Virágos Csepel

Csepel.hu

Csepel idén is benevezett a népszerű „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló verseny célja, hogy a részt vevő települések lehetőségeikhez mérten megszépítsék, virágosítsák köztereiket.

Nyáron látogatott el hozzánk a verseny zsűrije, akik összetett szempontrendszer szerint értékelték kerületünket. A Főépítészi Iroda, illetve a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. munkatársa vezette végig a zsűritagokat Csepel legértékesebb területein: a Szent Imre tér után meglátogatták a Görgey Artúr teret, a Czibor-Tóth II. és az Olvasó munkás-szobor környezetét, majd megnéztek néhány felújított óvodaudvart és a nemrég átadott Tájházat.

Ezután rövid sétára került sor a Kis-Duna-ligetnél, ahol megnézték a Kolonics György sétányt, illetve a Kalózhajós játszóteret. A verseny során – a közterületek csinosítása mellett – a környezettudatosság is számít. Ahogy a sétán kiderült, a felújítások során az önkormányzat figyel arra, hogy lehetőség szerint mindenhol a talajvízzel, fúrt kutakból biztosítsa a növényzet öntözését, ezzel megtakarítva rengeteg értékes ivóvizet. Az útburkolás a kerületben folyamatosan zajlik, csökkentve ezzel is a porszennyezést. A klímatudatosság jegyében faültetések zajlanak, illetve a nyári időszakban párakapukat helyeznek ki.

A zsűri a közintézmények energetikai állapotát is értékelte – Csepel ezen a téren egyáltalán nem áll rosszul. A polgármesteri hivatal tetőfelújítása, valamint a Cseperedő Bölcsőde tetőfelújítása és nyílászárócseréje történt meg önkormányzati forrásból.

A Magyar Turizmus Zrt. által patronált verseny eredményhirdetése késő ősszel várható. A verseny két fődíjas települése képviselheti Magyarországot a 2019. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). A 2018. őszi országos díjátadón a fődíjak mellett számos különdíjat is átadnak.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !