Mégsem a soroksári kocogó nő gyilkosát fogták el?

Blikk

Hiába gyanúsította meg a rendőrség R. Szilvesztert (40) a soroksári futó nő, Gyurik Krisztina (†36) megölésével, még mindig komoly kérdőjelek vannak az öt éve húzódó gyilkossági ügyben.

A feltételezett gyilkostól szeptember első napjaiban vettek DNS-mintát, ám információink szerint még mindig nem tisztázott, hogy a családanya telefontokján, amelyet a gyilkosság helyszínén találták meg egy fára felakadva, kinek a biológiai anyagmaradványát rögzítették. Úgy tudjuk, a készüléket védő műanyagon spermium volt, míg a holttesten vért és izzadságcseppeket találtak a nyomrögzítők.

– Védencemnél először az úgynevezett egyszerűbb DNS-vizsgálatot végezték el, amelynek a lényege, hogy egy pálcára rögzített vattával a szájából nyernek mintát – magyarázta dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje. – Később átesett vérvételen is, ennek még nem érkezett meg az eredménye. Jelenleg a hemogenetikus véleményét várjuk, hiszen a spermiumot illetően csak az tud minden kétséget kizáró választ adni. Így még az is elképzelhető, hogy a telefontokon talált maradványok nem is R. Szilvesztertől származnak, ami alapjaiban változtathatja meg az ügyet – közölte dr. Lichy József.

Mint megírtuk, Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én futni ment. A családanya mindig ugyanazon az útvonalon kocogott. Lemeztelenített holttestét a bicikliút melletti bokros részen találták meg. Az asszonyt a gyilkosa brutálisan bántalmazta, majd megfojtotta egy kötéllel. A rendőrség hatalmas erőkkel kezdte meg a gyilkos utáni hajszát, öt évig azonban nem találták meg az elkövetőt.

Áttörés szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az öt éve lopás és betörés miatt börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája és a holttesten talált anyagmaradványok között. Bár a férfit meggyanúsították a bűncselekmény elkövetésével, ő nem tett vallomást.

Betörésért kapták el

R. Szilveszter betörés és lopás miatt visszaesőként 2013-ban nyolc év börtönbüntetést kapott. Abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy ő ölte meg Gyurik Krisztinát, nagy valószínűséggel élete végéig rácsok mögött marad.

Forrás: Blikk

Egy hozzászólás “Mégsem a soroksári kocogó nő gyilkosát fogták el?” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Valakit le kéne csukni, csak nem jön össze.
    Keressék meg a valós elkövetőt, azt’ azt csinálnak vele, amit akarnak.

Itt lehet hozzászólni !