Bakonyi Enikő nyerte a hetedik Szamos cukrászversenyt

csepel.hu

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szamos Mátyás Cukrászati Emlékversenyt a csepeli BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában december 7-én. Az országos megmérettetésen hat középiskolából összesen tízen indultak, a legmesszebbről egy miskolci versenyző érkezett. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester vett részt az eseményen.

Az idei pályázat témája Rákóczi János egykori neves cukrász és mesterszakácsnak állított emléket, aki az 1958. évi brüsszeli világkiállításon mutatta be a magyar cukrászat legjobb túrós lepényét, a ma népszerű Rákóczi-túróst – tájékoztatta oldalunkat Juhász Zoltán szakmai igazgató-helyettes.

A versenyzők az iskola tanműhelyében készítették el az ötletes dísztortákat és a tányérdesszerteket, a feladatra öt óra felhasználási idő állt. Az értékelésnél az esztétikumot és az ízeket zsűrizték a bírálók. „A díszmunkánál az ötlet, a színek harmóniája, a formák arányossága mind fontos szempont. A tányérdesszertnél kifejezetten az a lényeg, hogy a vendég szemmel megkívánja az édességet, s ha ez még az ízekkel is párosul, akkor nyertünk” – mondta el oldalunknak Szamos László mestercukrász.

A korábbi évekhez hasonlóan a látványos cukrászati kreációkat Erdős Hanna olimpiai- és világbajnok mestercukrász, a zsűri elnöke, Szamos László mestercukrász és Juhász Béla mestercukrász értékelték, a részvételért mindenki Szamos kupát kapott.

Díjazottak

A Szamos Mátyás középiskola két tanulója több mint egy hónapig készült a versenyre. Munkájuk nem volt hiábavaló, hiszen mindketten dobogós helyen végeztek. Bakonyi Enikő az első helyet nyerte el, míg Gazsi Alexandra a második lett. A harmadik helyezést Moldován Vivien, a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója érte el.

A zsűri különdíjban részesítette a legkreatívabb díszmunkájáért Hotea Raul Beniamint (BVHSz C Dobos C. József Szakképző Iskolája), a legfinomabb tányérdesszertért pedig Krupa Rebekát (BVHSzC Gundel Károly Vendéglátó Szakképző Iskolája).

csepel.hu

Címkék:

Egy hozzászólás “Bakonyi Enikő nyerte a hetedik Szamos cukrászversenyt” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Itt is nagy a jólét!

Itt lehet hozzászólni !