Lipótmező a parlamentben: tombol a beégett, erőszakos ellenzék

888

Az ellenzék a migránsállamok szintjére züllesztette a parlamenti munkát – vagy mintha csak Lipótmezőt zárták volna be az imént, és onnan érkeztek volna. Bekiabálnak, agresszívkodnak és Tordai Bence kicsit úgy viselkedik, mint egy vidéki tinilány, aki kapott egy Ájfont és egyből influenszernek képzeli magát. Becsusszant a parlamentbe és már egyből politikusnak hiszi magát.

 Az ellenzék kicsit Ugandában érzi magát, hiszen a parlamenti munkát egy harmadik világbeli gyarmat szintjére züllesztették le. A nullszázalékos támogatottságú Tordai a leghangosabb, aki amúgy végiginfluenszerkedi a szavazást, rögtönzött interjúkat próbál készíteni, és közben fel-alá rohangál a padsorok között. Miközben füttyögtek, hangoskodtak és lökdösődtek, megpróbálták fizikailag megakadályozni a valódi képviselőket, hogy szavazzanak.

Egy adott pillanatban az ellenzékiek Orbánt is megrohamozták, aki némi közönnyel és statikus nyugalommal nyugtázta, hogy az ellenzék szellemi színvonala még az ugandai szintet sem éri el. Tordai – mivel kifogyott az érvekből – azt kezdte el szajkózni, hogy Orbán 2011 óta nem legitim miniszterelnök (ezt még nem tudtuk megfejteni), ez a narratíva pedig meglehetősen hasonlít a “Horthy volt az utolsó kormányzó” toposzhoz. Egyelőre nem tudni, hogy mire gondolt a költő, amint kiderül, meg fogjuk írni.

Szívesen adok interjút önnek, de most törvényt kell alkotnunk”

– válaszolt a miniszterelnök Todai interjúkérelmére.

Az ülésvezetésre kijelölt Latorcai Jánost fizikai erővel akadályozták meg az ellenzékiek, hogy az ülésvezetést megkezdje, aminek jogkövetkezményei lesznek. A fegyelmi szankció mértékéről a későbbiekben határoznak – tudatta a házelnök.

Az ülést megtartották, a törvényjavaslatokról való szavazás cikkünk megjelenésekor is gördülékenyen folyik. Igaz, valami sípszó behallatszik a háttérből.

Forrás: 888

47 hozzászólás “Lipótmező a parlamentben: tombol a beégett, erőszakos ellenzék” bejegyzésre

  1. Valaki szerint:

    Naaaaaa, azért megkérném a kedves “írót”, hogy arról is beszéljen szépen, hogy qrvára jogtalanul szavazták meg ezt az egész törvényt, BIZONYÍTÉKKAL!!! 🙂 Mi Keresztény és Demokrata itthon? Hát semmi! Aljas, képmutató, csaló brigád a kormány, erről cikkezgessél, de hát akinek a nyelve ennyire hosszú, egészségére! 🙂

  2. kígyók kígyóznak szerint:

    Úgy látszik ezeknek már “fütyülő” sem jut másképp a szájukba…

  3. Valaki szerint:

    Kedves “kígyók kígyóznak”

    Mondd csak és mi a véleményed arról, hogy tök jogtalanul, szabálytalanul szavazták meg ezt az egészet? Várom válaszod! 🙂

  4. bagoly szerint:

    T:
    “Valaki”

    Ide figyelj Te “Valaki” az az SENKI !

    Huhogd el :

    – Miért volt szabálytalan a szavazás ?
    – Neked mi a keresztény és mi a demokrata ?

    Ha csak ezekre is tudsz válaszólni, akkor bocsánatot kérhetsz a kormány gyalázásáért és nálam használhatod a nyelvedet !
    Sötét, uszító hazaáruló szagot áraszt megjegyzésed, amiért símán megérdemelnél egy lámpaoszlopot.

  5. Valaki szerint:

    “Tisztelt”
    “bagoly”.
    Az, hogy senki vagyok, kikérem magamnak, tisztességesen dolgozom, adót fizetek, a te fideszes politikusaiddal ellentétben, akik úgy osszák az észt, hogy soha 1mp-t nem dolgoztak még! 🙂
    Elhuhogom neked, hiszen bagoly vagy és csak így értheted meg, de lehet bégetnem kéne, hiszen birka is vagy! 🙂
    Nos: Azért volt a szavazás szabálytalan, mert KÁRTYA NÉLKÜL SZAVAZHATTAK A KÉPVISELŐK! Ja és olyan sincs, hogy a padsorok közül vezénylik le ezt az egészet! 🙂
    Pont, hogy nem én vagyok a hazaáruló, hanem a te hőn áhított szeretett kormányod, akik a BMW-javára akarnak minket dolgoztatni. Kósa kedveli ezt, hiszen már kapott egy nemes ajándékot a BMW-től, vagyis bocsánat, a 80éves anyja, aki sertéstelepet is kapott. Hogy mik vannak…. 🙂
    És akkor még te merészelsz fenyegetni engem lámpaoszloppal? Bocsáss meg, hogy ezt érdemlem azért, mert tisztességesen élem a napjaimat és tömöm a vezíred zsebét. Szerencsétlen vezíred még a kamerába se mert belenézni, csak fordult jobbra-balra. De hát akkora gyáva, hogy még élő televíziós vitára is képtelen. És ez a miniszterelnökünk! 🙂
    Van még kérdésed vagy ismét fenyegetni akarsz egy tisztességes állampolgárt? 🙂

  6. kósa80évesbmwsanyjavagyok szerint:

    bagoly gci, tipikus fidesz-hívő vagy! Már rögtön az agresszió, lámpaoszloppal fenyegetni valakit nem szép dolog! Igazi fidesz-féle keresztény vagy te is! 😀 Undorítóak vagytok! Egyébként meg írd át a nevedet bagoly-ról féregre! 🙂 😛

  7. Jobban szerint:

    Ettől az ellenzéktől mi értelmeset lehet várni? Akár kormányon, akár ellenzékben vannak folyamatosan idegen érdekeket szolgálnak.

  8. kósa80évesbmwsanyjavagyok szerint:

    Jobban: Mondd csak, a fidesz véletlenül nem a ruszkik érdekeit nézi? 🙂 Te tisztában vagy,hogy mik folynak ebben az országban? 🙂 Erdogán is tudna mesélni! 🙂 Ja és most meg a multik érdekeit nézi! 🙂 Szal csönd! 🙂

  9. Jobban szerint:

    Csönd biztos nem lesz. Erre még véletlenül sem számítson. Az ellenzéket támogató kommentektől zajos a csepel.info is. Holott a most ellenzékben levő politikusok ellehetetlenítették az országot, azt nyögjük még mindig.
    Ilyen alapon az ellenzéki kommentelőknek is mélyen hallgatniuk kellene…de még mennyire!!!!
    Nem gondolom, hogy a Fidesz mások érdekeit nézi. Az ellenzék mindig belemagyaráz bármit, bármibe (“Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet.”https://mno.hu/migr/66-hazudtunk-reggel-ejjel-meg-este-496554). A hisztériakeltés sajnos zseniálisan jól megy nekik. A két vezetést összehasonlítva még lázálomban sem lehetne a balliberális vezetésre voksolni.
    Egyszer csokorba kellene szedni azokat a hátrányokat amelyeket nem ez a vezetés “kreált”, de léteznek azok a hátrányok és ezzel együtt kell a legjobbat kihozni még azok számára is akik lejtmenetbe juttatták a hazánkat. Azóta is háborítatlanul keltik a zűröket, balhékat, ostorozzák azokat akik megmentettek bennünket a csődtől.

  10. Kígyók kígyóznak szerint:

    Valaki: ez nem igaz.

  11. kósa80évesbmwsanyjavagyok szerint:

    Jobban: Saját magunkat mentettük meg a csődtől. Mi melóztunk dögivel potom pénzért. ÉS 2008-ban azért lett felvéve az IMF-hitel mert gazdasági világválság következett be. Persze én sose voltam balos se libsi, de amit a fidesz művel nagyon képmutató. És nem az ellenzéki sajtót olvasom, nehogy azt hidd, nincs olyan párt akire szavaznék, mert az összes hiteltelen. De nehogy azt hidd, hogy a fidesz nem hazudik, csak nincs róla hangfelvétel. Helyette van kövér lászló elvtárstól, amiben szépen bevall ezt-azt… De lehetne még mondani dolgokat itt…

  12. kilgore trout szerint:

    A jelenlegi Mt. munkaidőkerettel kapcsolatos szabályait jelenleg is a legtöbb munkáltató a saját érdekében alkalmazza, nem azért, mert akkora filantrópok. A jelenlegi rendszerben szétdolgoztatják a munkavállalókat, mondván, a jogszabály megengedi. Túlóráznak minden hétvégén, majd amikor nincs annyi munka, akkor “mínuszolják”. Tehát hiába dolgozik hónapokon át heti hat napot, túlórázik esetleg munkanapján is, a keret végén azt mondják neki, hogy szia, ennyi jár, mert volt olyan hónap, amikor meg nem kellett dolgoznod, csak heti 30 órát. A tisztességes munkáltatók (mert azért van ilyen is), hó végén kifizetik a túlórát, tekintet nélkül a munkaidőkeret adta lehetőségre.
    Azt kívánom a jelenlegi kormánypárt valamennyi képviselőjének, hogy egyszer az életben menjen el dolgozni egy multihoz, ahol a fentieket a saját bőrén tapasztalhatja meg. Lehet azonban, hogy egy recski fejtés úgy 4-5 évig többet használna nekik, különösen Kósa “20%” Lajosnak.

  13. kósa80évesbmwsanyjavagyok szerint:

    Egyébként lehetséges, hogy soros györgy valóban rossz ember és ebben igaza van a fidesznek! Fidesz-hívők, milyen érzés, hogy az általatok agyon Istenített viktorka a soros alapítvány ösztöndíjasa volt? 🙂 Lehet, hogy volt mit tanulnia akkor onnét! 🙂 Na ennyit róla meg rólatok is! 🙂

  14. Jobban szerint:

    A személyeskedéssel nem fogunk messzire jutni. A miniszterelnök úr legalább jóra fordítja azt amit ösztöndíjasként tanult, értünk és Magyarországért. Legalább Soros György is tett valami jót, ismerjük el. Az, hogy dolgozni kell, nem a kormánypárt találta ki. “Aki nem dolgozik, ne is egyék.” Hangzik az idézet. Ehhez képest Magyarországon nagyon sokan nem dolgoznak ezért, azért…igen, nekünk kell eltartanunk őket. Ezért jó a kormány szándéka, hogy aki tud az dolgozzon és ne támogatásokból, fekete munkából stb. éljen. Azt is említsük már meg, hogy hányan élnek “minimálbérből” viszont mennyit kapnak zsebbe a papíron kimutathatón felül? A számla nélküli munkákról is beszéljünk, amelyből nem adóznak, hanem egyenesen a zsebbe vándorolnak? Valakinek viszont a fizetéséből levont adókból mindenkinek a mindenét kell fedezni? Miért gyógyíttatják magukat a külföldön dolgozók, élők stb. pont Magyarországon? Vannak itt problémák amelyek mindannyiunk jövőjét veszélyeztetik. A multikat pont a balliberális vezetés ajnározta, hívta, támogatta és most is azt tenné, ha alkalmat kapna rá. Isten ments.
    A balliberális kormányok folyton az eladósodást látták megoldásnak, kár szépíteni. Nem jó a balliberális vezetők iránya. Ennyi.

  15. Pilsner Urquell szerint:

    Jobban vitakészsége és stílusa hogy följavult néhány napja! Csak nem négerek írják a förmedéseit?
    Mellesleg hova lett Dagobert? Zsákba varrták és a Dunába dobták? Meg még Nagyapónk is milyen szendén hallgat…
    Admin tegnap nyomtalanul kinyekkentette több hosszas hozzászólásomat és beszélgetésemet Nagyapóval, Dagoberttel, Jobbannal a CEU-ügyról. (Senkinek sem tűnt föl.)
    Milyen érdekes egybeesések… Cenzúra, parlamenti banzáj, tünti, TEK, lámpavas…
    Ez a banda sajnos egy reménytelen stupid betonfal. Fogalmuk sincs, mi fán terem és mire jó az a hatalom, amit a kezükben éreznek.
    Teljesen fölösleges ide írkálni bármit is.
    Volt szerencsém.

  16. kósa80évesbmwsanyjavagyok szerint:

    Jobban: Látom te tudsz kulturáltan beszélni, ennek örülök! De Én nem tartozom egyik oldalhoz sem, és persze, ne legyen megint olyan kormányunk mint volt, de el kell ismerni, a fidesz sem jobb mert sok-sok korrupciós botrányuk volt. És lehet mondani, hogy “politikusok azok ilyenek” de ne felejtsük el, ők kereszténynek mondják magukat. Na és ez a legnagyobb gondom itt…

  17. Nagyapó szerint:

    Eetásak és követőik! Annyi hazugságot hordanak össze, hogy nem érdemes mindenre válaszolni. Értelmes emberek elolvassák a tudják, hogy a munka törvénykönyve módosítása jó a dolgozóknak, mert nem növeli kötelezettségüket, viszont a többletmunka/bér lehetőségét adja.
    Értelmes emberek tudják, hogy egy fa nyaraló nem lehet campus.
    Értelmes emberek tudják, hogy az ellenzék mindig alaptalanul vádaskodik, korrupciót emleget, miközben velük telik a sitt. Soroljam a neveket Botkától Zuslágig abc szerint??
    A parlamenti ülésen megmutatták, milyen az “igazi ellenzék”, egy lumpenproli csürhe. Érdekes sem Hadházy, sem Gyurcsány nem vett ebben részt, mert ez nekik is sok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Kígyók kígyóznak szerint:

    S közben a libsi média hallgat a Strasbourgban az mszp, lmp, párbeszéd, dk által megölt áldozatokról.

  19. tegezés szerint:

    Végül is a vasárnap megmarad, 🙂 Vagyis van még puffer is. 🙂

  20. tegezés szerint:

    PU-ra még mindig szavaznék.

  21. Pilsner Urquell szerint:

    PU elment.
    Nem pénzért csinálta, és a feje búbjáig megtelt undorral. Sajnálom. Élvezzétek tovább Nagyapót. Jobban és még jobban.

    (Ha az országban mindenki megfogadná, hogy egy fél évig nem nyitja ki a száját, eljönne a világra az egyetemes Megváltás.)

  22. bagoly szerint:

    Szia “Valaki” !

    Agyilag semmit nem változtál, aggódom érted !
    Tudod az ilyen szellemiségű hazaárulóknak köszönhető, hogy rdendszerváltást követően pillanatok alatt eltünt a magyar ipar, mezőgazdaság és kiszámíthatóság, minden ideológiai nézőpont mellőzésével.
    Mostanra sikerült “nektek” egy vadkapitalista rabszolga társadalmi platformot létrehozni és ezen a szemétdombon próbáltok kukorékolni baromságokat.
    Ennek fényes bizonyítéka a mai parlamenti szereplésetek és a jogalap nélküli itélkezésetek. Nagyon sajnállak !
    Ha majd 50 évet ledolgoztál tistességesen és képezted magad egy kicsit a társadmi
    tudományok terén, akkor próbálj reagálni.
    Itt a pont !

  23. Jobban szerint:

    Pilsner Urquell, “a stílus maga az ember”…addig gyakorolhatjuk saját jogainkat amíg másét nem sértjük. Úgy-e milyen nehéz lenne ezt betartani?

  24. Jobban szerint:

    Valóban az lenne a jó világ ha csak balliberális kommentelők írnák le a véleményüket? Az lenne a reális valóság?

  25. tegezés szerint:

    Jobban: “a stílus maga az ember”

    Pontosan! (Ez szarkazmus volt. 🙂 )

    Na, leléptem és is.

  26. kiss janó szerint:

    Uraim. a törvényröl folytasunk párbeszédet, 400 túlóra kinek kell a munkaválalónak nem érdeke..

  27. bagoly szerint:

    Az előző hozzászóló egy troll volt az én nevemben. Az igazság rólam az az, hogy pénzért cserébe nyalok a fidesznek, bevallom, ne haragudjatok rám, de a pénz az pénz…

  28. királyerdei szerint:

    Talán meg kellene tanítani egyeseknek,hogy az ország házában hogy kell(ene) és illene
    viselkedni,és nem a Balkánt kővetni.Amúgy más országokban marakodnak a túlóráért.
    És sehol sem kötelező.

  29. román antal szerint:

    királyerdei: a marha nagy tisztességes kormányunknak, azaz a fidesz-kdnp-nek meg azt kéne megtanítani, hogy hogyan kell JOGSZABÁLYOKNAK MEGFELELŐEN SZAVAZNI. De könyörgöm, meg kéne nézni Tordai felvételét, be van bizonyítva, hogy kártyák nélkül szavaztak, és ez csak a jéghegy csúcsa. Ja és ha az ellenzék nem viselkedett volna úgy ahogy mondod, akkor könnyen lehet soha a büdös életben nem jöttünk volna rá, hogy milyen aljas eszközökhöz tud folyamodni a kormányunk a szavazást illetően. Na erről ennyit!

  30. Qqriq szerint:

    Világosan látszik, hogy az ellenzék Soros kottájából játszik!

  31. Nagyapó szerint:

    román antal! királyerdei írhatott volna Balkán helyett Románt, de nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a libsik, szocik ismét hazudnak, mert nem a gépek, hanem a képviselők szavaznak (volt aki bal kézzel szavazott és az is érvényes). Ezért volt felesleges, hogy egy hülyegyerek a miniszterelnök gombjaival játszott.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  32. Nagyapó szerint:

    kiss janó Az EU ajánlása szerint 52×8, azaz 416 túlóra a maximum. Nekik ez érdekük?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Qqriq szerint:

    Az a probléma, hogy a kiszabott pénzbüntetések nem rendelkezek kellő visszatartó erővel a jövőre nézve. 400-600 ezer forint helyet 4-6 millió lenne a megfelelő összeg, mivel Gyuri bácsi kb. ennyit fizethet fejenként a balhéhó képviselőknek.

  34. román antal szerint:

    Így van, biztos soros györgy pénzelte őket. Kb úgy ahogy vityát is anno! 🙂

  35. Nagyapó szerint:

    Qqriq! Igaza van, de az is elgondolkoztató, hogy a választók hogyan szavazhattak ilyen emberekre. Igaz zömük nem egyéni, hanem listás képviselő, így a pártok átverték választóikat. Tavasszal jobban kell figyelni!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. diktátorban szerint:

    Fidesz hívők! Emlékeztek még, amikor Hódmezővásárhelyen a fidesz azt mondta, ha az ellenzék nyer, azaz Márki-Zay Péter akkor Hódmezővásárhelyen mecsetek fognak épülni és migránsokat fog betelepíteni? Na hol is van ez? Jaaaaa, hogy sehol? Tán csak nem hazudtak? :O :O :O
    Sebaj, bégessetek és bólogassatok még, és ez csak egy volt a sok közül. Azt se felejtsük el, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra az ügynök listákat sem. Na vajon miért nem? 😀 😀 😀
    Sajnállak titeket, mert vagy nem akarjátok vagy nem meritek kinyitni a szemeteket. Ja és nem vagyok libsi meg soros bérenc ne aggódjatok! 🙂

  37. Jobban szerint:

    Tán csak nem hazudtak?

    “Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?” Gyurcsány Ferenc

    “Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” Lendvai Ildikó

    “Orbán Viktor börtönbe zár, ha ő győz” Szél Bernadett

  38. diktátorban szerint:

    Jobban: Így van, hazudott a komplett baloldal, Fletó is, sőt Szél is! De! Azt a választ nem adtad meg! És még mindig várom! Miért nem válaszolod meg? Jó tudom, a nyilvánvaló hazugsággal te sem tudsz mit kezdeni és ezért is mondtam, nem meritek vagy nem akarjátok kinyitni a szemeteket. Szomorú. Szóval, miért is hazudott a hódmezővásárhelyi fidesz az időközi választásokon és riogatta a lakosságot migránsokkal és mecsetekkel? És miért nem lett belőle semmi? Hm? Szóval? Várom nagy nagy tisztelettel! 🙂

  39. kiss janó szerint:

    Nagyapó látszik ,hogy életedben nem dolgoztál csak dumáltál. A túlórát a munkáltató rendeli el. A 416 h az EU-ban kit érdekel.Életedben nem túlóráztál.

  40. Qqriq szerint:

    Egyrészt Márki Zai beiktatása idén tavasszal, vagyis szinte tegnap történt. Várjuk ki a végét.
    Másrészt közismert tény, hogy az építőipari munkások döntő része tízórázik, reggel 7-től délután 5-ig tart a munkaidő, szombaton is. Szabadság csak fizetés nélküli van. Beteg ne legyél, mert kirúgnak. Ugyanígy számos biztonsági őr tizenkétórázik heti öt napon át, méghozzá olyan helyeken is, ahol bárki láthatja őket. Az is tény, hogy 24/48 órában dolgozók nagy többsége, pl. rendvédelmi dolgozók, a szabadnapjain általában fusizni szokott, hogy kiegészítse a keresetét. És még sorolni lehetne további példákat. Szóval már létezik egy kialakult gyakorlat. Most akkor tényleg ez a túlóratörvény fogja rabszolgaságba taszítani a dolgozók tömegeit?

  41. Valaki szerint:

    Bocsánat, ideggongozás alatt állok !

  42. Nagyapó szerint:

    Primitív, tegeződő “ovis” kiss janóka! Mielőtt ír, OLVASSON, olvassa el a túlmunkáról szóló törvényt és ha megértette, akkor írjon!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  43. Nagyapó szerint:

    diktátorban (micsoda hülye név)! A hódmezővásárhelyi Fidesz (így nagy kezdőbetűvel) nem hazudott, mert Márki-Zay NEM TUDTA végrehajtani terveit, ugyanis a kormány nem engedi be a szoclibsiknek oly kedves migránsokat, így nincs mohamedán, akinek mecset kellene!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  44. királyerdei szerint:

    “Rohadt keresztények” “Gyújtsuk fel” (A karácsonyfát) ! Hmmm!!

  45. királyerdei szerint:

    Beindult az Újlipótvárosi rohamcsapat.

  46. Jobban szerint:

    Fékeveszett rombolók. Mindent a “demokrácia” és “tolerancia” jegyében.

  47. Nagyapó szerint:

    Az ellenzék korábban hónapokig kampányolt azzal, hogy az otthonápolási díjakat emelni kell. Most, hogy eljött a szavazás ideje, a balliberális és jobbikos képviselők nem támogatták, hogy január elsejétől 15 százalékkal emelkedjen a tartósan beteg, súlyosan fogyatékos hozzátartozójukat otthon ápolók ápolási díja.
    Hogy van ez testvéreetásak??
    Törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy kedvezményesen visszavásárolhassák korábbi ingatlanjukat a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő, a bérleti díjakat rendszeresen megfizető bérlők. Ezt csak a Fidesz és a KDNP frakciója, szavazta meg (kivéve Volner Jánost).
    Hogy van ez testvéreetásak??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !