“Civil jelölt”-küzdelem kezdődött a csepeli balliberálisoknál

Csepel.info

A pártfüggetlen, Párbeszédes Hudák János és a pártfüggetlen, MSZP-s Takács Mónika

Két civilnek kinevezett pártember csap össze a “pártfüggetlen civil” polgármester-jelöltségért Csepelen. Amíg a budapesti főpolgármester-jelöltség belefulladt egy előválasztási vitába, ezt most próbálják elkerülni: előválasztásról szó sincs. Erő és zsarolás dönt majd mindenről. A cél pedig a húsos fazék megszerzése mellett a börtön elkerülése és a másik csapat parlamentből való kiütése. 

A háttérben az egyik oldalon a hűtlen kezelés vádjával bíróság előtt álló Szenteczky János, a csepeli országgyűlési képviselő-jelöltségért küzdő Bangóné Borbély Ildikó és a bűncselekmények tömkelegével terhelt csepeli MSZP és DK áll. A ring másik oldalán a Márki-Zay és Hadházy által képviselt Mindenki Magyarországa Mozgalom készülődik. Információink szerint utóbbiak csepeli szervezője Szabó Szabolcs. A küzdelmet nehezíti, hogy a végső győzelem csak akkor érhető el, ha a két fél valahogy kiegyezik.

Az MSZP bejelentette, hogy az ő pártpolitikusuk lesz a civil

A csepeli szocialisták Takács Mónikát, az MSZP helyi önkormányzati politikusát indítják “független civil” polgármester-jelöltként Csepelen. Az MSZP-s  Takács Mónika “civil” jelöléséről már 2016-ban hírt adtunk, így a kedd esti bejelentése nem meglepetés. Mögé saját civil szervezetén kívül – melyet ő elnököl -,  az MSZP-P valamint a DK áll be első körben.

Feladata három fő cél elérése. A legfontosabb az önkormányzat elfoglalásával a hűtlen kezelés miatt Szenteczky János ellen elindult perek leállítása (amennyiben az önkormányzat ügyvédeit lecserélik, ezt el tudják érni). A csepeli MSZP frakció tagjai közül kettős emberölés, sikkasztás, pedofil bűncselekmények elkövetése, különféle rágalmazások és más, kisebb bűntények miatt is ítéltek el politikusokat, így érthető, ha nem akarják a nem túl szimpatikus sort folytatni.

Civil Mónika

MSZP-s Mónikából Civil Mónika lett

A második cél az lehet, hogy a csepeli önkormányzatot egy ingatlanmutyis, MSZP-s pártkasszává alakítsák. 2010 előtt nem voltak fejlesztések Csepelen, ellenben több mint száz MSZP-s család és a párt is fényűző, gondtalan életet élhetett – egészen a mindent tönkre tevő kettős gyilkosságig. Ahogy arról hírt adtunk, a Csepel SC és a Kis-Duna part beépítésével most újra milliárdos kenőpénzekhez juthatnának, miközben – nem utolsó szempont -, számos tervezett, fideszes budapesti fejlesztést meg tudnának akadályozni. A harmadik cél pedig nem más, mint Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő-jelöltségének támogatása, és Szabó Szabolcs megbuktatása. Érdekesség, hogy Takács Mónika “civil” jelöléséről a pártja közgyűlése abban a Munkásotthonban döntött kedden este, melynek ő a vezetője, és amit Csepelen csak Pártmunkás Otthonnak neveznek, mivel gyakorlatilag az MSZP pártházaként működik.

Hadházyék másik pártpolitikust indítanának, persze őt is civilként

Ha Szabó Szabolcs, az ex-Együtt, ex-Szolidaritás, ex-Összefogás 2014 stb. politikusaként nem is tett le maradandót az asztalra, professzionális zsarolóként emlékezeteset alkotott. A 0,66 százalékos Együtt elérte, hogy a balliberális fellegvár Csepel-Soroksáron tavasszal ők adják a “közös” ellenzéki képviselő jelöltet. Szabó győzelméhez 2014-ben még nem, 2018-ban azonban már az LMP is kellett. Szél Bernadett 2017 novemberében ígérte meg neki pártja visszalépését, amit aztán Tenk András az utolsó pillanatban teljesített. Szabó ezt azzal hálálta meg, hogy néhány hétig az LMP-frakciónak is tagja lett, mielőtt mentorával együtt onnan is lelépett.

Azonban – információink szerint – Szabó most éppen a Hadházy, Márki-Zay, Magyar György stb. féle Mindenki Magyarországa Mozgalom csepeli koordinátoraként tevékenykedik. A politikust a csepeli MSZP-ben és DK-ban csak kis patkányként emlegetik. Innentől válik érthetővé, hogy azzal szeretné bebiztosítani a 2022-es parlamenti jelöltségét Csepelen, hogy az MSZP-DK helyett az ő embere legyen a polgármester.

LMP-s, Párbeszéd-es Jánosból Civil János lehet

Így kerül képbe az a teljesen pártfüggetlen és civil polgármester-jelölt, akit – egy informátorunk szerint – Hudák Jánosnak hívhatnak. Hudák eddig “csak” az LMP-t és a Párbeszédet járta meg, utóbbit természetesen az MSZP-vel is egyesülve. A három pártot megjárt, fáradt és pártfüggetlen vándor a politikából színpadiasan távozott 2018. május 31-én. Informátorunk szerint csak azért, hogy hamarosan makulátlanná varázsolt, teljesen pártfüggetlen múlttal térhessen vissza. Az, hogy forrásunk valóban értékes információkat osztott-e meg velünk – ahogy azt sok esetben eddig -, hamarosan kiderül.

Csepel.info

18 hozzászólás ““Civil jelölt”-küzdelem kezdődött a csepeli balliberálisoknál” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Majmok tánca !

  2. Szabadelvű szerint:

    Nagyon remélem, hogy dr. Szabó Szabolcsnak és Hadházy-féle csapatnak lesz annyi esze, hogy nem állnak be ezek mögé. Csepelen csak akkor lehet normális vezetés, ha a bűnöző bandát leváltjuk. Beleértem ebbe a csepeli MSZP-t is! A csepeli szocikra normális baloldali vagy liberális nem szavaz, akkor inkább el se megy. Szenteczky, Takács Krisztián a listára sem kerülhet, hiteltelenné válik tőlük minden!

  3. Pilsner Urquell szerint:

    Jaj, de naivacska vagy te, Szabadelvű!
    Kinek van itt elve?! – Még a választóknak se lesz.

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Marhára be vagytok szarva, hogy elvesztitek a hatalmat! Miből gondolja bárki, hogy Szenteczky és Takács Krisztián egyáltalán indulni akar jelöltként? Hudák sem fogja szétbomlasztani az egységes civil formációt! Miből gondoljátok hogy nektek fog szolgálatot tenni azok után, hogy a feleségét is megtámadtátok egzisztenciálisan!

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Van egy kérdésem, ki látta közületek Takács Mónika MSZP-s párttagkönyvét? Az hogy az MSZP-frakció tagja, semmit sem bizonyít! Mellár Tamás is tagja a Párbeszéd-frakciónak, holott SEMMILYEN PÁRTNAK NEM TAGJA!

  6. Ábel Attila szerint:

    Ha valaki az MSZP frakció tagja, MSZP-s politikus, akkor civil már nem tud lenni.

  7. Strici2 szerint:

    Ilyen elejtett felmondatokbol derul ki az igazsag.
    “A cel pedig a hususfazek megszerzese”
    Ki minek latja a hatalmat.
    Ezek szerint a fideszes vezetes nem csepelert dolgozik hanem a husosfezekat veszi korul.

  8. Ábel Attila szerint:

    Kedves strici, a csepeli fejlesztések mellett nekem nem kell visszautasítanom amit írt. Viszont a 2010 előtti ingatlanmutyis világot és a Csepel SC beépítései terveit nézve igen, a szocik húsosfazéknak nézik Csepelt.

  9. Nagyapó szerint:

    A szocik nem csak Csepelt nézik húsosfazéknak, hanem az országot is.
    Hornék és Gyurcsány(i)-ék KÉT és FÉLSZER akkora kárt okoztak az országnak, mint a II. világháború!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Qqriq szerint:

    Szabó miért nem csinál semmit, miért nem dolgozik??

  11. Jobban szerint:

    Dr. Szabó Szabolcs miért nem dolgozik Csepelért, hiszen erre kapott megbízást és ezért kap jövedelmet.

  12. […] választásokon civil szervezetként induló csepeli MSZP és polgármester-jelöltjük, Takács Mónika sem tud túllépni azon, hogy Hűbele Balázs […]

  13. telepi szerint:

    Januárban milyen fázissal kezdődik a csillagtelepi rehabilitáció?
    Mikor kezdik a “Jupiter utcai játszótér” felújítását? Melyik ez a játszótér pontosan? Ami a Tejút és a Rakéta utca között van, de oldalról határos a Jupiterrel, vagy ami a Jupiter és az Orion utca között van, és nagyon kicsi?

  14. Dagobert bácsi szerint:

    A játszótér felújítás a legfontosabb dolog Csepelen, ha a nyugdíjasok fáznak vagy éheznek, esetleg nem tudják kiváltani a gyógyszerüket, MENJENEK JÁTSZANI!

  15. telepi szerint:

    Nem csak nyugdíjasok vannak a Csillagtelepen, különösen a panelházas részen él viszonylag sok fiatal. Egyre több a fiatal pár is.

  16. csumpika szerint:

    Dagobert, ne fárassz már! Ha nyugdíjasoknak van juttatás, akkor a ‘miért az inaktív embereket támogatja a politika/meg akarják venni kilóra a vénségükre meghülyült embereket’ lemez megy.
    ha az aktív korú családok életét teszik élhetőbbé, akkor a szegény éhező, fázó nyugdíjasokért megy a sirám. azt hiszed nem látszik a nagyon emberarcúnak beállított aggódásod mögött a van rajta sapka, nincs rajta sapka effektus?

    egyébként meg le kéne már jönni a szocializmusról, ne az államtól/önkormányzattól várja mindenki a problémái megoldását. nem azt mondom, hogy a társadalmi szolidaritás ördögtől való dolog, de az egyéni boldogulásért az egyén is felelősséggel tartozik. én sem azért (és olyan szempontok mentén) szavazok, hogy a polgármester oldja meg, hogy ne kelljen dolgoznom, és még a gyerekeimet is nevelje fel helyettem. ezek az én feladataim. ő meg támogassa az erőfeszítésimet azzal, hogy élhetővé teszi a közösségi tereket, fejleszti a kerület infrastruktúráját.

  17. Jobban szerint:

    Dagobert savanyú a szőlő? Nagyon, nagyon?

  18. […] a kampány, tényleg találtunk egy fiatal jó jelöltet, Takács Mónika pártonkívülit, a Munkásotthon igazgatóját, aki önkormányzati képviselőként a szocialista frakció […]

Itt lehet hozzászólni !