Megszűnik a garázsadó Csepelen

Csepel.hu

A novemberi testületi ülésen a képviselők megszavazták a garázsadó eltörlését, valamint két évre mentesítették a lakosságot a talajterhelési díj fizetése alól. 

A testületi ülés napirendje előtt kiemelkedő eredményeket elért csepeli sportolókat köszöntöttek.

Borbély Lénárd polgármester a képviselő-testület nevében gratulált Almási Ferencnek (bronzérem az isztanbuli U23-as Európa-bajnokságon), Rizmajer Mártonnak (ötödik helyezés a serdülő birkózók Európa-bajnokságán), Korcsog Milánnak (bronzérem a zágrábi kadét birkózó világbajnokságon), Barka Emesének (bronzérem a budapesti birkózó-világbajnokságon), valamint Szenttamási Rózának és Nagy Alexának (második, illetve ötödik hely a szkopjei kadét Európa-bajnokságon). Az idei Gymnasiadén a magyarok a valaha volt legsikeresebb versenyt produkálták. Nagy Péter arany-, Vizi Flóra ezüst-, Veszely Dániel pedig bronzéremmel térhetett haza.

A képviselő-testület döntött a helyi adórendelet módosításáról. A döntés értelmében a garázsadót eltörölték a magánszemélyeknek, az építmény- és telekadót pedig reálértéken hagyták, vagyis a kismértékű inflációnak megfelelően módosították. A döntést az MSZP és a Jobbik képviselői nem támogatták.

Az önkormányzat gondoskodni szeretne a Csepel SC működtetéséről és felújításáról

A testület változtatási tilalmat rendelt el a Béke téri sporttelep területére. Csak ez garantálja, hogy visszafordíthatatlan folyamatok – elbontások – ne történjenek. Borbély Lénárd polgármester elmondta: amennyiben az önkormányzathoz kerülne a sporttelep ingatlanjait kezelő Csepel SC Alapítvány, azonnal hozzákezdenének a felújításokhoz. Hangsúlyozta, az önkormányzat kizárólag sport célú fejlesztésben gondolkodik, míg a jelenlegi tulajdonosok ingatlanbefektetésben – lakópark és pláza építésben – érdekeltek.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Megszűnik a garázsadó Csepelen” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    A 217-es számú előterjesztés elfogadásra került?

  2. bagoly szerint:

    T:
    “mind_the_gap szerint”.

    Érdeklődj a “testületnél”, ez a Csepel.info-hírblog.

  3. Johnny szerint:

    “két évre mentesítették a lakosságot a talajterhelési díj fizetése alól”
    Se’ csatorna, se’ talajterhelési díj?
    Hogy is van ez???

  4. mind_the_gap szerint:

    A telek és építmény adót a magánszemélyeknek is fizetni kell?

Itt lehet hozzászólni !