Orbán Viktor: végvári kapitány módjára védjük Németországot – videóval!

888

Közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár Berlinben. Szó volt a német-magyar kapcsolatokról, a közös európai hadseregről, és természetesen a kontinens legégetőbb problémájáról, a migrációról is. Mutatjuk a részleteket!

A tárgyalás utáni sajtótájékoztatón a magyar kormányfő először is a német-magyar gazdasági kapcsolatokról beszélt. Mint mondta, Magyarország munkaalapú gazdaságot épít, melynek célja a teljes foglalkoztatottság. Ennek építésében pedig óriási a szerepe a két ország közti gazdasági kapcsolatoknak, és ennek folytatása pedig az innováció, valamint a technológia kapcsán érhető el.

Orbán Viktor leszögezte, hogy Magyarország elsők között javasolta a közös európai hadsereget, és ennek kapcsán is szeretne szorosan együttműködni Németországgal. Angela Merkel újságírói kérdésre később hozzátette a témához: nem a NATO ellen, hanem a NATO-t kiegészítve kell kooperálnia a két országnak.

A magyar miniszterelnök a katonai fejlesztéseket tekintve két konkrétumot említett meg. Az első, hogy NATO-hadosztály-főparancsnokságot kell Közép-Európában létrehozni, Németország vezetésével. A második pedig, hogy a védelmi ipar együttműködése keretén belül fel kell építeni az új, modern magyar hadsereget. A fejlesztés és az azt lehetővé tévő együttműködés 2024-ig folyamatos lesz.

Világossá vált, amit eddig is tudtunk. Máshonnan nézzük a világot, másképpen is látjuk.”

A fenti szavakkal írta le Orbán Viktor Európa jelenlegi helyzetét. Leszögezve, hogy a magyar déli határ védve van, és védve lesz a jövőben is. Migránsok tehát onnan nem érkezhetnek.

A magyar miniszterelnök kifejtette, hogy Magyarország két régi követelése végre megvalósult: a külső határok védelmének fontosságát, valamint az Európán kívüli, bevándorlókat segítő hotspotok kialakítását is elismerte a német fél, ami miatt köszönet illeti a kancellárt.

Magyarország azért épített kerítést, hogy visszanyerje az ellenőrzést saját országának területet felett.”

Orbán Viktor szerint a jelenlegi vita jogi természetű. Magyarországra ugyanis csak Bulgárián, vagy Görögországon keresztül érkeznek migránsok, így ha regisztráljuk is őket, nem ismerjük el, hogy Magyarországon léptek először az Európai Unió területére. Azt azonban leszögezte: Magyarország álláspontja évek óta változatlan a migrációval kapcsolatosan.

Angela Merkel szerint a bevándorlók megsegítése európai kötelesség, mivel az unió alapüzenete nem más, mint a humanitás. Nem azért kellene lezárni a határokat, hogy bezárkózzunk.

Orbán Viktor szerint itt tetten érhető a két fél közti véleménykülönbség, ugyanis ha Afrikában azt a következtetést vonják le, hogy érdemes megindulni Európa felé, akkor meg is fognak indulni. A helyes megoldás tehát a határok lezárása, a segítséget pedig az afrikai országokba kell vinni.

Nem akarunk importálni problémákat”

– fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta: ez nem jelenti a szolidaritás hiányát. A magyar határt ugyanis a nap 24 órájában 8000 fegyveres ember védi. Hiába van megállapodás Törökországgal, ha ez a védelem nem lenne, naponta 4-5000 migráns érkezne Németországba.

Mi védjük Önöket. Ez a szolidaritás!”

Zárómondatként Merkel elismerte: Magyarország védi a külső határokat, a nézetkülönbségek tehát nem ebben állnak.

A sajtótájékoztató végén a két fél kezet fogott egymással és közös fotó is készült.

Forrás: 888

14 hozzászólás “Orbán Viktor: végvári kapitány módjára védjük Németországot – videóval!” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Érdekünkben áll megvédeni a németeket, mert Németország a legfontosabb felvevőpiacunk. A NATO főparancsnokságot viszont inkább mondjuk Szlovákiában kellene létrehozni, hogy a tótok kerüljenek az ellenséges atomrakéták célkeresztjébe. A segítséget elsősorban óvszerek és fogamzásgátlók formájában kellene Afrikába vinni. Mióta az éhezés csökkenő tendenciát mutat, a sok-sok néger szinte osztódással szaporodik.

  2. Nagyapó szerint:

    A miniszterelnök Úr és a kancellár Asszony beszélt a migrációról is, arról a migrációról, ami Kunhalmi Ágnes és az össze… szerint nincs is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Jobban szerint:

    Illegális migráció már pedig van, az emberek jobban hisznek a saját szemüknek, mint Kunhalmi Ágnesnek és az összes….. Az áprilisi választás eredménye is magáért beszél.

  4. bagoly szerint:

    T:
    Qqriq szerint !

    Teljesen egyetértek veled !

  5. Pilsner Urquell szerint:

    Na, nézzenek oda, a qqriqoló baglyoknak máris nem tetszik a rendszer?

    Amúgy elég pitiáner és sanda fantáziára vall ekkora öngólokat lőni. Méghogy a szlovákok legyenek a főnökök!? Jó, hogy nem a románok…
    Amikor Erdélyben vagy a Felvidéken lepottyan egy atom, rá fogtok jönni, milyen közel esett a dolog. Arról nem beszélve, hogy egy parancsnokság vagy egy kis elhárítórendszer anyagilag is jobb buli, mint betojt talpasként várni a csapásra, és fizetni érte, mint a katonatiszt.

  6. bagoly szerint:

    T:

    “Pilsner Urquell”

    Semmi gond, majd megtanulod, hogy az okos tudja mit kell mondania, de a bölcs tudja, hogy mikor !

  7. Pilsner Urquell szerint:

    bagoly!
    Szerintem a “mikor” már nem kérdés. Egy ideje már utóidőben vagyunk.
    A bölcsek kuvikolását meg már az anyjuk se akarja érerteni, hallani, nem hogy a fiak.

  8. Szubjektív szerint:

    A dolog lényege, hogy a Nestlé mar tett kísérletet a termékük (babatápszer illetve víz) megmérgezésére. Csak 70 millió afrikait sikerült megölniük de ezt követően a méreg hatása szaporulatot hozott.
    A másik pedig, hogy minden ember (itt is) 1400 dollárt kap a nagykövetségtől, ha behoz egy afrikait. Ez pedig úgy működik, hogy meghívólevéllel gyorsítják a behozatalukat, és per fő 1400 $ adnak.
    4 náció próbálkozott nálam is
    Ghambia-Senegal-Sierra Leone (ebola epicentrum) es Koszovó.

    A Pfizer gyógyszer meg Bayer meg Richter meg mindenki pedig a fehér embereket mérgezi gyógyszer formájában. Meddő lesz a nő a ffi-ak pedig nemzőképtelenné váltak. Ma kb 150 millió ilyen ember él Európában (fehérek) akik meddők a gyógyszerektől, de erről nem szabad beszélni. A szerencsésebbek, csak rákot kapnak, de azt sem gyógyítják ha elmúltál 50. Nem termelsz a népnek, hagynak meghalni. Es erről sem beszélhetünk nyíltan itt.

    A közértekben minden génmanipulált már. A citrom, az eper, a banánt tudtam hogy 72 féle fajtája van, de hogy ide Európába miért a mérgezőt kell behozni?

    A menekült kollégánknak papírt csináltatott a cég. Megvan mindene, hogy behozza a pereputtyot. 37 embert hoz be! Ez egy szűk réteg még az unokatestvérek meg a szomszédok nincsenek benne.
    A menekült nagyon kifordult önmagából. Ráismerni nem lehet. A csendes visszahúzodó irányítható menekültből 1 hónap alatt egy állat lett- el van deformálódva a kinézete attól, hogy letarol minket fehéreket.

    Engem meg a rendőr feljelentett 4 hete, volt baj rendesen, de most valahogy a szerbek megsajnáltak azt felajánlották hogy 800 dollárért hoznak nekem Zastava pisztolyt, mert készülni kell…

    Mire azt nem tudom.

    De itt kurvára bűzlik nyugaton a közbiztonság. Tegnap is rendőrségi ügyem volt- ezek lassan kiutasítanak az országból, mert védem a fehér keresztény értékeket. És mindez azóta hogy a menekült terrorgyanús véglénynek letelepedési engedélyt csináltattak én meg látom mire megy ki a játék (csak a pereputtyot akarja behozni az 1400 dollárért, ) és felemelem a hangom.

    De ezt az iszlamizációs folyamatot MI FEHÉREK elvesztjük.
    1 szerb pisztoly nem oldja meg a dolgot.

  9. Jobban szerint:

    “Ha nem lenne a déli határzár, akkor ma is 4-5 ezer ember menne naponta Németországba”
    http://mindenszo.hu/onvedelem-ha-nem-lenne-a-deli-hatarzar-akkor-ma-is-4-5-ezer-ember-menne-naponta-nemetorszagba/

  10. Jobban szerint:

    “HOL VOLTAK HÁROM ÉVIG? – Juncker: már dolgozunk a külső határellenőrzés fokozásának tervén
    Az Európai Bizottság szeptemberben bemutatja a külső határellenőrzés fokozását célzó, mások mellett Ausztria javaslata alapján készült tervezetét”
    http://mindenszo.hu/hol-voltak-harom-evig-juncker-mar-dolgozunk-a-kulso-hatarellenorzes-fokozasanak-terven/

  11. Jobban szerint:

    “A bevándorlókra fordított források csökkentését jelentette be az olasz belügyminiszter
    Tíz euróval csökkenteni készül az Olaszországban tartózkodó migránsok ellátására jelenleg naponta és fejenként fordított 35 eurós összeget Matteo Salvini olasz belügyminiszter, és számításai szerint a kormány ezzel évente összesen félmilliárd eurót megtakaríthatna.”
    http://magyarhirlap.hu/cikk/122881/A_bevandorlokra_forditott_forrasok_csokkenteset_jelentette_be_az_olasz_belugyminiszter

  12. Jobban szerint:

    George Soros – a Soros Fund Management LLC -n keresztül – 3 millió dollárt fektetett az egyik legnagyobb, természetesen “független” amerikai napilapba, a The New York Timesba.
    látva a spekuláns dollárjainak útját, várjuk a nagytiszteletű Human Rigths Watch demokráciaféltő csinovnyikjait, hogy ugyan aggódjanak már egy kicsit az amerikai sajtószabadságért is, ne csak nálunk verjék a palávert.
    https://www.flagmagazin.hu/heti-lampas/soros-felkavaro-nasztanca-new-yorkban

  13. Jobban szerint:

    “Talán ideje kimondani, hogy ez a több millió ember – ahogy a „legális” bevándorlók többsége sem – nem hajlandó, nem akar együttműködni semmiféle hatósággal, állammal, saját társadalmat épít azokon a területeken, ahonnan már kiszorította az őslakosságot és az államot is. Együttműködést csak a segélyek felvehetőségének és a családegyesítés elérésének érdekében mímelnek, valamint hogy megmaradjon az esélyük a legalitásra, ha véletlenül valami balul üt ki.”
    https://magyaridok.hu/velemeny/berlini-migranskeringo-3269258/

Itt lehet hozzászólni !