Veres Roland Moszkvát is bevette

Lokál

Nagy sikert hozott élete első külföldön tartott szemináriuma az ötszörös világbajnok Veres Rolandnak. A huszadik életévét januárban betöltő sportoló egy héten keresztül tréningezte a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszország válogatottját.

Az edzőtábor végén tartott Moscow Openen első idei Grand Champion győzelmét is megszerezte – olvasható a misportunk.com-on, ahol az is kiderül, a fiatal csepeli bunyósnak ugyanakkor nem ez az első sikere 2019-ben, hiszen az Év Sportolója választáson – egyedüli nem olimpiai sportolóként – bekerült a jelöltek közé.

A kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporteseményekkel foglalkozó misportunk.com beszámolója szerint mentorként és versenyzőként is eredményesen indult az év Veres Roland számára, aki az orosz szakszövetség meghívására tartott edzéseket Moszkvában edzőjével, egyben csapattársával, Jároszkievicz Krisztiánnal. A Halker-Király Team kick-boxosai összesen 89 sportolónak – ringes és tatamis szabályrendszerben versenyzőknek egyaránt – mutatták be, miért jár a világ élvonalában a magyar edzéstechnika.
-Már az első alkalmon kiderült, hogy erőnlétben nagyon ott vannak az oroszok, ezért a technikai tudásukat csiszoltuk. Óriási élmény volt számomra, hogy sok K1, illetve low-kick világ- és Európa-bajnok is eljött kipróbálni a szemináriumunkat, és hogy élvezték azt a fajta taktikai repertoárt, ami a tatamis szabályrendszereket jellemzi. Mindenki nagyon odaadóan dolgozott az általunk tartott tizenkét edzésen – fogalmazott Veres Roland.

A profi ökölvívó karrierrel is kacérkodó sportoló maga is jó tanulási lehetőséget kapott Moszkvában, miután az ottani kick-box szövetség közbenjárására privát edzésen vehetett részt a világszerte elismert trénerrel, Andrej Bupasz Ivicsukkal.
– Azt mondta, hogy technikailag még sokat kell fejlődnöm az ütések terén, de nagyon jól érzem a távolságot, jó a mozgáskészségem és gyorsan tanulok. Vagyis szerinte van tehetségem az ökölvíváshoz, ami pedig a hiányosságom, az teljes mértékben tanulható. Ő jellemzően csak oroszokkal foglalkozik, ennek ellenére felajánlotta, hogy ha belefér az időmbe, menjek vissza hozzá, szívesen lát egy hónapos felkészülésre. Úgyhogy lehet, hogy ennek még lesz folytatása – nyilatkozott a különleges magánóráról Veres Roland.

A fiatal klasszis elvárásainak megfelelően nem távozott üres kézzel Oroszországból. Az egyhetes vendégszereplés végén tartott Moscow Openen a pointfighting szabályrendszer 63 kilós súlycsoportjában aranyérmet szerzett, és megválasztották a verseny legjobb pointfighterének. Ezt követően a királykategóriának számító, súlycsoportoktól független Grand Champion versenyszám 19 fős mezőnyéből is kiemelkedett: a döntőben egy, a hazai pálya előnyét élvező orosz kick-boxos legyőzésével megnyerte idei első Grand Champion címét.

A versenyen a Halker-Király Team hét versenyzője – köztük Roland egyik bátyja, Alex – a különböző szabályrendszerekben összesen nyolcszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Egy hozzászólás “Veres Roland Moszkvát is bevette” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Gratulálok a sikerhez!
    Szerencsére ma már nem olyan világot élünk, ahol a politika megakadályozhatja egy tehetséges sportoló kibontakozását, hogy valóra váltsa az álmát és dicsőséget hozzon a nemzetnek. Kádár azt mondta: „Egy munkás 300 év alatt keresne annyi pénzt, amit Papp 30 perc alatt.” Papp Laci később így nyilatkozott: „Hiszem, hogy jó esélyem lett volna megnyerni a bajnoki címet, miután én legyőztem olyan bokszolókat, akik legyőzték Giardello-t.” Olyan érzés lehetett, mint amikor a célszalag már csak pár lépésre van és átszakítása előtt elgáncsolnak.
    A jelenlegi kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra. Ezzel szemben a kommunisták utódpártja a kormányzása idején amolyan mostohagyermekként kezelt több sportágat, ellenzékben pedig az olimpia ellen szervezkedett. A sportolók sikeres szerepléseihez nagyon fontos egy olyan stabil háttérnek a megteremtése, hogy a sportolóknak csak a felkészülésre kelljen összpontosítaniuk.

Itt lehet hozzászólni !