Börtönben kellett volna ülnie a soroksári gyilkosnak a tragédiakor

Bikk

Már jó ideje a börtönben kellett volna lennie R. Szilveszternek, amikor. 2013.szeptember 25-én  a gyanú szerint megölte  Gyurik Krisztinát (†36) – tudta meg a Blikk.

A férfit sorozatbetörések miatt a bíróság jogerősen elítélte, neki azonban esze ágában sem volt a megadott időpontban bevonulnia a rácsok mögé. A férfi ellen körözést adtak ki.

Búvóhelyéül a gyermekkorából jól ismert helyszínt, a Pesterzsébet és Soroksár között lévő Vizisport utcát illetve annak környékét választotta.

Sajnos Krisztina megszokott futó útvonala is érintette ezt a területet. Az édesanya általában mindig ugyanabban az időpontban kocogott, így gyilkosa könnyen megfigyelhette. Nem elképzelhetetlen, hogy már várt rá, majd a megfelelő pillanatban lecsapott.

Kardosné  Gyurik Krisztinára gyilkosa futás közben rontott rá, majd  egy bokros területen közösült vele, végül megfojtotta a nőt.

A rendőrség öt évig hiába kereste a tettest, áttörés idén szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak ki az öt éve börtönben ülő R. Szilveszter DNS mintája, és a holttesten  rögzített anyagmaradványok között.

A férfi egy hónappal Krisztina halála után került börtönbe, miután Siófokon betörésen érték. Úgy tudjuk: a rendőrségre lakossági bejelentés érkezett, hogy egy illetéktelen személy próbál bejutni az egyik nyaralóba.

– Védencemet valóban körözték, hiszen korábban lopás és betörés miatt börtönbe kellett volna vonulnia. Pont ezért, miután Siófokon újra lebukott, nem is helyezték előzetes letartóztatásba, hanem szinte azonnal a legközelebbi büntetés végrehajtási intézetbe szállították. Elképzelhető, pont emiatt a nála lévő telefonokat sem ellenőrizték, hanem azokat  azonnal a börtönletétbe helyezték – mondta el a Blikknek R. Szilveszter védője, Dr. Lichy József.

Így történhetett meg, hogy Gyurik Krisztina mobiltelefonja, amely a gyilkosság helyszínéről eltűnt, végig egy börtön letétjében lapult. Ebből kifolyólag a készülék megtalálására esélye sem volta a nyomozóknak. Annak kiderítésére, hogy ez miképpen történhetett meg, a rendőrség tényfeltáró vizsgálatot indított.

Kinek kellett volna keresnie a férfit?

Mint a Blikk megtudta, ha 2013-ban valaki nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse a rá kiszabott büntetést, akkor őt a törvényszékek büntetés-végrehajtási csoportjainak kellett előkerítenie.

Forrás: Blikk

 

 

Itt lehet hozzászólni !