Készül Csepel Környezetvédelmi Programja 2019-2025

Csepel.hu

A 6 évre szóló program célja a jelen helyzet értékelésén alapuló főbb intézkedések megfogalmazása.

A kerület egyedülálló jellegzetessége a különböző társadalmi, környezeti és gazdasági adottságok együttes jelenléte, amely egyedi arculatot kölcsönöz a kerületnek. Csepelen az országosan is jelentős természetvédelmi területek mellett nagyforgalmú közutak és vasútvonalak, gondosan kezelt városi zöldfelületek, egyéb természeti értékek és turisztikai látványosságok egyaránt megtalálhatók.

Környezeti célkitűzés volt a változó éghajlati, környezeti, társadalmi-gazdasági körülményekhez, valamint az aktuális finanszírozási feltételrendszerhez alkalmazkodó kerületi koncepció kialakítása. A Környezetvédelmi Program meghatározza azokat a klímavédelmi, környezetvédelmi, zöldfelületi feladatokat, amelyek a lehetőségek erejéig elősegíthetik a kerület környezeti, természeti, urbanisztikai és társadalmi fenntartását és fejlesztését.

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (továbbiakban: Kvtv.) 48/A (1) bekezdés szerint a környezetvédelmi terv készítőjének az előkészítés során gondoskodnia kell a terv széleskörű társadalmi egyeztetéséről.

Az önkormányzat várja a lakosság, a civil szervezetek, illetve a vállalkozások észrevételeit a Környezetvédelmi Program tervezetével kapcsolatban a foepitesz@budapest21.hu címre 2018. november 5-ig. A megküldött észrevételek­ – független szaktervezői vizsgálat – alapján indokolt esetben kerülnek beépítésre a Környezetvédelmi Programba. A beérkezett véleményekről készült összefoglaló az önkormányzati honlapon lesz elérhető. A tervezetet az önkormányzati képviselő testület jogosult jóváhagyni.

A hatályba lépést követően az aktuális Környezetvédelmi Program az önkormányzat honlapján lesz elérhető.

A Programtervezet az alábbi linken érhető el.

http://dokumentumtar.csepel.hu/index.php?f=801

Csepel.hu

5 hozzászólás “Készül Csepel Környezetvédelmi Programja 2019-2025” bejegyzésre

  1. csepelifan szerint:

    Vajon a szakmájában igen jónak számító Dr. Tenk Andrást megkérdezték-e?

  2. olvasó szerint:

    2019-ben lesz önk. választás, kell vmit mutatni 😉

  3. Johnny szerint:

    A kép mögötti túloldalon, meg néha túlcsordul a szar? 😀

  4. Johnny szerint:

    …a múlt héten mire jelzett be a sziréna?
    Mindenütt kussolás van.
    A “konténerdében” kiborult valami “zacc”?

  5. kilgore trout szerint:

    Ha már a környezetvédelemnél tartunk. Nem tenne valamit a T. Önkormányzat a Csepelen időszakosan terjengő bűz és a lakossági eredetű hulladékégetés ellen?

Itt lehet hozzászólni !