Mi a demagógia? – Vita tört ki az MSZP és a DK pecsenyesütős bulija után

Csepeli Hírmondó

Szenteczky János, Bangóné Borbély Ildikó, Gyurcsány Ferenc, Gy. Németh Erzsébet, Avarkeszi Dezső, Takács Krisztián, Horváth Gyula más MSZP-s és DK-s politikusok társaságában csaptak evős-ivós bulit Csepelen még július elején. A pecsenyesütés apropója az lehetett, hogy megszűnt a Párbeszéd csepeli önkormányzati képviselete, és egy fővel bővült az MSZP frakció. Úgy tűnik, emellett megállapodott az MSZP és a DK a választásokon való közös indulásról is.

A vita azonban nem ezen, hanem az interneten megjelent ínycsiklandozó képeken tört ki. Azt senki nem vitatta, hogy pincepörköltet főzni, nagy kemencében szaftos húsokat sütni, mindezt árnyas kerthelyiségben politikai álmokat szőve finom sörökkel leöblíteni nem tilos. Sőt, teljesen természetes. Csakhogy ugyanezek a jóízűen falatozó politikusok pár hete még azt állították, hogy éhhalál közelében tántorgó gyerekek ezrei kóborolnak Csepel utcáin, és kerületünk lakosságának fele éhezik. Bangóné Borbély Ildikó a választási kampányban egyszer még ételt is osztott a Szent Imre téren. Igaz, ennek komolyságát megkérdőjelezte, hogy csak egy alkalommal és csak a Facebook oldalán hirdette meg. Most azonban már senkit nem hívtak a pecsenyézésre azok közül a gyerekek közül, akik szerintük az éhhalál szélén tántorognak Csepel utcáin.

A sikkasztás, rágalmazás, magánokirat-hamisítás, becsületsértés miatt elítélt MSZP-sek láthatóan nem éheznek

Mi a demagógia: éhező gyermekek ezreiről beszélni, vagy az állítást számon kérni? – kérdezte a vita kapcsán immáron Ábel Attila alpolgármester. Megjegyezte: a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű csepeli gyerekeknek ingyenes étkezés jár, és nem csak iskolaidőben. Az önkormányzat nyáron is biztosítja az ellátást, így senki nem éhezhet még a hátrányos helyzetű családokban sem. Tavaly heten kérték a folyamatos ingyenes étkezést Csepelen, ám többnyire senki nem vitte el az ingyen ételt. Ezen pedig sokan felháborodtak azok közül, akik ezért mentek el dolgozni, vagy fizették az étkezés árát. Idén volt olyan hét, amikor egy, és volt olyan, amikor ketten kérték az ingyenes étkezést – emelte ki az alpolgármester.

Bangóné Borbély Ildikó csak a kampányban osztott ételt

Demagógia-e közel negyvenezer éhezőről, köztük sok ezer gyerekről beszélni Csepelen, amikor ketten kérnek ingyenes étkezést, és lassan parkolót sem találni, annyi az új autó? Demagógia-e számon kérni az éhezőkkel politizálókat, amikor tele szájjal eszik a pecsenyesültet, és isszák rá a finom söröket? Ezt mindenki eldöntheti maga. Csak egy dolog biztos. Hamarosan ismét jönnek választások, és megint lesznek, akik éhező gyerekek ezreivel kampányolnak.

Forrás: Csepeli Hírmondó

6 hozzászólás “Mi a demagógia? – Vita tört ki az MSZP és a DK pecsenyesütős bulija után” bejegyzésre

  1. propaganda szerint:

    Ökörséget hordasz össze már megint (nyilván szándékosan persze), Ábel! A negyvenezer éhező gyerek az egész országra vonatkozó adat, nem Csepelre. Ezek többsége a vidéken élő roma lakosság köréből kerül ki.
    + fényképek jogsértő felhasználása, mindez azok után, hogy a fényképek készítője a felhasználást kifejezetten megtiltotta.

  2. Ábel Attila szerint:

    Az elvtársaid arról beszéltek, hogy fél Csepel és sok ezer gyermek éhezik. Ezek után kisütötték a pecsenyét, fogták a sört, benyomták az egészet és egy jó nagyot röhögtek – persze egymás között. Gratulálok.

  3. propaganda szerint:

    Senki nem mondott olyat, hogy fél Csepel éhezik. Hazudozol itt össze-vissza.

  4. bagoly szerint:

    Dekmokrata – népuralom ! DK-nak ehhez semmi köze!

    Szocialista -A magánérdekeket elvető, a társadalmi egyenlőséget és az anyagi javak igazságos elosztását célzó elv követője, hívője, illetve ezen elveket hirdető párt vagy annak tagja.
    – Az MSZP-nek ehhez semmi köze !

    Tehát mind két klikk egy nagy SZ !

  5. TenkA szerint:

    bagoly

    “A magánérdekeket elvető, a társadalmi egyenlőséget és az anyagi javak igazságos elosztását célzó elv követője, hívője, illetve ezen elveket hirdető párt vagy annak tagja.”

    Akkor ez a nézet ilyentén ma már nincs kiemelten képviselve Magyarországon, ugye? Vagy tévedek?

    (A demokrata pedig nem népuralom, az maga a demokrácia.)

  6. bagoly szerint:

    TenkA

    Igazad van !

    Az általam említett nézet valóban képviselve van kis hazánkban csak a béka segge alatti színvonalon !

    Eredet [demokrata < középmagyar: demokrata < görög: démokrata (népuralom) !

    Jó reggelt !

Itt lehet hozzászólni !