100 millióért eladó Demszky luxusvillája

888

A nyomorgó SZDSZ-es volt főpolgármester ötödik feleségével töltötte itt a mézesheteit, és most százmillió forintot kér az isztriai villájáért. A volt politikushoz és az MSZP-SZDSZ-es vezetéshez kötődik a 4-es metróval kapcsolatban az Európai Unió második legnagyobb értékű korrupciós ügye.

2004-ben derült ki, hogy két évvel korábban Demszky vett egy villát a horvát tengerparton. Utóbb bebizonyosodott, hogy a volt liberális főpolgármester az FKF Zrt.-től bérelt autóval járt a nyaralóba. Demszky Gábor most úgy döntött, eladja az Isztriai-félszigeten fekvő Kusariban lévő villáját, az ingatlanért mintegy százmillió forintnak megfelelő horvát kunát vagy eurót szeretne kapni.

Magyar Idők szerint a teljesen felújított, kőből épült ház légvonalban ötszáz méterre, úton mintegy három kilométerre fekszik az Adriai-tengertől, közvetlen rálátással a Kvarner-öbölre, Rijekára és Cres szigetére. A luxusingatlan három részből áll, van egy földszinti, önálló bejáratú 150 négyzetméteres lakrész, amely kiterjed az emeletre is, ahol két hálószoba, nappali, konyha, fürdőszoba és a vécé van. Szintén külön földszinti bejáratú egy 30 négyzetméteres stúdióapartman, amely összeköthető egy száz négyzetméteres emeleti lakrésszel. A házban központi fűtés van.

Az SZDSZ-es politikus ötmillió forintot adott 2002-ben az akkor még rossz állapotban lévő épületért, amit az alapokig visszabontottak, és a korabeli híradások szerint mintegy másfél év alatt épült fel. Demszky a horvát nyaralóba egy FKF Zrt. tulajdonában lévő Opel Fronterával járt le leggyakrabban, azonban volt, hogy a városháza Volkswagen Touaregjével tette meg az utat. A nyaraló körül akkoriban a Blikk riporterei az FKF Mercedes kisbuszából üdítőket, élelmet pakoló két férfival is találkoztak, akik a fővárosi cég gépkocsijavító műhelyének vezetője és művezetői voltak.

Két balatoni házat adtunk el, hogy ezt megépíthessük, 35 millióért adtuk el a feleségem családjáét, 12 millióért a miénket”

– magyarázta Demszky a botrány kirobbanása után arra a kérdésre, hogy miből vásárolta az ingatlant.

Demszky az ötödik feleségével itt töltötte a mézeshetüket, a díszvendégek között volt Heller Ágnes, Magyar Bálint és Hermann Zsuzsanna is.

Forrás: 888

5 hozzászólás “100 millióért eladó Demszky luxusvillája” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Bayer Zsolt jellemzése Demszkyről megállja a helyét: “egy személyiségzavaros, végképp elhülyült, szerencsétlen pöcs”

  2. Dórika szerint:

    Miért nincs rajta ruha?

  3. kovácsdoki szerint:

    azt az igénytelen berendezést…
    nem csoda hogy a főváros is úgy nézett ki mint egy szemétdomb és egy disznóól keveréke.

  4. Qqriq szerint:

    Jöhetne most is egy FKF-es autó érte. Az a narancssárga színű, ami a nem újrahasznosítható hulladékot szállítja! Kommunistát a kommunálisba tedd! 😉

  5. Werthan szerint:

    Döbbenetes ez a kép!!! Leginkább az igénytelenség, ami süt róla…. ( mármint a rajta szereplő személyekről ).

Itt lehet hozzászólni !