Új elektromos töltő Csepelen

Villanyautosok.hu

Ha nem is felfoghatatlan tempóban, de kezdenek megjelenni a bevásárlóközpontoknál az OTÉK kötelezettség által előírt elektromos autó töltők. Ezúttal a Görgey Artúr tér 7. szám alatt található Csepel Üzletház oldalán építettek ki egy AGT Compact Type 2 típusú töltőt, ami a rajta lévő szabványos aljzatokon keresztül két autó számára biztosít energiát.

A 22 kW teljesítménnyel gazdálkodó töltő dinamikusan osztja az energiát. Ha egyetlen olyan autó tölt rajta, ami fel tudja venni a 22 kW-ot, akkor az kihasználhatja a töltő teljes teljesítményét, de ha két ilyen autó töltene egyszerre, akkor 11-11 kW jut mindkettőnek.

Ha két darab 1 fázison 32 A-rel (vagy kisebb teljesítménnyel) töltő autó használja párhuzamosan a készüléket, akkor mindkettő megkapja a szükséges energiát. Ha az egyik oldalon egy 3 fázisú autó tölt, a másikon egy egy fázisú, akkor mindkét autó 16-16 A-t (a 3 fázisú 11 kW-ot, az egy fázisú 3,6 kW-ot) vehet fel.

Forrás: Villanyautosok.hu

7 hozzászólás “Új elektromos töltő Csepelen” bejegyzésre

  1. Józan szerint:

    Ki fizeti az áram árát, amit az autóba töltenek?

  2. Qqriq szerint:

    A bevásárlóközpont/üzlet fizeti.

  3. Józan szerint:

    És ebben mi az üzlet neki?

  4. Qqriq szerint:

    Ez OTÉK előírás, nem a haszonszerzésről szól.

  5. Józan szerint:

    Az OTÉK a megkezdett száz parkolószámnál ír elő 2 elektromos töltőhelyet napi fogyasztási cikkeket forgalmazó üzletek esetén, szó sincs kötelező ingyen áramról! Aki mégis ingyen adja, ki fizeti? Nyilván a többi vásárló, belekalkulálva az árúk árrésébe! Kérdésem, ugyanígy miért nem kötelező üzemanyag kútoszlop állítása is a többi vásárló részére, persze ingyen benzinnel! És a gyalogos vásárlóknak miért nem fizetnek cipőkopást vagy ingyen buszbérletet? Az OTÉK-ot kiírta és ki szavazta meg? Nem elég a képviselőknek az ingyenes közlekedés közforgalmú járműveken, költségtérítés az üzemanyagra, még a pereputtyukat is mi utaztassuk ingyen árammal az összelopott pénzből vett elektromos autókkal?

  6. Qqriq szerint:

    Józan, felteszem, hogy szoktál reklamálni az üzletvezetőknek is, hogy miért nincsen letakarva a hűtőpult, miközben 25 fokon fűtik a boltot meg miért ég olyan sok lámpa az üzletben, mert ez így tiszta energiapocsékolás amit a vásárlókkal fizettetnek meg. A folyékony üzemanyagos töltőállomás létesítése nem annyira egyszerű, mint egy elektromos töltőhely felállítása, talán ezt nem kell elmagyarázni. És képzeld, létezik olyan, hogy ingyenes vásárlói buszjárat (pl. Tesco busz, Auchan busz), amit végeredményben szintén a vásárlók fizetnek. Miért nem azokkal a fránya gyalogosokkal fizettetik meg a szolgáltatást? Ja, amúgy a BKV-t is nagyrészt az autósok és a vidékiek tartják el. Az elektromos autó a jövő közlekedési formája. Akkor is, ha csak évtizedek múlva fog elterjedni és jelenleg csak a kőgazdagok engedhetik meg maguknak.

  7. Tonyka szerint:

    Józan úrnak bajok vannak a fejével. Petét rakott bele a politika, ami felemésztette a szürkeállományát. 😀

Itt lehet hozzászólni !