kívül-belül kritikus állapotát és a fűtési hiányosságokat. Elutasította a segítő kezet akkor is, amikor Borbély Lénárd polgármester ajánlott fel 30 millió forint támogatást. Az elutasítás oka akkor a támogatás feltétele, a működtetés átláthatóvá tétele volt.

Civil Mónika

Takács Mónika az egyik legvadabb MSZP-s politikus

Takács Mónika ugyanis MSZP-s politikus, és a párt csepeli polgármester-jelöltje. Így személyesen is szavazott a Munkásotthon harminc millió forintos támogatásról. Amit a kormánypártok képviselői támogattak, ő pedig – az átláthatóság követelménye miatt – elutasított. Ezek után nem meglepő, hogy az intézményt, ami MSZP-s kampány- és pártközpontként is működik, sokan “pártmunkás otthonnak” nevezik, a gyerekek pedig nem számítanak a pártérdekek miatt.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Visszautasította a 30 millió forintos támogatást a Csepeli Munkásotthon

Katasztrofális állapotban van a Csepeli Munkásotthon

Száműzné Csepel vezetőit az országból az MSZP-s politikusnő

Ingatlanmutyis cégcsoport vehette meg a csepeli MSZP-t

“Civil jelölt”-küzdelem kezdődött a csepeli balliberálisoknál

43 hozzászólás “Vacognak a gyerekek a Munkásotthonban” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Felháborító! Tudjuk jól, hogy a komcsik lesz@rják a gyerekeket, de ez már kiskorúak veszélyeztetése, amit művelnek! Azt viszont lefogadom, hogy az intézményvezető irodájában mindig megfelelő a hőmérséklet. És nem Sándor, József, Benedek hozzák zsákban a meleget, és főleg nem ingyér.

  2. Imi szerint:

    És ez a Takács Mónika, aki lelakta a Munkásotthont, most Csepelt vezetné. Gratulálok MSZP!

  3. Imi szerint:

    Ja, hát igen. Gondolom Mónika és helyettesei irodájában egész nap zümmög a hősugárzó.

  4. Qqriq szerint:

    Ugyanakkor Bagóné közpénzből bérelt irodáját nem kell fűteni, mert még soha nem használta. 😉

  5. Horváth János szerint:

    És ha jól értem, ti meg hasznot akartok húzni a fázós gyerekekből.

  6. Imi szerint:

    Janika, szerinted tényleg rendben van, hogy fáznak? Tényleg az a bűnös, akinek ez nem tetszik?

  7. Dagobert bácsi szerint:

    Lényeg az hogy a gyermekek és szüleik mégis a Munkásotthon tanfolyamait, táncoktatását, szakköreit választják a Borbély Lénárd nevével fémjelzett szakkörök, tanfolyamok helyett! Jelzi azt hogy Csepel népe kitart az ikonikus csepeli művelődési intézmény mellett! Kedves csepeliek, a Munkásotthon mindvégig a ti szabad művelődésetek mellett áll, még ha ezt Németh Szilárd és bábjai igyekeznek is megakadályozni! Hiába írogat Ábel Attila és csahosai itt bármit, Nagy József és Takács Mónika egy tiszta ember, ami nem mondható el Németh Szilárdról, Borbély Lénárdról és a többi csepeli mamelukról, akinek az a célja hogy a Munkásotthont tönkre tegyék!

  8. Nagyapó szerint:

    A Munkásotthon nem a Máltai Szeretetszolgálat háza. Az ott végzett tanfolyamokon, táncoktatásokon, szakkörökön részt vevő gyerekek szülei bérlet díjat fizetnek (csak az MSZP, DK rendezvények minimális díjúak). A rossz szoci gazdálkodás miatt az épület állaga romlik, de bitorlóik nem reménykedhetnek abban, hogy az amortizálódott épületet bagóért átjátszhatják.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Dagobert bácsi szerint:

    A hatalomra törekvő Németh Szilárd 2010-ig szintén a Munkásotthonban bérelte a kistermet Fidesz-lakossági fórumok részére! Sőt annak idején a Bayer Zsolt-est részére nem átallotta kibérelni a színháztermet is! Bayer Zsolt legnagyobb poénja annak idején az volt, hogy csukta be saját magára a WC-ajtaját a saját lakásában! Ezt a színvonalat azóta sem tudta meghaladni! Ne mondja Nagyapó, hogy ez nem így volt, hiszen azon az esten Ön is ott volt! Arról nem is beszélve, hogy anno Kövér László lakossági fórumait a Munkásotthon kistermében tartották! Csak azóta tagadja Németh Szilárd hogy sohasem járt a Munkásotthon épületében, amióta hatalmon van! Kár hogy alkalmanként legalább száz ember ott volt a Fidesz a Munkásotthon kisteremben tartott rendezvényein! Amúgy meg a csepeli Fidesz tegye már nyilvánossá azokat a számlákat, amit a Radnóti Művelődési Ház bérbe vevésekor kapott, szeretnénk látni, itt nem tiltott pártfinanszírozásról van-e szó!

  10. Qqriq szerint:

    Több szülő is a csepel.info szerkesztőségét kereste meg a panaszával, feltehetően abból a célból, hogy a nyilvánosságtól kérjenek segítséget. A szerkesztőség mindössze teljesítette a gyermeküket féltő szülők kérését. Tény, hogy a Munkásotthon weboldalán a ‘Fórum’ menüpont nem elérhető.
    Őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy Bagóné közpénzből történő irodabérlésének a bérleti díja teljes egészében az intézménynek folyik be. Illetve ami befolyik, az másutt meg kifolyik mondjuk valakinek a zsebébe. Ha a működés átlátható lenne, nem lehetne kreatív könyvelési manőverekkel pénzeket eltüntetni.

  11. Horváth János szerint:

    Imi, ezt a történetet már minden csepeli ismeri, pontosan tudják, hogy a Munkásotthon miért
    is nem kap támogatást. Ez nem fog változni amíg a Fidesz kényére-kedvére vezeti a kerületet,
    vagy Németh Szilárd rá nem teszi a mancsát. A gyerekek szülei választhattak, vagy maradnak,
    vagy mennek az önkori által gründolt más helyre, ezt választották. S gondolod, hogy miután
    ezt választották pont a csepel.infohoz szaladnak panaszkodni?

  12. Horváth János szerint:

    Qqriq, gratulálok, finom kis rágalmazás!

  13. Qqriq szerint:

    Nem tényállítás, hanem vélemény.

  14. Horváth János szerint:

    “Illetve ami befolyik, az másutt meg kifolyik mondjuk valakinek a zsebébe.”
    Ez nem vélemény, hanem állítás.

  15. Qqriq szerint:

    Ez a mondat egy átkötés, az előző mondatomhoz kapcsolódik logikailag, amit úgy indítottam, hogy “Őszintén szólva nem tudom elképzelni”, azaz az én őszinte véleményem szerint… Akár vesszőt is tehettem volna az “illetve” szó elé. Talán minden egyes mondatomhoz oda kéne írnom, hogy “szerintem”? A feltételes mód pedig csak lehetőséget, gyanút vet fel. Annyit állítottam, amennyit a cikk is megfogalmaz, azaz átláthatóság hiányában a bevételek és a kiadások nem követhetők nyomon bárki számára.

  16. Horváth János szerint:

    Ne erőlködj, ezt bebuktad!

  17. Johnny szerint:

    Olyanok vagytok, mint a fasz!
    Most vacognak a kölykök, mikor kint is jó idő van?
    Legalább a -10°C-ban írtatok volna ilyen kitalált ökörséget.
    😀

  18. pitypang szerint:

    Johnny: Nem megy az olvasás? ezt írták: “a hidegebb napokban előfordult, hogy 17 fokot mutatott a hőmérő”

    Amúgy azért próbáld ki, ha ebben a jó időben nem fűtesz rendesen, meddig tart a meleg a lakásodban. Még ilyenkor sem sokáig.

  19. Jobban szerint:

    Ha fáznak a gyerekek az rendben van úgy? Vagy ha erőlködve sikerül kimagyarázni, hogy x meg y meg politika akkor már nem is fáznak annyira? Nem kellene magyarázkodni. Ha jelentkeztek arra a szakkörre és kifizették a tanfolyam díját elfogadható, hogy kiskorúak töltik a szabadidejüket méltatlan körülmények között?

  20. Horváth János szerint:

    Az bezzeg belefér a fideszes értékrendbe, ha az önkori a gyerekek hátán akar befolyást
    szerezni.

  21. Jobban szerint:

    “Súlyos gazdasági visszaélésekről, illetve belső hatalmi harcról árulkodik az az MSZP belső köréből kiszivárgott levél, amit a Pest Megyei Területi Szövetség elnöke, Fekete Zoltán írhatott az MSZP elnökének, Tóth Bertalannak. A portálunkhoz eljutott belső interpelláció szerint Fekete azt kifogásolja, hogy a szocialisták felső vezetése eltussolt egy súlyos, sokmilliós gazdasági bűncselekményt. Információink szerint a választmányi tagoknak is szétküldött levelet az MSZP pénteki választmányi ülésén is felolvassák.”
    https://pestisracok.hu/sokmillios-csalas-vadja-es-kibontakozo-belharc-a-kongresszusra-keszulo-mszp-ben/

  22. Ferci szerint:

    Valóban! Istentiszteleten voltam kabátban voltam végíg mert hidegvolt a nagyteremben!! Pedig a 2019 et írunk szégyeljék magukat az illetékesek!!!

  23. pl szerint:

    Qqriq: 🙂 Állíts már valamit te féreg!

  24. Dagobert bácsi szerint:

    Ferci, ott voltam színházi előadáson, amikor a HIT Gyülekezet tartott istentiszteletet a KISTEREMBEN, mind öltönyben voltak! Csak a hitetlenek fáznak, azok meg ugye nincsenek a HIT Gyülekezet tagjai közt!

  25. Jobban szerint:

    Személyeskedés mint a “nagyság csúcsa”…

  26. Jobban szerint:

    “Saját magát járatja le a baloldal azzal, hogy szövetségre akar lépni az antiszemita Jobbikkal”
    https://hirtv.hu/ahirtvhirei/koves-slomo-lejaratja-magat-a-baloldal-a-jobbikkal-2476973

  27. Dagobert bácsi szerint:

    Éppen Köves Slomó az antiszemita, amikor utálja a Mazsihiszt! 😛

  28. Nagyapó szerint:

    “Dagobert bácsi főrabbi” igazságot oszt a magyarországi zsidóság között. 😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Dagobert bácsi szerint:

    Miért baj az hogy a Mazsihisz szerint nem Köves Slomó és nem Bibi Netanyahu képviseli őket, holott azok Orbán barátai?

  30. Nagyapó szerint:

    Talán azért Dagobert bácsi, mert a Mazsihiszt Kádárék hű emberei, volt munkásőrök, elítélt bankvezérek vezetik, ők veszik fel és költik el a zsidóknak járó támogatásokat. Nem függetlenek, az összerottyanás szekértolói.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. Dagobert bácsi szerint:

    Talán nem Lázár János kancelláriaminiszter vette fel Zoltai Gusztávot tanácsadónak havi egymillióért! Zoltai volt a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, XI. kerületi munkásőrparancsok, a Munkásőr című lap főszerkesztője! Persze nincs ebben semmi különös Orbán Győző MSZMP-párttitkár Viktor nevű KISZ-titkár fiának kormányában! Vajon Nagyapó is MSZMP-tag volt?

  32. Nagyapó szerint:

    Igaz, Lázár miniszter “lefizette” Zoltait, majd kirúgták, mivel nem teljesített jól. Azóta újra “független ellenzéki”.
    Dagobert bácsi nem emlékszik, hogy párttitkárom volt az MSZMP-ben?? Ej. ej!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Dagobert bácsi szerint:

    Johnny szerint Nagyapó nem csak MSZMP-tag volt, hanem munkásőr is!

  34. Qqriq szerint:

    Természetesen a Csepeli Fidesz felelőssége is felvetődik az ügyben. Hiszen van lehetőség olyan törvényjavaslatot a jogalkotó elé terjeszteni, amely megszabja, hogy a zárt közösségi terekben, ahol kiskorú személyek felügyelete átmenetileg kikerül a szülői/nevelői ellenőrzés alól, meghatározott levegő hőmérsékleti, páratartalmi és friss levegő utánpótlási feltételeknek kelljen megfelelni. Az emberi szervezet normális hőmérséklete 36 és 37 °C között van, amelynek csökkenése hipotermiás állapothoz vezethet. Kisgyermekek testi épségével, egészségével nem szabad játszadozni. Az egészségügyi miniszter rendelete szerint hideg évszakban szellemi munkavégzéshez 20-22 fok, könnyű fizikai munkához 18-20 fok, közepesen nehéz fizikai munkához 14-18, nehéz fizikai munkához 12-14 fok léghőmérsékletet szükséges biztosítani.
    https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0200003.SCM

  35. PU szerint:

    Ebből az egész gyalázatos purparléből a csepeli lakosságot csak annyi érinti és érfekli, hogy a pártok közös erőfeszítésének hála, a Munkásotthonból is egy Görgey lesz.

  36. barvagarbalarka szerint:

    Szegény kicsi fidesz, ezt még nem sikerült megszerezni. Hogy iskolákban nincs fűtés, azzal nincs gond, mert azokat már a pártállam alá hajtották.

  37. Dagobert bácsi szerint:

    Azzal sem tudnak mit kezdeni, ami hozzájuk tartozik! A rendezvényeikre mindig ugyanaz a 200 ember megy el, akik a fideszes agymosásokon a Radnótiban ott szoktak lenni! Azoknak meg még névsorolvasás sem kell, mind ismerik egymást! A fele már Csepel Díszpolgára lett Németh uralkodása alatt és azóta! A többi meg családtag!

  38. Jobban szerint:

    “Ettől az ellenzék sírva fog fakadni – 5 százalék fölött a magyar GDP
    A tavalyi negyedik negyedévben 5,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék”
    http://mindenszo.hu/ettol-az-ellenzek-sirva-fog-fakadni-5-szazalek-folott-a-magyar-gdp/

  39. Johnny szerint:

    …már itt a tavasz, le lehet venni a vacogós cikket. 😉
    Nyáron meleg lesz? 😀

  40. Nagyapó szerint:

    “…már itt a tavasz, le lehet venni a vacogós cikket. 😉
    Nyáron meleg lesz?
    Tavasszal eső lesz, akkor majd vizes beton hullik az Árpád utcában!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  41. Dagobert bácsi szerint:

    Remélem, jövő tavasszal az új polgármester elkezdi a Munkásotthon renoválását! 😛

  42. Kkk szerint:

    Előbb tanuljatok meg írni dagobert balfasz.

  43. Dagobert bácsi szerint:

    Elégedett vagyok Orbán politikájával! Rövidesen kihajítják a magyar nácipártot az Európai Néppártból! 😛

Itt lehet hozzászólni !