Álhírkereső: gyűlölködő kamulap jelent meg a “Hírkeresőben”

Csepel.info

Egy álhírgyártó Facebook-csoportból alakult fake news lap gyűlöletkeltő, hamis cikkeit is kidobja a “Hírkereső” című oldal. A “Hírkereső” a neve alapján hírek keresésére szakosodott. Gyakorlatilag azonban pont az ellenkezőjét teheti, amikor álhírekkel megtéveszti olvasóit.

Az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága (OLKT) gyűlöletcsoportként alakult a Facebookon. Olyanok hozták létre, akik vádaskodó, fenyegetőző megjegyzéseket, rágalmazó álhíreket terjesztettek a miniszterelnökről és a kormányzó pártokról. A portfólióba a fórumozó társak gyilkossággal való fenyegetőzése is bőven belefér, az pedig természetes, hogy nem foglalkoznak a valósággal. Inkább maguk találnak ki “híreket”. Az OLKT természetesen bármilyen más álhírt is kontroll nélkül átvesz, “saját álhíreiknek” pedig nincs szerzőjük, mint ahogy az oldalnak sincs felelőse. A “Hírkeresőt” mindez nem zavarja, a tartalma alapján nyilvánvaló fake news lapot valódi híroldalként kezeli. 

A Facebook és a Google elfogult harca az “álhírek” ellen

Mint ismert – szavakban legalábbis – a Facebook és a Google is harcol az álhírgyárakkal és a gyűlölködő oldalakkal szemben. Ám erőteljesen felemásan. A két óriáscég a balliberális álhírgyárakat nem vegzálja, míg a jobboldalról ismert lapokat és politikusokat is cenzúráz. Jó példa erre, hogy amíg a 888 újságíróját cenzúrázták és egy hétre letiltották egy Macront ábrázoló valódi kép és megjegyzés miatt, az egyik balliberális gyűlölködő Facebook-csoport oldalán jelenleg is háborítatlanul elérhető az a manipulált kép, amely Orbán Viktor felakasztásáról ábrándozik.

A Facebook személyi cenzorokat is alkalmaz a jobboldali politikusok megleckéztetésére – ahogy ez Lázár János egy bécsi videójának cenzúrájakor – kiderült. Vagyis a jobboldali politikusok véleményét soron kívül ellenőrzik és törlik, ha liberális szempontból károsnak tartják. A Facebbok és Google felemás cenzúrája akkor lesz rögtön érthető, ha figyelembe vesszük: a cenzúra alapelveit Soros Györgyhöz kötődő szervezetek határozták meg. A magyarországi cenzorok sem vádolhatók függetlenséggel: egyiküket például Szauer Péternek hívják, aki a szintén Soros György politikáját folytató HVG újságírója – állítja az Origo.

Csepel.info

11 hozzászólás “Álhírkereső: gyűlölködő kamulap jelent meg a “Hírkeresőben”” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Mi a baj? A ProstiSrácok hazugságait is szemlézi?!

  2. Jobban szerint:

    Szánalmasan reptetik a hazug hírek özönét…régi jól bevált recept…
    „Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni… Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

  3. Jobban szerint:

    A hazugság mindig kilóg, mint a lóláb. Csernus Imre

  4. tegezés szerint:

    Tényleg: Ki a felelőse ennek az oldalnak?

  5. pl szerint:

    jobban 1. Mihez szóltál hozzá? Ez valami sport nálad?
    2. Amit idézgetsz, olvastad-e, ha igen, érted-e, esetleg érdekel-e az értelme? Vagy az
    mindegy?
    3. Ha már az igazság bajnoka vagy, nincs- valami deja vu érzésed, a jelenlegi
    helyzetben
    4. Jobban vagy?

  6. Qqriq szerint:

    A Soros Alapítványnak 100 közvetlen munkatársa van belföldön, akiknek egyébként közel a fele idegen. Ha ehhez hozzávesszük a Soros által kilóra megvett pártokat, szervezeteket, embereket, valószínűleg egy több tízezres számot tesznek ki Soros hazai zsoldosai! Mindenhol ott vannak, mindenhova beépültek a jól fizetett Soros-katonák!

  7. Qqriq szerint:

    Fék nyúz! 😉

  8. Pilsner Urquell szerint:

    Hol itt a hír?
    Kétoldali hangulatkeltő féknyúz, trollkodás és f@szbukk-rendőrség. Ez a kocsi már meg nem áll a szakadékig.
    A tények számunkra már megszűntek. – Vagy visszaköltőztek a Jóisten emlékezetébe.

  9. Kkk szerint:

    Remélem igaz, a büdös szaros csöveseknek nincs helye az utcán.

  10. Jobban szerint:

    pl…Nem tegeződünk…Nem hiszem, hogy bizonygatnom kellene bárkinek, bármit. Kommentelek, mint más. A féligazságok igazságként való megjelenítése zavar a balliberális média részéről, szándékos félrevezetés.

Itt lehet hozzászólni !