Lenyúlta a közpénzt: jogerősen is elítélték a csepeli MSZP-s politikust

Visszaszerzi a pénzt a kerület

Csepel.hu, Csepel.info

Takács Krisztián (balra) Bangóné Borbély Ildikó (jobbra) fontos segítője

Pénteken délelőtt másodfokú bírósági döntés született, ahol Takács Krisztiánt, a csepeli MSZP önkormányzati képviselőjét és társát hűtlen kezelés elkövetése miatt jogerősen is elítélték – számolt be a Csepel.hu.

Az MSZP politikusa a csepeli önkormányzat kárára követte el a bűncselekményt bűnsegéd minőségében, míg a másik vádlott, K.I. az elkövetésért kell feleljen – részletezi az önkormányzat hivatalosa oldala.

“Mindent megteszünk a csepeli emberek pénzének visszaszerzése érdekében!”

– ezzel kommentálta Borbély Lénárd csepeli polgármester a bírósági ítéletet a Facebook oldalán. Vagyis a csepeli önkormányzat az okozott kár megtérítése érdekében polgári peres eljárást indít az elkövetők ellen, így összesen 2.360.000 Ft-ot kell megfizetnie Takács Krisztián képviselőnek és tettestársának.

A csepeli MSZP frakció tagjai közül eddig gyilkosság, sikkasztás, pedofília, aljas indokból elkövetett rágalmazás, magánokirat-hamisítás miatt ítéltek el jogerősen politikusokat. Ezzel tovább nőtt a párt helyi szervezetének igazolt bűnlajstroma – írja a Csepel.hu. Lapunk az MSZP-s politikus több más bírósági ügyéről is beszámolt. A politikust elmarasztalták korábban becsületsértési és magánokirat-hamisítási per során is. Az ítéletet egy évre felfüggesztették, de mivel a hűtlen kezelés az egy év próbaidőn belül történt, lehet, hogy Takács Krisztián további büntetésre számíthat.

Ki lopott, mit lopott?

Vörös Csepel című tényfeltáró könyv egy kisebb fejezetben foglalkozott Takács Krisztián MSZP-s képviselő műfüves sportpályájának esetével. A könyvben leírtak szerint a csepeli önkormányzat Borka-Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető segítségével 2007. októberében döntött úgy, hogy az iskolai sportudvarok korszerűsítésére külső beruházókat vonnak be. A Széchenyi István Iskola sportudvarára kiírt versenyeztetési eljárást az egyetlen induló, a V-Tel Kft. nyerte el.

Akkoriban megszokott volt, hogy a pályázatok nyertesei a párthoz kötődő vállalkozók közül kerülnek ki, a feltételek pedig nem éppen a csepeli adófizetőknek kedveznek. Ezek után senkit nem lepett meg, hogy a V-tel tulajdonosai között Takács Krisztián, a csepeli MSZP tagja is ott volt.

A vagyonhasznosítási szerződés szerint a műfüves pályát palánkkal és labdafogó hálóval kellett körülvenni, és a tulajdonjog az átadás-átvételt követően az önkormányzathoz került. A beruházás ellenértékeként a pálya hasznosításának joga 10 évre a V-Tel Kft-t illette meg, ami busás hasznot ígért. Az átadás-átvétel során azonban már azt sem vették észre, hogy a kivitelezés nem is a kiírás és a szerződés szerint készült: a pálya két kapuja mögötti labdafogó hálók hiányoztak.

Mivel a pálya túl hangos volt, a palánkot leszerelték, hogy a helyére labdafogó hálót tegyenek. Bár a tulajdonjog az önkormányzaté volt, a leszerelt palánkot a V-TEL Kft. mégis eladta az önkormányzatnak 1.500.000 forintért, mintha csak a sajátja lett volna. A leszerelés költségeit is az önkormányzat állta. A V-TEL emellett vállalkozási szerződést kötött arra, hogy bruttó 360.000 forintos összegért megépítsék a pálya köré a labdafogó hálót. Azt az 5 méteres labdafogó hálót, amivel a szerződés szerint át kellett volna adniuk a pályát – írtuk a bűncselekményben egy korábbi cikkünkben.

Csepel.info, Csepel.hu

13 hozzászólás “Lenyúlta a közpénzt: jogerősen is elítélték a csepeli MSZP-s politikust” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Jó, Akkor a Tiborcz, a gázszerelő és a többi léhűtő is fizesse vissza amit zsebrerakott!

  2. Ábel Attila szerint:

    Egyetlen szerződés sem volt velük, így azokat vitatni sem lehetne. Ugyanígy nehéz lenne visszaadni, amit nem kaptak.

  3. Jobban szerint:

    “Ki mint él, úgy ítél” – magukból indulnak ki, ha ő, ők lopnak, akkor más is, vagy ha mégsem, akkor is, a megrágalmazás után fifty fifty helyzetnek tűnhet.

  4. Dodó szerint:

    Bangóné úgy tudtam elítéli a korrupciót.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Az nevet igazán, aki a végén nevet! Melyik nyelvet kezdtétek már el tanulni? Külföldön higiéniai nyelvtudásra nincs igény!

  6. Dagobert bácsi szerint:

    “Lenyúlta a közpénzt” Matolcsynál meg 260 Milliárd elvesztette a közpénzjellegét!

  7. Qqriq szerint:

    Bagóné befoghatná a bagólesőjét! 😉

  8. csak úgy ... szerint:

    “Alagút a Déli és a Nyugati pályaudvar között, 5-ös metró első üteme, 2-es metró összekötése a gödöllői HÉV-vel, a HÉV-járműpark teljes cseréje, a Nyugati vágányainak befedése – ezeknek a közlekedési fejlesztéseknek a megvalósításáról döntött a kormány a szombaton megjelent határozat szerint.

    Először a gyorsvasúttá fejlesztendő csepeli és a ráckevei HÉV-et vinnék be a föld alatt a Kálvin térig – ez az 5-ös metró első üteme, sokszor volt már róla szó, de eddig semmi nem történt, de a mostani kormányhatározatban a kormány a megvalósítandó projektek közé emelte. Megvalósíthatósági tanulmányt készíttetnek továbbá e két HÉV-vonal és a szentendrei HÉV távlati összekapcsolásáról – ez a sokat hallott 5-ös metró második üteme.”

  9. Jobban szerint:

    Egy kis “mea culpa” elkelne az MSZP részéről, nemde nem? A “Bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű…” és a “Más szemében meglátja a szálkát, a magáéban a gerendát sem veszi észre…” dominál inkább…

  10. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi! Hazudjon 2600 milliárdot, az ütősebb, vagy 5000 milliárdot, az szép kerek!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. […] Lenyúlta a közpénzt: jogerősen is elítélték a csepeli MSZP-s politikust […]

  12. […] jelöltjét a csepeli önkormányzat – vagyis az adófizető polgárok – ellen elkövetett korrupciós bűncselekmény miatt, becsületsértés miatt valamint magánokirat-hamisítás miatt ítélték el jogerősen. Horváth […]

  13. […] Krisztiánt korrupciós bűncselekmény, becsületsértés valamint magánokirat-hamisítás miatt is elítélték jogerősen. Horváth […]

Itt lehet hozzászólni !