Fekete Emese kiállítása a Csepel Galériában

Csepel.hu

Képesített valóság címmel nyílt meg Fekete Emese festő- és grafikusművész kiállítása november 8-án a Csepel Galériában. A tárlatot Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg, közreműködtek Csóka Gabriella fuvolaművész és Horváth Kornél zongoraművész, Pesterzsébet díszpolgára.

A művész már 16 éves korában elkezdte rajztanulását a Vasutas Szakszervezet Képzőművészeti Szabadiskolában olyan tanárok mellett, mint Kling György festőművész és Kirchmayer Károly szobrászművész. Munkáiban főként az emberábrázolás és a természet közelsége jelenik meg. Minderről tanúskodnak a kiállított tusrajzok, ceruzarajzok, nyomatok, monotípiák és a festmények is.

A kortárs alkotó munkássága sokoldalú, a grafika területén belül gazdag, amit létrehozott. A történelem, a vallás, a biblikusság iránti érdeklődése megmutatkozik művészetében, személyének összetettsége hangsúlyosan jelen van – mondta el megnyitójában Feledy Balázs.

Számos önálló és csoportos kiállítása volt látható itthon és külföldön. Kiváló ember ábrázolásáért több alkalommal díjazták munkásságát. Művészetével és munkájával sokat tett Pesterzsébetért, ahol több éven át a Csili Művelődési Központban dolgozott.

A kiállítás megtekinthető november 30-ig hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (telefon 278-0711, Csete Balázs u. 15.)

AZS

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Fekete Emese kiállítása a Csepel Galériában” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Hova tűntek a hozzászólások?!

Itt lehet hozzászólni !