Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról

Csepel.info

terkep

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a mai napon 2018. augusztus 29-én Szabó József Szigetszentmiklós Város Polgármestere és Bóna Zoltán Országgyűlési Képviselő egyeztetést kezdeményeztek a térség közlekedés fejlesztési beruházásaival kapcsolatban az érintettekkel.

Az egyeztetés a lakosság hosszú távú igényeit szolgáló közlekedés fejlesztési beruházások koordinálása, illetve a közelgő tanévkezdéssel kapcsolatos várható forgalom növekedésének kezelése érdekében történt.

Az önkormányzati beruházásban megvalósuló Massányi Károly út felújítása az ütemtervnek megfelelően halad, előreláthatólag a szerződéses határidő lejárata előtt várhatóan szeptember közepéig átadásra kerül.

Állami beruházás által a Csepeli út felújítása kapcsán új körforgalmi csomópont létesül az M0 autóút Üzemmérnökségi kihajtójánál. A kivitelezési munkákat akadályozta egy előre nem látható közmű vezeték kiváltása, így az iskolakezdés előtti időpontra tervezett átadás szeptember hó végére várható. A Csepeli út használata ezen időszak alatt is biztosított Csepel és Szigetszentmiklós között.

Az M0 autóút felújítása is megkezdődött. Az M5-M1-es irány (Északi pálya) aszfalt burkolatát betonpályára cserélik. A munkálatokat az 51-es út és az M6-os autópálya irányából két munkaterületen kezdték meg, mely jelentős torlódásokat okoz. Az egyeztetésen résztvevő minisztériumi, közúti és rendőri szervek képviselői megvitatták a közlekedési nehézségek csökkentésének lehetőségeit. Ennek keretében a közeljövőben az M0 autóút felújításának kapcsán a le és felhajtásoknál rendőri forgalomirányításokra kerülhet sor az áthaladás gyorsítása érdekében. Az egyeztetésen résztvevők megvitatták az M0 autóút kamionforgalom csökkentésének lehetőségeit is a felújítási munkálatok ideje alatt. A kritikus helyzetre való tekintettel a rendőrség és a minisztérium egyeztet az M51-es autóút időszakos díjmentesítéssé tételéről.

Az útépítési munkálatok státuszáról a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatót tesz közzé heti rendszerességgel (www.utinform.hu). Ezen információk a „Szigetszentmiklós város hivatalos oldala” nevű Facebook oldalunkon, illetve a www.szigetszentmiklos.hu honlapon is megtekinthetők lesznek.

MÁV-HÉV Zrt. a H6 (Vágóhíd-Ráckeve) HÉV vonalon sűrített menetrendet biztosít a kritikus időszakra. További tájékoztatás IDE kattintva érhető el.

VOLÁNBUSZ Zrt. a jelenlegi helyzetben legkritikusabbnak számító, Halásztelken át közlekedő járatok esetében vizsgálja a menetrend módosításának, az autóbuszok alternatív útvonalon történő közlekedtetésének lehetőségét. A MÁV-HÉV Zrt.-vel történő együttműködés alapján az utasok számára alternatív kötöttpályás lehetőségeket biztosít, melynek eredményeként jelenleg a szigethalmi és a szigetszentmiklósi viszonylatokban érvényes autóbusz-bérlettel a HÉV járatok is igénybe vehetők.

A segítő intézkedések ellenére, úticéljuk eléréséhez a közúti forgalomban résztvevők számára javasoljuk megfontolásra az alternatív kerülőút választását is, melyhez segítséget nyújthat az interneten elérhető aktív navigációs rendszerek használata. Utazásaik tervezésekor vegyék figyelembe az utazás miatti várható jelentős időtöbbletet.

A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők és az érintett lakosság türelmét és megértését kérjük.

 

Szabó József                                      Bóna Zoltán

polgármester                    Országgyűlési Képviselő

17 hozzászólás “Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról” bejegyzésre

  1. Szabó Sándor szerint:

    Tisztelt Szentgyörgyi József, tisztelt Bóna Zoltán, tisztelt Volánbusz Igazgatóság!
    Csepel sziget egy katasztrófa sújtotta területté vált az összehangolatlan útfelújítások miatt. Jelenleg Halásztelekről tömegközlekedési eszközökkel lehetetlen bejutni a városba. A menetrend szerinti Volánbusz járatnak egy köre reggel 4 órát tart, így nincs elegendő busz és buszsofőr a tömegközlekedés biztosításához. Mivel itt az iskolakezdés ideje, ez beláthatatlan következményeket fog okozni az itt lakók életében.
    Kérem vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a járatok átszervezésével és besűrítésével megoldható lenne-e egy olyan konstrukció, hogy a Szigethalom-Csepel járatok megtartása mellett, egy olyan sűrített járatot iktatnának be a menetrendbe a katasztrofális helyzet normalizálódásáig, ami Szigethalom-Halásztelek II. Rákóczi F. út-Kisgyár utca-Somogyi Béla utca- Dózsa György utca- II. Rákóczi F. út-Szigethalom útvonalon járna. Ez a sűrített járat lehetőséget adna a Budapest felé tartóknak a sűrített, Ráckevei HÉV vonalára csatlakozni, valós alternatívát kínálva a gépkocsival való bejutás helyett.
    Kérem továbbá a BKK-t hogy lehetőségei szerint segítsen a Volánbusznak a sűrített, mentesítő járatok indításában, a Csepel szigetről a városba ingázó sokezer ember érdekében, akik a szeptemberi iskolakezdéssel beláthatatlan károkat fognak szenvedni az ellehetetlenült közlekedés miatt. Ha összefogunk, meg tudjuk oldani a problémát és el tudjuk kerülni a katasztrófát.
    Köszönettel:

    Szabó Sándor

  2. […] Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról […]

  3. mind_the_gap szerint:

    Azért azt jó lenne valahogy preferálni, hogy az agglomeráció mind inkább a tömegközlekedést válassza. A csepelieknek, budafokiaknak, albertfalvaiaknak nincs szükségük az egyre nagyobb autós forgalomra.

  4. csepeli szerint:

    inkáb meg kéne szüntetni a 6os hévet mert csak behorgya a szegény vidékieket a városba

  5. mind_the_gap szerint:

    csepeli! pont hogy fejleszteni kéne a 7essel együtt!

  6. csepeli szerint:

    a fausiak keresenek ott munkát ne a várost gányolják tele termesszék nekünk a gyüölcsöt zoldcséget és az álatokat
    csak bejönek szelfizni a városba hogy rajnak tűnyenek a barátaik előt hogy nekik it van munkájuk

  7. csepeli szerint:

    én meg nem tudok miatuk ából bébe meni, na eből nem kérek

  8. Szigethalmi szerint:

    Csepeli!
    Neked tényleg ennyi eszed van, vagy csak megjátszod magad?Bár, ha a helyesírásod elnézem barátom…. Nem neked tényleg ennyi eszed van! Pl.bejárunk dolgozni az ilyen ostobák helyett, mint te!

  9. Tündér Ilona szerint:

    Uty látom humorérzékük sincs nemcsak uttyuk. 😀

  10. Proktor szerint:

    Ezt is megússzátok, 2 sötét barom

  11. Proktor szerint:

    Ennyit nem tudtatok elintézni, a sok barom nemhiába választott meg titeket, nekik ez kell.

  12. mind_the_gap szerint:

    Az is elgondolkodtató, hogy
    – miért 8-16ig csinálják a M0/Csepeli út körforgalmat. Lehetne tolni éjjel-nappal, vannak már mobil reflektorok.
    -miért nem csinálták meg korábban a Rákóczi út / M0 felhajtó körforgalmat? Miért a versenyszfére finanszírozza ezt?
    – miért nem kötötték rá a gerincutat az M0-ra, miért a versenyszféra finanszírozza ezt?
    – miért nem lehetett várni a M0 déli szektor rekonstrukcióval, amíg a M0 északi része is elkészül. Ma a kamionok jelentős része teljesen feleslegesen kerül a Csepel-sziget felé az M3-M1 útvonalon.
    – miért nem lehetett várni a M0 déli szektor felújításával, amíg a Galvani és/vagy az Albertfalvai híd elkészül?
    – Vajon az M0 nagy-Duna híd felszerkezeti cseréjére is sor kerül most vagy amiatt néhány év múlva ismét lezárják az M0-t több évre?

  13. Trucker szerint:

    A kritikus helyzetre való tekintettel a rendőrség és a minisztérium egyeztet az M51-es autóút időszakos díjmentesítéssé tételéről.

    Az miben is segít, ha díjmentes lesz az M51?

  14. Pilsner Urquell szerint:

    Miben segít? Hát hogy még többen jönnek ingyér a nullásra.
    Budára pedig megyünk a valós alternatívával (a ráckevei hevet sűrítik).

    Apropo: Székesfehérvárig keresek helikoptert jövő csütörtökre!

  15. Igaz szerint:

    Valóban az lenne a megoldás,hogy reggel-este dolgozzatok az úton!-ha már sikerült ez a nagyszerű időzítés-Ez az egyetlen megoldás,a többi csak nem létező alternatíva(kifogás)

  16. Johnny szerint:

    De tényleg…
    Egy 20kV-os kábel áthelyezése 2 hónap volt?
    Éjjel és hétvégén is lehetne nyomni, már rég kész lenne!
    Az meg elgondolkodtató, hogy ott fejlesztenek, átalakítanak, itt bent meg minden rohad le.

  17. […] Szigetszentmiklós tájékoztatása a felújítási munkákról […]

Itt lehet hozzászólni !