Hidak, rendelők, HÉV, Észak-Csepel: így gyorsul Csepel fejlesztése

Csepel.info, Infostart

A kép illusztráció

Megkezdődik a mostoha sorsú Észak-Csepel nagyarányú fejlesztése: az új észak-csepeli hidak mellett extrémsport-park épül – vadvízi kajak- és BMX-centrum -, 12 ezer főt fogadni képes diákváros születik és 16 hektárnyi terület teljes rehabilitációja történik meg a lakosság és a versenysport céljaira – derül ki az Info rádió tudósításából. Ez a csepeli P+R parkolási problémákra is megoldást jelenthet majd. A Jahn Ferenc Kórház fejlesztésére 30 milliárd forintot költ a kormány, a HÉV fejlesztését pedig a főváros tekinti kiemelt feladatnak. A Gubacsi hidak teljes felújítása is hamarosan megkezdődik.

A Csepel-sziget északi csúcsa környékén komoly beruházások kezdődnek a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának hirdetménye szerint. A beruházásokba és a keletkező sportközpontok fenntartásába, kezelésébe az adott sportági szövetségeket is bevonják majd.

Generálkivitelezési ajánlattételre november 6-ig van idő, de figyelembe véve, hogy az olimpiai pályázathoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztést a Kemény Ferenc-program részeként egyébként is tervezte a kormány, az esélyes jelentkezőket aligha érte váratlanul a bejelentés.

Ahogy arról lapunk beszámolt, komoly egészségügyi fejlesztések is kezdődtek Dél-Pesten. Így újul meg 30 milliárd forintból a Jahn Ferenc Kórház, ahol a sürgősségi osztály felújításának első üteme már el is készült. Folytatódnak a kerületi rendelőintézet-felújítások, ezen felül közel kétmilliárd forint jut a járóbeteg-ellátás fejlesztésére.

A közlekedést érintő fejlesztések közül hamarosan megkezdődik a Gubacsi hidak teljes felújítása, a főváros pedig kiemelten foglalkozik a csepeli HÉV megújításán. Ezen kívül már döntöttek az új észak-csepeli hidak megépítéséről, és tervezik a gerincút második-harmadik ütemének megépítését. A most közzé tett tervek hosszabb távon megoldást jelenthetnek a P+R parkolási problémáknak is.

Csepel.Info, Infostart

35 hozzászólás “Hidak, rendelők, HÉV, Észak-Csepel: így gyorsul Csepel fejlesztése” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    A fejlesztésnek mindig örülünk. Csepelre nagyon ráférne.
    Nekem személy szerint az az észrevételem, hogy lassan minden évben bedobják, hogy mi és hogyan fog megújulni / megépülni, de valahogy nem történik semmi. (most itt a nagyobb volumenű projektekre gondolok: Hév, hidak, utak..). Azt várjuk, hogy mikor jelennek meg végre a munkagépek.
    Tisztelt politikusok! Legyen egyszer, s mindenkorra vége az ígéreteknek. Kérem, írják oda, hogy mikorra várható az adott projekt elkészülte. Ha mégse valósul meg, akkor legyen visszacsatolás a nép felé, hogy miért nem. Legyen felelőse a dolgoknak, álljon ember a szavak mögött. Ha a háttérben zajlanak már az előkészületek, akkor arról is szívesen vesszük a tájékoztatást, hogy hol áll a dolog.

  2. telepi szerint:

    Ezek nagyon ígéretes hírmorzsák

  3. Dzsinácska szerint:

    És a Csikó iskola romjait mikor takarítják el? Még hány évig, évtizedig bámuljam?

  4. Nemes Éva szerint:

    Ezek is olyan igéretek amik soha sem fognak elkészülni! /Kivétel a sok felesleges sportlétesítmény!/ Ugyanúgy mint Csillagtelep rehabilitációja. Évek óta igérgetik azt is de most megint feledésbe merült.

  5. admin szerint:

    Ezeknek az ígéreteknek egy része megvalósult, mások közbeszerzés alatt vannak.

  6. Dzsinácska szerint:

    Én támogatom a fejlesztéseket de amíg romos épületek vannak a szigeten, addig nem lenne érdemes új dolgokat építeni, ez olyan mintha egy hónapig nem fürdenék mert nem vennék szappant de vadonatúj drága tiszta ruhákat vennék és azokba öltöznék!

  7. csak úgy ... szerint:

    35 pont – Borbély Lénárd
    Weiss Manfréd Terv – Németh Szilárd

    „8 éve ígérgetünk, jövőre is ígérgetni fogunk” – OV forrás felhasználásával

  8. quwick szerint:

    Quwickolok :mielőbb szeretném már látni a Gubacsi hidakkal kapcsolatos munkálatok megkezdését. A jelenlegi hidat 1919-ben kezdték építeni, 1924.12.21.-én adták át a forgalomnak. 5 év talán most is elegendő lesz, ha majd hozzákezdenek ?

  9. Nagyapó szerint:

    Örömteliek a fejlesztési tervek. Természetesen a megvalósításig még sok idő eltelik. Tervezés, forrásbiztosítás, kivitelező kiválasztása (több forduló), építés. Pl a Galvani úti és a Budafoki úti hidakat már a 60-as években tervbe vették.
    Zavaró, hogy egy, az olimpiára készülő makett-kép szerepel ami szerint pl. a Galvani hídra nem lenne fel/le járás.
    Ír P+R parkoló építéséről. Hová, kiknek? A gerinc úton bejövőknek? Hol lenne a 16 ezer fős diákcentrum? Lenne még HÉV megálló, hány? Stb., stb.
    A cikk csak érintőlegesen említ dolgokat, részletesebb tájékoztatás kellene.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. kiss janó szerint:

    Sajnos volt “szerencsém” 2 alkalommal is a sürgösségi osztály szolgáltatását igénybe venni.A felújítés tökéletesen sikerült. dr úr és növérke mindent megtett a betegért.Ami szerintem összes beteg problémája a 5-7 órás várakozás amire a pontos diagnozis megszületik.

  11. barvagarbalarka szerint:

    Tervek, tervek, tervek. A HÉV hosszabbítását mintegy 50 éve csak tervezik, aztán mindig volt valami más, ami előrébb való. A gubacsi hidat először 1924-ben, a kvassayt 1927-ben adták át. 1950-nel Csepel Budapest része lett. A kerületnek Budával azóta sincs semmiféle kapcsolata, és sajnos az új híddal sem igazán lesz, mert a tulajdonképpeni Csepel jóval délebbre kezdődik csak.

    Tehát a nagy fejlődés az lesz, hogy mintegy 100 év után lesz a kerületnek egy új hídja, ráadásul a kerület “őslakosainak” szempontjából nem is a legideálisabb helyen. A HÉV fejlesztése is már régesrég aktuális lenne, ehhez sem kéne tapsot várni. A csepeli kórház pedig azóta is zárva van, hogy a mostani ellenzék azt bezárta. Ezzel akkor elvben nagyon nem értett egyet a helyi fidesz, de azért a kórház még mindig zárva van, 8 év alatt nem sikerült kinyitni. Majd talán 40 év múlva az is sikerülhet. Lassan, de biztosan.

  12. barvagarbalarka szerint:

    Nagyapó:

    Elvtárs, menjen már el a HÉV-végállomás környékére egy átlagos hétköznap délelőtt, aztán jegyezze fel, hány szabad parkolóhelyet talál ott. Vajon szükség lenne-e akkor P+R parkolóra, miközben sokan már a plaza parkolóját is használják.

  13. Johnny szerint:

    Azt még tegyük már ide, hogy akik Csepelen, vagyis Budapest XXI. kerületén átjárnak, azok miatt az a kibaltázott gerincutat is meg kellene már építeni, mert a XXI. kerület, mint Csepel, beléjük fog belefulladni!

  14. bhu szerint:

    Na még Nagyapó sem elégedett, ennek már jelzésértéke van..

  15. Hozzászóló szerint:

    Arra most szeretnék egy illetékestől választ kapni, hogy ha elkezdik felújítani a gubicsi hidat is akkor merre fogunk közlekedni? Mert mint mindannyian tudjuk az M0-ás déli szektora katasztrófa dugó mindennap és az ott lévő munkálatok 2020-ig tartanak. Tény és való, hogy Budapestet úthálózat és minden egyéb módon fejleszteni kell, mert ezeket az utakat nem erre az agglomerációra tervezték.
    Én csak arra kérem a mélyen tisztelt város vezetést úgy kezdjenek bele, hogy a jobb kéz tudja mit csinál a bal.

  16. Igaz szerint:

    Ha-ha-ha Nagyon készülnek az Olimpiára az Urak!

  17. Pilsner Urquell szerint:

    Ugyan, mikor tudta itt a jobb kéz, mit csinál a bal?!…

  18. Gabesz szerint:

    Remélhetőleg úgy kezdik el felújítani a Gubacsi hidat, hogy addigra már készen lesz az új, különben ismét káoszba fullad a sziget… Ha egyáltalán addigra megszűnik a mostani.

  19. Nagyapó szerint:

    barvagarbalarka! Olvasás közben nem árt gondolkodni! A képen a Galvani-utcai hídnak nincs csepeli lejárata, tehát oda nem kell P+R, akkor hová? A cikkből nem derül ki.
    Remélem barvagarbalarka tudja, ossza meg szemétkedés helyett!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. hihetetlen szerint:

    Szerintem ahhoz, hogy annyi ember tudjon jönni-menni a kerületben ;
    kell még egy helikopter leszálló pálya is, és
    kell japán vonat a hév helyett, és
    kell még a jaht kikötő is.
    A kikötő és a gyár öreg kihasználatlan épületeit is le kell bontani, és óriási zöld területet kell kialakítani.
    Talán így teljes lenne az elégedettség, és persze mindezt azonnal !!!

  21. Johnny szerint:

    hihetetlen!
    Sanghai ennek a százszorosát építette meg 5 év alatt!

  22. admin szerint:

    Sanghaj lakossága 23 390 000 fő, Csepelé 76000. Ezen az alapon Csepel jobban fejlődik, mint Sanghaj.

  23. Johnny szerint:

    Rosszul tudod, papa!
    Aglomerációval együtt 80 millió az!
    Egyszer nézdd meg, megéri. 😉
    A reptéri csomópontra gondoltam, ami 4 szintes autópályát, 2 metrót, 1 magleb vasutat foglal magában. Na, ez a csekély 50km autópálya, 15 km magleg és 20km metró lett kész a tervektől az átadásig, röpke 5 év alatt. És nem a Kossuth minőségében. 😛

  24. Lili Züllig szerint:

    De Európa és világszerte ez van. Nem tudsz úgy autózni hogy ne lássunk legalább 3 útlezárást, építkezést, terelést,stb. Rengeteg ember autózik.

    Én mindennel közlekedem.
    Hétvégén a buszmenetrend miatt kocsival járok melózni, meg ne kelljen annyit várni.
    Hétköznap I♡BKV+ I♡MÁV és néha ugyanakkor vagyok melóban, mint kocsival.
    Közértbe meg gyalog vagy biciklivel megyek.
    A legjobb mégis repülni. American Airlines from New York to Csepel 😉

  25. Johnny szerint:

    Lili!
    Mikor repül az AA New Yorkba, közvetlen? 😀
    Philadelphia-t repüli, de ne zavarjon.
    New York (JFK)-t a LOT repüli!
    😉

  26. Lili Züllig szerint:

    Johnny,
    Amerikában nekem mindegy hol tesz le a gép 😉

    Amúgy Phila, Del fia? :p
    A LOT nekem “sok” 🙂

  27. Johnny szerint:

    Lili!
    Kinek a pap, kinek a paplan! 🙂
    Nekem az “túl sok(k)”, ami ott van. 😛

  28. Qqriq szerint:

    Szabónak mindebben mennyi szerepe van?
    0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 ???!!!
    Szabó nem dolgozik!!!

  29. Jobban szerint:

    Mivel pártról pártra jár, keresi helyét a palettán vajon miért lenne ideje képviselői munkájára amivel választói megbízták?

  30. keménylegény szerint:

    A házi firkászok nem sokat tanultak szabó első ciklusából.

    Hiába mocskolódtak négy évig, azt nem ismerhették fel, hogy saját jelöltjük mellé kétszer sem állt a szavazók többsége.
    Meg kéne találni azt a jelöltet,aki felvehetné a versenyt Szabóval, Borbélynéval stb. hogy ne legyen előre lefutott a meccs.

    Nekünk, politikamentes szavazóknak is jót tenne.

  31. Lovas szerint:

    Szabóra jó ha százan szavaztak: mivel csak a Fidesz ellen volt szavazat, már a felvetés is hülyeség. Ráadásul, ha nem lép vissza most az LMP is, és nem marad gyakorlatilag semmi más a Fidesz ellenében, akkor Szabó bukott volna.

  32. Nagyapó szerint:

    A csepeliek az összeborulás jegyében választottak. Mire mentek vele? Hasonló a helyzet Hódmezővásárhelyen, meg még több helyen.
    Ki lehet ezt terjeszteni az országra, jobb lenne egy összeborulásos kormány? Milyen irányba vinné az országot egy DK-Jobbik-MSZP-LMP vezetés? Lehet szórakozni, kuruckodni, de a következményeket is viselni kell (l. Szabó)!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Pilsner Urquell szerint:

    A szavazó rendszerint azt hiszi, hogy gyűlölete tárgyával SZEMBEN szükségszerűleg létezik jobb, alkalmasabb. Ugyan miért volna ez biztos?
    Van olyan, hogy csak rossz választás lehetséges.
    És ha nagy nehezen, kínjában tudna is dönteni az ember, az csak az ő nézőpontjából relatíve fontosabbnak tartott vonatkozásokban felbecsülhető pro és contra árnyalatok alapján lehetséges. Nem hurrá indulat ez – nagyon is keserű döntés… Viselendő következménye lesz dögivel.

  34. csak úgy ... szerint:

    “Hidak, rendelők, HÉV, Észak-Csepel: így gyorsul Csepel fejlesztése”

    Gyorsulás állóhelyzetből ! 50 éves terv?

  35. Jobban szerint:

    2010 óta tapasztalunk fejlődést a kerületben…

Itt lehet hozzászólni !