Megemlékezés Teller Ede születésének 111. évfordulójáról

csepel.hu

Ma lenne száztizenegy éves Teller Ede magyar-amerikai atomfizikus. Szobrát a róla elnevezett út mellett koszorúzta meg Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint a Magyar Országgyűlés nevében is helyeztek el koszorút.

 

csepel.hu

4 hozzászólás “Megemlékezés Teller Ede születésének 111. évfordulójáról” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Teller professzor úr kiáll Vadai, Kunfalvi, Bagóné mellett!

    https://www.facebook.com/nemeth.szilard.fidesz/posts/teller-ede-demokr%C3%A1cia-felfog%C3%A1sajane-fonda-a-vil%C3%A1gh%C3%ADr%C5%B1-filmsz%C3%ADn%C3%A9szn%C5%91-tellert-a-hi/1929101604020226/
    Teller Ede demokrácia-felfogása:

    Jane Fonda, a világhírű filmszínésznő Tellert a hidrogénbomba megalkotása miatt háborús bűnösnek nevezte. Erre viszont egy újságírónő azt követelte, hogy “Tessék lakatot tenni az ilyen felelőtlen nyilatkozók szájára”, mire a tudós a következőket mondta:
    “Asszonyom, Jane Fonda semmiféle tudományhoz nem ért. Jane Fonda egy buta liba! De én Voltaire egykori megállapításához, a szabad véleménynyilvánításhoz tartom magam. Még a libáknak is joguk van elgágogni saját mondanivalójukat, és hajlandó vagyok barikádra menni a libák gágogási jogának védelmében.”

  2. Józan szerint:

    Teller kiállna a szabad véleménynyilvánításért a Csepelinfóban is! A WordPressnek már hányingere van a hosszú kitiltási listátokon való állandó kereséstől!

  3. Qqriq szerint:

    A sajtószabadság egyetemes érték és emberi jog. Sajtószabadságnak nevezik azt az állapotot, amikor a sajtó munkatársai maguktól, csupán saját szakértelmükre, tapasztalatukra és véleményükre hagyatkozva, külső befolyásoktól, fenyegetésektől és törvényi korlátoktól mentesen döntik el, hogy az általuk szerkesztett sajtótermékekben vagy felületeken milyen tartalom jelenik meg. Jelen hírblog esetében inkább szerkesztési szabadságról beszélhetünk, amely szabadságjog a szerkesztő szabad véleménynyilvánításhoz való jogát erősíti meg. Mivel nem látunk bele a szerkesztő fejébe, azt kell feltételezzük, hogy a moderáció belső késztetésből fakad. Éppen hogy az volna a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jog korlátozása, ha a szerkesztő engedne a külső nyomásnak és azt a tartalmat is megjelenítené, amit szíve szerint eltávolítana.

  4. Józan szerint:

    Kukorékoljál magadnak! Én nem sajtószabadságról beszéltem, hanem szabad véleménynyilvánításról! Az mindenkit megillet! A Helsinki Egyezményben is benne van! A szerkesztők azt írnak, amit akarnak! Az olvasók is azt írnak, amit akarnak! Egyébként is a moderáció meg a kitiltás két dolog! A Csepelinfónak sokszorosan több kitiltott hozzászólója van, mint aki nincs kitiltva! Tessék csak visszamenni a Csepelinfó megalakulásáig! Kérdem én, Ábel Attila, Bercsik Károly meg a többiek ki vannak tiltva más csepeli webes orgánumokról? Nem, mert a mások valóban demokraták!

Itt lehet hozzászólni !