Hat óvoda újul meg év végéig

Csepel.hu

A Csepeli Gyermeksziget program ismét egy újabb szakaszához érkezett: a kerületben lévő öt óvoda és bölcsőde felújítása mellett egy általános iskola is megújul 2018 végéig. Felújítják a Tipegő bölcsődét, a Népművészeti Kézműves és Német Nemzetiségi Óvodát, a Napsugár Óvodát, a Szivárvány Óvodát, a Mesevár Óvodát és a Nagy Imre Általános Iskolát.

A felújítások hasonló tematika szerint készülnek: szem előtt tartják a gyerekek biztonságát és zavartalan játékát, sok eszközt (például napvitorla a homokozók felett) is beépítenek minden tagintézményben.

Tipegő bölcsőde udvarát teljesen átalakítják és megújítják. A burkolatot kicserélik, a homokozók fölé napvitorlát szerelnek, számos új játékot helyeznek ki, a régieket felújítják. Fészekhintával, favillamossal, játszóházzal is gazdagodik az udvar. A Népművészeti óvodában is hasonló újításokkal készülnek a kivitelezők, fapadokkal, ivókutakkal gazdagítják az óvoda udvarát. A gyerekek védelmében új kerítést építettek, és ütésálló burkolattal óvják a kicsiket. A Napsugár Óvodában az előbbiek mellett még egy kéttornyú mászóvárat is kapnak a gyerekek. A Szivárvány Óvoda udvarát egy mini KRESZ-pálya is gazdagítani fogja. A kerület vezetése számára kiemelten fontos, hogy a gyerekek kicsi koruktól kezdve tanulják a biztonságos közlekedést. A Mesevár Óvodában trambulint is építenek az udvarra, emellett olyan játékokat is, melyeket autista gyerekek közösen használhatnak egészséges társaikkal. A Nagy Imre iskola udvarát is teljesen megújítják: a telepített cserjék és virágok Csepel színeit tükrözik vissza, a játszóházak és ugrálóvárak mellett kerékpártárolóval is gazdagítják az iskola udvarát.

AT

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !