Videó: egyszerre szállítják el, és viszik oda a lomot a Csepeli úton

Csepel.info

Magánterületen, egy működő vállalkozás telephelye és portája mellett alakult ki Csepel legnagyobb szeméthegye a Csepeli úton. Először a lomtalanítást használták ki a főként Szigetszentmiklósról érkező szemetelők. Sajnos a vállalkozót és a portást mindez nem zavarta egészen addig, amíg ki tudtak jutni az útra. Így egyszer sem szóltak sem a közterület-felügyelőknek, sem a rendőrségnek, amikor kipakolták a lomokat.

A Csepel.info most egy olyan videót kapott, amely bizonyítja: a szemetelés annak ellenére folytatódik, hogy a tulajdonos megkezdte a hulladékhegy elvitelét. Rendkívül pofátlanul, akkor érkeznek a szemetelők, amikor elvittek egy-egy adag szemetet. Mivel a vállalkozó autói már ki tudnak menni az útra, őt ez megint nem zavarja: nem is ők készítették a videót.

A szemét elszállítása már megkezdődött…

Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat csak a fertőzésveszélyre hivatkozva tudta volna elkezdeni a lomokból és háztartási hulladékokból álló szeméthegyet. A szemétszedés költsége ebben az egy esetben is meghaladta volna az ötmillió forintot, amit így a tulajdonos áll.

A szünetekben pedig, amikor éppen nincsenek ott a munkások, újra meg újra állnak meg a személyautók, melyekből teszik ki az illegális hulladékot – derül ki a hozzánk küldött videóból.

Arra viszont felhívnám a figyelmet, hogy a szeméthegy mellett közvetlenül van egy telephely, állandó 24 órás portaszolgálattal. Nekik, és az ott élő lakosságnak is van lehetősége rendőrségi bejelentést tenni, vagy esetleg lefotózni azoknak a teherautóknak a rendszámát, amelyek szervezetten szállítják és helyezik el a szemetet. Ezzel talán segíteni lehet a nyomozók munkáját és megelőzni az ilyen állapotokat. Az ott elhelyezett kb. 600 m3 szemét nyilván nem egyik napról a másikra, észrevétlenül került oda.

– írta erről még hétfőn Borbély Lénárd polgármester.

A polgármester aláhúzta: az illegális szemetelés éves szinten több mint 100 millió forintba kerül a csepelieknek, amit ugyanakkor közös rendőrségi és közterület-felügyelői akciókkal, új kamerák felszerelésével igyekeznek megelőzni.

Mindez talán szélmalomharcnak tűnhet, de mi nem adjuk fel. Minden esetben, ahol tettenérés történik, vagy sikeres a rendőrségi nyomozás, feljelentés születik és eljárás indul. Arra kérem a lakosságot, hogy segítsék a munkánkat! Számunkra kiemelten fontos a közterületeink tisztasága, de ehhez összefogásra is szükség van.

emelte ki a Facebookon Csepel polgármestere.

Csepel.info

10 hozzászólás “Videó: egyszerre szállítják el, és viszik oda a lomot a Csepeli úton” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Konténereket kellene kihelyezni, hogy azokba szemeteljenek!

  2. admin szerint:

    Vannak ilyen konténerek. Pont a szemetelők házai előtt, és kukának hívják azokat. Csak nem oda teszik, hanem mások ingatlanaira.

  3. Pilsner Urquell szerint:

    És ordenáré fenyegezéseket üvöltöznek, meg verekszenek is, ha lefüleled vagy le akarod fotózni őket. És győznek.

  4. Johnny szerint:

    Fussunk ennek neki, konkrétumokkal is.
    Az említett vállalkozás, gondolom, hogy a vasudvar?
    Vele szemben volt, van és lesz is egy roma-lomtelep, ahonnan oda kiürítettek olyan cuccokat, amik előtte az udvarban voltak. Aki jár a vastelepre, esetleg “gyönyőrködik” ebben a környékben, az láthatta, hogy az udvarban volt egy sok tagból álló csúszda, ami utána kint virított a szeméthalom közepén és még sok minden más. Most pedig relatív üres az udvar.
    Kérdezem, hogy mennyi egy kamera oda? Hogy mindenki “jóllakjon”, akkor legyen 500.000,-? Két fuvar ára! (40m3)

  5. propaganda szerint:

    Az egész Kavicsos-tó és környéke egy nagy szemétdomb, akármerre jársz, mindenhol óriási mennyiségű szemét szétszórva mindenfelé, gátlástalanul. Sajnos ilyenek az itt élő emberek. Szeméttelepnek nézik a környezetüket.

  6. Tóth kati szerint:

    Sürgősen meg kell oldani ezt a problémát,mert a szeméthegy a közlekedést veszélyezteti.Az útra is kilóg egy egy fotel,törmelék.Addig kell megoldani,míg baleset nem lesz belőle.

  7. Igaz szerint:

    Ez az állapot köszönhető azoknak a “vállalkozóknak”is,akik több portálon szolgáltatáskènt hírdetik magukat,mint lomtalanítók és egyéb hulladék elszállítók.Ugye jó pénzért elhozzák a lomokat,majd ingyen lepakolják itt-ott.Kamera kell,bejelentések és kemény büntetés!

  8. Pilsner Urquell szerint:

    Most volt a lomtalanítás. Az ott “vállalkozó” kisegítők is most selejtezhetik a hasznosíthatatlan kacatjaikat.

  9. kiss janó szerint:

    Szeintem is ez jellemző az egész területre mindenhol csak szemét.Hol vannak a polgárőrők a kőzterült felügyelök esetleg a választott képviselők ilyenkor ? Csak megjegyezném,hogy a tó vizébe is rendszeressen engednek szenyvizet a tulajdonosok-tisztelt a kivételnek- pedig 3 horgászegyesúlet is “gazdálkodik” a területen.Itt mindenki azt csinál amit akkar???

  10. Pilsner Urquell szerint:

    “Itt mindenki azt csinál, amit akar?” A szemetje igen. És akkor te miért ne tehetnél ellene? Mert akkor bevisznek a rendőrségre? Arra van elég közeg?
    Valóban: hol a polgárőrség? Mi módon védje meg magát a lakosság? – (És még meg akarják felezni a túlórákat meg ezzel az állományt a rendőröknél!?…)

Itt lehet hozzászólni !