WAKO Cadets and Junior Kickboxing World Championship 2018, Jesolo (ITA)

Csepel.hu

Avagy, Bálint Martin 15 évesen sporttörténelmet írt, minden idők legerősebb utánpótlás kick-box Világbajnokságán. Fantasztikusan szerepeltek a magyar kick-boxosok az olaszországi Jesolo-ban megrendezett utánpótlás Világbajnokságon. 

A WAKO történelmének legnagyobb létszámát felvonultató Világbajnokságán, 65 országból érkeztek a 10-18 évesek, összesen 2319 nevezéssel. A nagy létszám egyben nagyon erős mezőnyt is jelentett, hiszen Chilétől Ausztráliáig mindenki megjelent, hogy a dobogó legfelső fokáig verekedje magát.

A magyar csapat a közel száz fős versenyzői keretével, hagyományosan erős kick-boxos nemzetnek számít a hasonló nagyságú rivális Írek, Olaszok, Amerikaiak, Angolok, Oroszok mellett.

Minden idők legnagyobb és legerősebb utánpótlás Világbajnokságán a magyar válogatott, az összesített éremtábla előkelő második helyén végzett Oroszország mögött, a megnyert 19 arany, 17 ezüst és 28 bronzéremmel. Ami egyben minden idők legjobb magyar kick-box utánpótlás eredménye is!

A tatamis szakágak éremtábláján pedig az első helyen végzett Magyarország, hiszen az Oroszok elsősorban a ringes szabályrendszerekben taroltak.

A válogatott legtöbb tagját adó klub a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia volt, amit Jároszkievicz Krisztián Mester vezetett az edzői stáb, név szerint: Veres Alex, Veres Roland, Bálint Zoltán, Veres Richárd és Sooós László kísért és instruált.

A vasárnap hajnali kalandos buszos utazás után a csapat egyből mérlegelni és regisztrálni ment, ahol mindenki hozta a súlyát.

A hétfő pihenővel és edzéssel telt, majd kedd délelőtt a hivatalos megnyitó ceremónia után egyből el is kezdődtek a selejtezők, amik késő estig tartottak.

Szerdán tovább folytatódtak a selejtezők és a csapat döntő többsége már a csütörtöki, legjobb 4 közé jutásra készült.

A nagy számú résztvevő miatt, főleg 32-es sorsolási tábláról kellett előrébb jutni, így minden versenynap reggel 9-kor kezdődött és este 8-9-ig tartott Ez rendkívül kimerítő volt a tengerparti párás levegőben, de szerencsére a mieink megszokták a meleget a 4 hetes csongrádi edzőtáborban.

Akadémiánk történelmében először állt tatamira zenés formagyakorlatban induló versenyző, Lévai-Hangyássy Botond személyében, hard style kategóriában. Botond mindössze két hónap alatt készült fel a formagyakorlatában és elsőre a hatodik helyet csípte meg a 10 induló között, ami azért nagy szó, mert akik formagyakorlatban indultak, azok egész évben csak erre készültek, nem küzdelemre!

A csütörtöki nyolcad és negyeddöntők döntők során már látszott, hogy Akadémiánk hozni fogja a saját magától elvárt éremdömpinget.

A pénteki elődöntős és döntős napon eldőlt, hogy kiknek milyen színű érem kerülhetett a nyakába, a nap végére nagyon sokan örülhettek a megszerzett dobogós címüknek!

Szombatra maradt a döntők második fele, ahol az is előfordult hogy két KirályTeam-es között dőlt el a Világbajnoki cím sorsa. Az egyéni döntőket követően a nemzetek közötti csapatversenyre került sor, ahol soha nem látott számban neveztek az országok!

Mindhárom korosztályban 5-6-ot kellett nyerni a döntőbe jutáshoz.

A csapatok gerincét a KirályTeam-esk adták. A juniorok két csapattal is indultak, a döntőbe jutástól a Görögök fosztották meg a mijeinket, akik bronzéremmel zártak.

A younger cadet és older cadet csapatainkat azonban senki nem tudta megállítani a világon, mindkét korosztály fölényesen győzött, megnyerve és megvédve a csapat Világbajnoki címet!

A 15 éves Bálint Martin sporttörténelmet írt, hiszen egyéniben mindhárom tatamis szabályrendszerben (pointfighting, light-contact, kick-light) Világbajnoki címet nyert, az older cadets korosztály -52 kg -os súlycsoportjában!

A csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzője, az egyéni VB címei mellé ráadásként, húzó embere volt a nemzetek közötti csapatversenyt megnyerő magyar válogatottnak is! Ahol a 3 fiú és 1 leány felállású csapatküzdelmek során, a két perces menetekben szerzett találatok számának összesített végeredménye számít.

A maximálisan megnyerhető 4 Világbajnoki cím mellett a WAKO (a Világ kick-box szövetsége) sem mehetett el szó nélkül: Bálint Martin a legjobb tatamis versenyzőnek járó trófeát is megnyerte!

A kick-box sport történelme során a maximális 4 aranyérem megnyerése eddig mindössze 3 személynek sikerült, akikből kettő ráadásul magyar! Erdei Brúnó junior korosztályban, az angol Elijah Everyll szintén junior korosztályban és Veres Roland a felnőttek között tudta ezt a rendkívül erős eredményt felmutatni.

Bálint Martin az első older cadets korosztályú, és a negyedik versenyzője a WAKO különleges, egy világbajnokságon 4 aranyat nyerő elitjének.

Kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtott Szentpéteri Bence, aki egy arany, egy ezüst és egy bronzérme mellé egy csapat bronzot is behúzott, Fésű Lajos pedig egy arany és egy ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét! Kétszeres Világbajnoknak mondhatja magát az egyéni VB győzelmek mellett nyert Csapatvilágbajnoki címével Bárdos Inez, Roman Nikolasz és Lévai-Hangyássy Botond!

Király István Mesteredző tanítványai összesen 11 Világbajnoki címet, 5 ezüstérmet és 10 bronzérmet nyertek!

A Világbajnokság legjobb tatamis bírójának, egyesületünk utánpótlás edzőjét, Balázs Jácintot választották.

A magyar kick-box válogatott és a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia ismét bebizonyította, hogy 15 éve a legeredményesebb nem olimpiai sportág Magyarországon, valamint továbbra is a világ legeredményesebb kick-box klubja!

Köszönjük a szíves támogatást a Halkernek és Csepel önkormányzatának, akik mindig a csapat mögött állva biztosították versenyzőinket, a megfelelő körülmények és feltételek megadásáról!

Világbajnokok:

Roman Nikolász (kadet 1, pointfighting, 32 kg)

Lévai-Hangyássy Botond (kadet 1, pointfighting, 42 kg)

Bárdos Inez (kadet 1, pointfighting, 32 kg)

Bálint Martin (kadet 2, pointfighting, 52 kg)

Bálint Martin (kadet2, light-contact, 52 kg)

Bálint Martin (kadet 2, kick-light, 52 kg)

Fésű Lajos (junior, pointfighting, 69 kg)

Nagy Zalán (junior, pointfighting, 84 kg)

Szentpéteri Bence (junior, pointfighting, 94 kg)

Kadet 1 pointfighting csapat (Bárdos Inez, Roman Nikolász, Lévai-Hangyássy Botond, Lázár Erik a csapatban)

Kadet 2 pointfighting csapat (Gombás Alexandra, Haider Katrin, Bálint Martin, Loós Dominik a csapatban)

 

Ezüstérmesek:

Vicsorek Zita (kadet 1, pointfighting, 28 kg)

Kis Réka (kadet 1, pointfighting, 32 kg)

Solymosi Bence (kadet 2, pointfighting, 47 kg)

Fésű Lajos (junior, light-contact, 69 kg)

Szentpéteri Bence (junior, kick-light, +94 kg)

 

Bronzérmesek:

Gergely Balázs (kadet 2, pointfighting, 42 kg)

Haider Katrin (kadet 2, pointfighting, 42 kg)

Száraz Gergő (kadet 2, light-contact, 57 kg)

Gombás Alexandra (kadet 2, light-contact, 46 kg)

Tűzkő Olivér (junior, pointfighting, +94 kg)

Simonics Elizabet (junior, pointfighting, +70 kg)

Turák József (junior, light-contact, +94 kg)

Szentpéteri Bence (junior, light-contact, +94 kg)

Turák József (junior, kick-light, +94 kg)

Junior pointfighting csapat (Simonics Elizabet, Adler Viktória, Zajác Bence, Szentpéteri Bence a csapatban)

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !