Honvéd kadétképzés indulhat Csepelen

csepel.hu

A következő tanévtől, 2019 szeptemberétől a Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is indíthat honvéd kadét szakképzést az intézményben, mivel a feltételek megfelelőek a képzésre. Ezt közölte a sajtóval Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miután bejárta az iskola épületét, valamint a hozzá kapcsolódó kollégiumot és sportkomplexumot. A bejáráson részt vett Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai helyettes államtitkára, Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma főigazgatója és Tircsi Hajnal alezredes, a Honvédelmi Minisztérium szakreferense.   

A honvéd kadétprogram a KatonaSuli program folytatásaként kialakított, fiatalok honvédelmi pályára irányításáról szóló kezdeményezés. A program pillérei közé tartozik a honvédelmi alapismeretek tantárgy; a honvéd kadét ágazati szakképzés; honvéd kollégiumok és középiskolák működtetése; tanórán kívüli, sport és szabadidős tevékenységek; valamint közszolgálati munka, amely magába foglalja a hadisírok gondozását.

A honvéd ágazati szakképzés előzménye, hogy egy-egy 32-35 fős osztállyal képzés indult a 2017/2018-as tanévben Szekszárdon és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában. A honvéd kadét ágazati szakképzést – a honvédelmi miniszter kérésére – a Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. július elsejétől vette fel az Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ).

A honvéd kadét ágazati szakképzésben a tanulók az OKJ 52 honvéd kadét, igazgatási ügykezelő szakmai végzettséget szereznek. A képzés során 1700-2000 óra katonai szakmai tartalmú tananyagot tanulnak a diákok, mely elegendő ismeretet nyújt részükre, hogy sikeresen felvételizhessenek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre vagy a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiára.

Jelenleg két intézményben folyik honvéd kadét ágazati szakképzés, a 2018/2019-es tanévben pedig további háromban indítják el.

A csepeli iskola idén májusban jelezte csatlakozási szándékát. A tervek szerint 25-30 diákkal indítanának egy osztályt a következő évtől.

Németh Szilárd az intézmény bejárása után elégedetten nyugtázta: „A látvány meggyőzött arról, hogy a Weiss Manfréd iskola alkalmas honvéd kadét szakképzés indítására. Adottak a feltételek a képzési rendszer megvalósításra, megfelelő az intézmény felszereltsége. Az iskola rendelkezik egy 400 férőhelyes kollégiummal, komoly sportkomplexummal és egy lőtérrel is.”

Cs. A.

 

csepel.hu

38 hozzászólás “Honvéd kadétképzés indulhat Csepelen” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Nagyszerű! Aztán indulhat a rezsibiztos-, a birkózóelnök-, a nyúljáspacalkészítő-, a birkafejevő majd a bukott országgyűlési képviselő képzés is! Azt hiszem jó sorrendben írtam… 🙂

  2. Johnny szerint:

    OKJ-s “katonaképzés”?
    Ezt a baromságot… 😀

  3. Qqriq szerint:

    Gyakorlatilag honvédelmi ügyintéző képzésről van szó. Köztudott, hogy a sima érettségivel rendelkező, közalkalmazottként dolgozó mezei hivatalnokok nem nagyon szeretnek dolgozni és folyton a munka alóli kibúvás lehetőségét lesik. Az ilyen dolgozók szégyent hoznak az egész szervezetre, amit a Magyar Néphadsereg nem engedhet meg magának. Ki kell rugdosni a körömreszelgető, kávékevergető, a munkáltatót ellenségnek, az ügyfelet problémának tekintő semmirekellő csinovnyikokat és a hazáját szerető, elhivatott szakembereket tenni helyükre.

  4. Jobban szerint:

    helyi, nagy dicsőségnek tartja (?) hogy piszkálódik, bánt, irritál, zaklat, provokál, heccel, kötekedik, zargat, macerál, ebben éli ki, ki nem élt feszültségeit, ahelyett, hogy valami előrevivőt tenne. “A gonoszság nem más, mint a karakterré dermedt gyűlölet.” Ancsel Éva

  5. Horváth János szerint:

    Szerencsétlen! Képtelen szembenézni a tényekkel?

  6. Jobban szerint:

    Horváth János! A gyűlölködés nem tény…

  7. Szabó Imre szerint:

    helyi nagyszerűen rátapintott a lényegre.

  8. Szabó Imre szerint:

    Hagyjuk már ezt a Német Szilit, nem kell nekünk, hányszor rúgjuk valagba, hogy elhiggyétek??
    Az, hogy Csepelen lakik, semmit nem jelent, soha többet nem lesz itt senki.

  9. helyi szerint:

    T. Jobban! Ez nem gonoszság, ezek a tények. Szeretnék jómagam is előrevivő dolgokkal foglalkozni de amíg Németh Szilárd, akit másodszor utasítottunk el Csepelen mérgezi a közéletet vállalhatatlan megnyilvánulásaival, arrogáns, pökhendi, “mindenhezértő” viselkedésével,esetleg más véleményen lévők csípőből való lekommunistázásaival, addig sajnos nem tudok! Ez az ember egyszerűen vállalhatatlan!

  10. Jobban szerint:

    Balliberális, “savanyú a szőlő” kórus tagok helyi, Szabó Imre és társaik, a szerecsen mosdatás, az szerecsen mosdatás…attól nem lesz fehér a szerecsen, ha mosdatgatjuk. Tehát, tényeket is lehet normálisan, arrogancia és gyűlöletbeszéd nélkül közölni és gyűlölködve is. Ez gyűlöletbeszéd. Nos, helyi hozzászólása piszkálódó, bántó, irritáló, zaklató, provokáló, heccelő, kötekedő, zargató, maceráló hozzászólása távol áll a kulturált kommunikációtól! A 16 évig regnáló csepeli balliberális vezetésről és a mostaniakról is lehetne “ezt, azt” !!!!! leírni, de kár gyűlöletet szítani. Önök rájuk szavaztak. Mi pedig Németh Szilárd miniszterhelyettes úrral.
    Balliberális kórus. Németh Szilárd miniszterhelyettes úr kvalitásai országos szintűek, nem lenne ott ahol, ha nem így lenne. És amikor csak tud, segít Csepelnek. Nemrég önök is Őt szólították meg, hogy segítsen, ha már olyan szinten van, hogy megteheti. Sokan büszkék vagyunk rá és őszintén örülünk minden segítségének. Mert nem felejthető a 16 éves nihil amely 16 évig életünk része volt, amelyben nem történt fejlődés a kerületben, a deviancia burjánzott, kettős gyilkosság, eperföldi terror, csepeli értékek és érdekek?!?!?!………..
    Amióta Németh Szilárd miniszterhelyettes úr aktívan segít azóta történtek pozitív változások a kerületben. Szerencsére nem csak gyűlölködő lakosai vannak a kerületnek, tehát ne legyenek olyan biztosak abban, hogy ki és mit tehet majd a kerületért. Dr. Szabó Szabolcstól hiába várunk bármilyen fejlesztést.

  11. Horváth János szerint:

    Kvalitásai??? Tudja egyáltalán mit jelent ez a szó?

  12. Pilsner Urquell szerint:

    H. János! Ahhoz, hogy magabiztosan használjuk, nem kell tudni, mit jelentenek a szavak. Sőt, egyenesen káros. (Még a végén elbizonytalanodna az öntudatos élcsapat…)

    Ahhoz meg, hogy a “N. Sz. áztatása és mennybemenetele” témát a korszak első számú szappanoperájává fújják föl az élcsapatok, még a logika, önmérséklet, józan ész és jóérzés is fölösleges, sőt káros. – Más kérdés, hogy minek kell? Kit érdekel?

    Részemről nem tudom, miért baj, ha egy csepeli iskolában indul valami honvéd-képzés. – Avagy a kommentelő urak óhajtanak majd bevonulni hősnek, ha szükség lesz rá?

  13. helyi szerint:

    Cseh sörnek: a kommentelő urak nem óhajtanak, de a gyermekeik sem! Ez megint parasztvakítás! Jobbik néven regnáló nagytudású hozzászólónak: nem vagyok sem balliberális, sem kommunista, ezt a 29 évem szerintem eleve kizárja, bár a Fidesznél létezik 6 éves korú kommunista is, ezt már tudjuk! Ez a narancssárga szellemi színvonalat minősíti… Ám az, hogy a rezsiharcos csak a saját pecsenyéjét sütögeti biztos! Amennyiben ön ebben nagy örömét leli, hát lelke rajta, örvendezzen neki, mi nem fogunk. Elzavartuk a választáson Csepelről, hiába páváskodik még mindig errefelé! A honvédségnek pedig leáldozott ezzel!

  14. Horváth János szerint:

    Pilsner Urquell!
    Igazad is van meg nem is. Szerintem pontosan azért kell tudnunk a szavak jelentését, hogy
    magabiztosan használhassuk, mert aa szavakkal ölni lehet.
    A baj az, hogy N.Sz. jelképe lett ennek a kormánynak és kormányzásnak és bizony az
    egésznek olyan dél-amaerikai szappanopera szaga van.
    Semmi baj azzal, ha van kadét képzés! Azt viszont érdemes tudni, hogy a kadétok tisztje-
    löltek, akiket nem középiskolában képeznek. Itt legfeljebb tiszthelyetteseket, max. altiszte-
    ket képezhetnek. Régen a katonai iskolák a legjobbak közé tartoztak, nem hiszem, hogy ez
    az iskola ezt tudja garantálni.
    Egyébként pedig, ha SZÜKSÉG lesz rá, mindenkinek mennie kell, más nem fog megdögleni
    a két szemünkért.

  15. Jobban szerint:

    Horváth János, hogy valakinek vannak kvalitásai, az nem attól függ, hogy ön elismeri vagy sem.
    “A gonoszság nem más, mint a karakterré dermedt gyűlölet.” Ancsel Éva

  16. Jobban szerint:

    helyi, “A gonoszság nem más, mint a karakterré dermedt gyűlölet.” Ancsel éva

  17. Jobban szerint:

    “Aki viszonozza a gyűlöletet, az legyőzetett.” Ancsel Éva

  18. Pilsner Urquell szerint:

    H. János!

    Csak arra céloztam, hogy Jobban magabiztosabb, mint Te.

    A katonákról meg nem szorulok kioktatásra. Nem kizárt, hogy többet tudok a magyar tisztképzés boldogabb időszakairól, mint Te, vagy…. akinek van kvalitása.
    De hagyjuk. Unom.

  19. Horváth János szerint:

    Az, hogy én mit ismerek el, részletkérdés, viszont a többség döntött. Egyébként érdekes
    megközelítés, hogy a Fidesz “győzelme” esetében mindig a többségre hivatkozik, N.Sz.
    esetében ez mellékes. A gyűlöletet ki kell érdemelni, a sajnálat ingyenes.

  20. Horváth János szerint:

    Pilsner Urquell!
    A cigány lova is magabiztos volt a falig, és a kérdőjelek nélküli szervilizmus is tűnhet
    annak.
    Nem szándékoztalak kioktatni, mindössze a Google-t hívtam segítségül, s ezt megtehette
    a poszt írója is, vagy aki ez mellett a középszerű középiskola mellett döntött.

  21. Jobban szerint:

    Horváth János! Érdekes, hogy saját véleménye mentén fel sem merül a szervilizmus, csak más véleményét sorolja abba a kategóriába, ha az eltér az ön által képviselttől. Akinek más véleménye van, az szervilis. Tehát csak egy vélemény, az ön véleménye szabad?!?! Hogy van ez? Nem gondolja, hogy a diktátorok ideológiáját hirdeti, a diktátorok útján halad?!?
    Nem gondolom és ezzel nem vagyok egyedül, hogy a csepeli választás eredménye nem a józan ész mentén sikeredett, mert 16 év negatív vezetés után Németh Szilárd miniszterhelyettes úrral indult meg a pozitív folyamat. Nos, a demokrácia gyümölcse nem mindig egészséges. Arra szavazni aki nem tett a kerületért semmit, ez magáért beszél.

  22. Horváth János szerint:

    Olvassa vissza a saját írását, szerencsétlenke!

  23. Jobban szerint:

    Horváth János! Úgy érzi, hogy a személyeskedéssel, kirekesztő minősítésével bebizonyítja az “igazát”? Így szándékozik növelni állítása igazságtartalmát?

  24. Horváth János szerint:

    Szerencsétlen, olvassa vissza a 10:04 -t, akkora baromságokat állít benne, természetesen
    tények nélkül, hogy Göbbels sírna szégyenében!

  25. Jobban szerint:

    Horváth János!
    Ön kirekesztően és lesajnálóan nyilvánul meg más véleményével kapcsolatban, Göbbelst emleget öntől eltérő beállítottság miatt, stb. olvassa csak el kommentjét. A kirekesztés magasiskoláját és nettó gyűlöletbeszédet kommunikál. Demokratának tartja magát? Vagy bevállalja, hogy diktatórikus hajlamú? Csak az ön véleménye helyt álló? Hogy áll ezzel?
    Önmagát minősíti.

  26. Horváth János szerint:

    Jobban!
    Ecsetelje, mi volt kirekesztés, mi volt gyűlöletbeszéd!

  27. Pilsner Urquell szerint:

    H. János!
    A cigány lova!? A falnál? Micsoda gonosz rasszizmus!…

  28. Horváth János szerint:

    Bizony, a mondás a cigány lováról szól, amely nem vak csak bátor/mondjuk magabiztos/.
    De, ha úgy jobban tetszik, lehet a roma lova, esetleg új magyar, vagy új polgár!

  29. Jobban szerint:

    Horváth János, talán ha elolvasná kommentjeit “demokrataként”. Csak önnek lehet igaza, ha más vélemény kerül megfogalmazásra azonnal Göbbelst emleget!?! Szerencséje, hogy álnéven írogat össze, vissza. Jó kis pereket kaphatna a nyakába. Ennek örve alatt olyan nagyon “bátor”.

  30. Horváth János szerint:

    Jobban!
    Én a valós nevemen írok, ellenben magával, lehetősége van, pereljen!
    Magának szövegértési gondjai vannak, bár ez eddig sem zavarta. Tudom, rohadtul piszkálja
    a csőrét, hogy tényeket próbálok kisajtolni magából de ilyen az élet, aki állít valamit és
    nem bizonyítja, az hazudik.

  31. Jobban szerint:

    Horváth János! Köszönöm. Valóban perelhetném. Nevetséges, elgondolkodtató és egyben tragikus önre nézve, hogy Göbbelst említ a kommentem kapcsán. Nettó projektál.
    (Projekció – kivetítés Az általunk elutasított érzést, gondolatot, szándékot kivetítjük a másikra, őt hibáztatjuk, az érzelmeink okát a külvilágban keressük. Attól idegenkedünk a másikban, amit magunkban nem tudunk elfogadni.http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/lelekgyogyaszat-pszichoszomatika/en-vedo-mechanizmusok)
    Abszolút nem zavar, hogy görcsösen küszködik, tegye, ha úgy látja jónak. Ön is tudja, hogy nem hazudok. Elég primitív a logikája, a konklúziója. Mindannyian tudjuk, hogy attól még nem hazugság egy állítás, hogy nem követi tételes bizonyítás. Másrészt itt preferenciákról is szó van. Ami beállítottság. Ön olyan beállítottságú, én meg másmilyen. De ön nem tolerálja a az önétől különböző véleményt. Az már göbbelsi?!?! A liberális diktatúra képviselője.
    Attól, hogy nem “bizonyítom” ön szerint, hogy 16 év totális nihil után Németh Szilárd miniszterhelyettes úr polgármesterségétől kezdett a kerület újból fejlődni, épülni, minden szempontból, attól ez még tény. Ön az élő fába is belekötne. De ez engem nem zavar. Bennünket, akik tudjuk, hogy így van, nem zavar. Mert az ön piszkálódása ellenére a tények tények maradnak, ha “bizonyítjuk” az ön kifejezésével élve vagy ha nem bizonyítjuk. Az a lényeg, hogy fejlődik a kerület. Nincs kettős gyilkosság, eperföldi terror, nincs galvániszap szennyezés, épül és gyarapszik a kerület. Ön pedig küzdjön meg ezekkel a tényekkel ha akar, ha nem akkor sem történt semmi különleges.

  32. Horváth János szerint:

    Aki akkora farok, hogy a köztörvényes kettős gyilkosságot, vagy az eperföldi ügyet
    pártpolitikához akarja kapcsolni, az már orvosi eset.
    Azért kíváncsi lennék, mit szólna egy bíró egy olyan állításhoz, ami nincs bizonyítva, talán röhögő görcsöt kapna.

  33. Pilsner Urquell szerint:

    Mielőtt a querulans furror perre menne, kedves Valós Nevű Jobbik (két bével) és Álnevű Horváth János! ajánlom megfontolásra Umberto Eco eszméltető szavait:

    “MINDEN PARANOIÁS ENGEM ÜLDÖZ.”

  34. Pilsner Urquell szerint:

    Oppardon! Én se tudok hejssírni (Freud Zsigmond tudná, miért vétek mindig), de javítom.

    Jobban

  35. Jobban szerint:

    Horváth János! Sajnos ez alkalommal sincs igaza, ezt ön is tudja.

  36. Jobban szerint:

    Pilsner Urquell! A féktelen, időnként eszelős vagdalkozás nem tűnt fel?
    Másodszori nekifutásra csak sikerült ez a bonyolult 6 betűs szó….

  37. Pilsner Urquell szerint:

    Jobbik úr!
    A féktelen, időnként eszelős vagdalkozás nem tűnik föl?
    Ha esetleg elhallgatnánk… Horváth János meg én… akkor föltűnne?
    Csak féltem… nehogy megvágja magát!

  38. Jobban szerint:

    Pilsner Urqell! Kommentelek. Megosztom a véleményem és bizonyos információkat. Mint ön és Horváth János is. Ezt Horváth János elég nehezen emészti meg. Mivel eltér az ő véleményétől. Egy demokratának tolerálnia kellene, hogy nem mindenki áll be egy sorba, azaz más véleménye van egy adott témáról. Ne aggódjon értem, de köszönöm, hogy ilyen figyelmes.

Itt lehet hozzászólni !