Fejlesztési terveken módosít a kerület

Csepel.hu

 

Bruttó 470 millió forintra becsüli a tervezői értékbecslés a Daru domb melletti Dagi étterem felújítását és közvetlen környezetének kialakítását, ami az építőipari áremelkedés miatt tovább növekedhetne.

Ezért a kerület vezetése úgy döntött,hogy az épületet inkább elbontják. A dombnál nyilvános toalet épül, a fennmaradó pénzt pedig útépítésre fordítják. Ábel Attila alpolgármester fejtette ki, miért módosulnak a fejlesztési tervek.

A csepeli önkormányzat a felelős gazdálkodásnak köszönhetően minden 2010 előtti adósságát törlesztette. Emellett több milliárd forintot költött a kerület az elmúlt években fejlesztésekre, amit rendszerint pályázati pénzekkel bővítenek. A legtöbb közpénzt útépítésekre, óvodák, orvosi rendelők és más intézmények felújítására, városrehabilitációra, infrastrukturális fejlesztésekre fordítja Csepel. De a közterületek is megszépültek. Köztük van a Tamariska domb vagy a Kis-Duna-part is. Utóbbin kiépült és vadonatúj közvilágítást kapott a parti sétány. A kalózhajós játszótérrel, a BMX és gördeszka pályával, fitnesz parkkal magas színvonalú közösségi tér jött létre Csepel legszebb parkjában.

Tervezték a Daru-domb melletti Dagi étterem épületének felújítását is. – „Azért vásároltuk meg a romos ingatlant, mert a Daru domb szégyenfoltja volt. Egy magas színvonalú vendéglátóhelyet szerettünk volna kialakítani a csepeliek kedvenc kikapcsolódási helyszínén. Az építőiparban ugyanakkor az elmúlt években robbanásszerű drágulás volt. 2018 elején a tervezői költségbecslés szerint bruttó 470 millió forint lenne a Dagi felújítási költsége. A drágulás miatt a költségek még tovább emelkedhetnének. Borbély Lénárd polgármester javaslatára ezért úgy döntöttünk, hogy inkább útépítésre költjük a közpénzt” – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester. A környéket elcsúfító épület bontása után a Daru dombon nyilvános illemhelyet építenek, amire viszont itt nagy szükség van. A megtakarított pénzből csatornázással együtt körülbelül egy kilométer utat lehet építeni – emelte ki az alpolgármester.

Toaletet az arra sétálók is szeretnének. Olyan vendéglátóhely szóba sem jöhetett, amiből idővel kocsma válna. Ezt Borbély Lénárd polgármester a környéken élők nyugalma és biztonsága érdekében eleve megtiltotta. Ha ugyanis az épület felújítása csak a legalapvetőbb szinten teljesülne, kiadni sem lehetne magas színvonalú vendéglőnek – húzta alá Ábel Attila.

Csepel.hu

17 hozzászólás “Fejlesztési terveken módosít a kerület” bejegyzésre

  1. Pilsner Urquell szerint:

    Végre! a másik vége felől közelítették meg a problémát. Helyeslem.
    Utat építeni ugyan nem akkora nemzeti hagyományunk, mint zabálni, vedelni és aztán okádni, de divatba hozható. Az is, hogy ne az út szélén végezzünk nagyobb dolgainkkal.

  2. 1olvasó szerint:

    lebontani, és újat építeni nem olcsóbb 470M-nál…?

  3. bhu szerint:

    Ne vicceljünk már, hogy 470 millió nem elég egy rohadt étteremre.. Vastagon fog az a ceruza. Lehet, hogy a Pénztáros & Pénztáros is besegít.

  4. Kisapó szerint:

    Az a nyilvános WC is olyan lesz mint a Szent Imre téri, hogy az ajtóba szarod össze magad mert nem tudsz bejutni hiába dobsz be 200 Ft-ot.

  5. Qqriq szerint:

    Itt valami tévedésről lehet szó. Nem kell olyan sok mindent megcsinálni.

  6. Pilsner Urquell szerint:

    blu, Qqrig! Nem “rohadt2 étterem, fapados köpködő készült volna, hanem minőségi. Ez – az igénye és az ára is – teljesen ismeretlen Csepelen. Ezért bugriskerület.
    Nézz körül egyébként az Ingatlanaprón és más lapokon, hogy mi mennyi.
    (Mellesleg épp most hirdetnek egy négyszobás 180 nm-es új lakóházat Csepelen 199.990.000-ért.)

  7. Lovas szerint:

    Aki a Bogrács szintre gondolt, szerintem borban is a tablettásat kedveli.

  8. csak úgy ... szerint:

    Az útépítésbe könnyebb “beépíteni” ezt az összeget. Csak rámutatnak egy útszakaszra – na ez abból a pénzből készült!
    Amire meg használták volna a felújított csárdát, ez meglesz a birkózócsarnokban, a VIP részlegen.
    Amúgy remek gondolat! Lehet vállat veregetni az önkori választások előtt.
    Arra azért kíváncsi vagyok, hány szobor várható a közeljövőben?!

  9. Pilsner Urquell szerint:

    csak úgy…! Így is el lehet képzelni és meg is lehet így csinálni. De nemcsak így lehet. (Elég pesszimista vagyok ahhoz, hogy a te változatodnak adjak nagyobb esélyt, de még mindig bízom annyira a józan észben, hogy megajánljak némi reményt arra, hogy az érintettek is képesek felismerni üvöltően elemi dolgokat, már csak saját érdekükben is.)

  10. bhu szerint:

    Felőlem lehetne 500 milliós étterem, de nem közpénzből, önkormányzati üzemeltetés/beruházás mellett. Ha nincs fizetőképes kereslet, azaz senki nem vállalkozik ilyenre, akkor ide nem kell ilyen étterem.

  11. csak úgy ... szerint:

    Pilsner Urquell !

    A józan ész kapcsán kire gondolsz? Mert én így hirtelen, nem tudnék neveket. Az önkori választásokig is csak tervek lesznek, semmi kézzelfogható. De ez már így megy évek óta.

  12. Pilsner Urquell szerint:

    csak úgy…! hmmm. Hát neveket speciel én sem tudok hozzárendelni pillanatnyilag az elméleti optimizmusomhoz. A dolgok rendszerint ezen buknak el. De tapasztaltam már életemben olyat, hogy emberek olykor képesek látványosan fejlődni. Nemcsak vissza…

  13. Babika szerint:

    Az előző önkormányzati választás előtt hatalmas tábla hírdette a Dagi újjáépítését, megújulását határidővel együtt. Elveszett a pénz, amiből ezt a felújítást tervezték, mert, hogy egyszer csak eltünt a tábla – persze a választás után! – s azóta sem történt semmi az ígérgetésen kívül. Most pedig lebontják. Hol a pénz?

  14. Pilsner Urquell szerint:

    Babika, ez biztos? – Porrá zúzod minden kincstári optimizmusomat?!

  15. Dagobert bácsi szerint:

    Degesz meggondolta magát, már nem kell neki a Dagi!

  16. Babika szerint:

    Egészen biztos, láttam. Azóta már többször sajnáltam, hogy akkor nem fényképeztem le. Nagy a hallgatás, tehát ez is azt bizonyítja, hogy igazság!

  17. Juliska szerint:

    A nyilvános WC jó lesz (ha lesz), de nem ártana oda egy jó kis kávézó-sütiző, akár pavilon is.

Itt lehet hozzászólni !