Megújul a Makád utcai játszótér – folytatódik a harc az illegális szemetelők ellen

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda munkatársai, a szokásos karbantartási és tereprendezési munkák mellett, folytatták az Iskola téri KRESZ park öntözőhálózatának kiépítését, illetve megkezdték a Makád utcai játszótér felújítását.

A játszótéren a régi rossz állapotú játszóeszközök elbontása után a tereprendezés befejeződött. Jelenleg a játszóeszközök telepítése zajlik, ezen kívül a két hintaállvány és a mászóvár bebetonozására is sor került. A homokozó szegélyét zsalukővel látták el, a kerítés javítása és festése, valamint a vízóra akna áthelyezése is megtörtént.

A csepeli Közterület-felügyelet munkatársai, karöltve a rendőrséggel, megkettőzött erővel dolgoznak a kerületben található illegális szemétlerakó helyek felszámolása érdekében. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy sokszor érték tetten az elkövetőket és intézkedtek ellenük, előfordult olyan nap is, hogy négyszer csaptak le illegális szemetelőkre.

A csepeli Közterület-felügyelet vezetése továbbra is a lakosság segítségét kéri, hogy ha lát valaki a kerület bármely pontján olyan járművet, amelyről hulladékot, vagy valamilyen szemétre utaló anyagot pakolnak le, írja fel az autó rendszámát és azonnal jelentse azt a saját nevén és elérhetőségén (az adatokat bizalmasan kezelik) az alábbi telefonszámon: 06-1-278-0150

Csepel.hu

3 hozzászólás “Megújul a Makád utcai játszótér – folytatódik a harc az illegális szemetelők ellen” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Azt tegyük hozzá, hogy a játszóteret egy éve építik át, de az a néhány szaki, aki dolgozik rajta, becsületes munkát végeznek. További érdem, hogy eddig egy fát sem vágtak ki!
    Az már a dolgok másik oldala, hogy egy évig csendes volt a környék.
    Ez a játszótér eredendően rossz ötlet volt, kialakítási helyileg, mert van ahol nincs 30 méter a házak ablakaitól és vannak szülők, akik leviszik a gyereküket, azt csinál, ami akar, anyu meg a padon ülve Facebook-ozik és néha ráüvölt a gyerekére, a gyerekek meg egymással üvöltenek, tehát olyan, hogy nyugalom, estig? Kizárt…

  2. Vendiak szerint:

    A játszóterek mindenhol hangosak – az ott játszó gyerekek általában nem szórakoztatják magukat lábujjhegyen.
    A szülők hozzáállása fontos, de más kérdés ez esetben… Bár ha a gyerekkel (együtt) kiabál, az nem segít. Ergo, nyugalom a játszótér mellett?! Mindenhol esélytelen.

    Itt nem messze van egy erdő, ahol a gyerekeknek bizonyos pontokon izgalmas feladatokat lehet megoldaniuk (a fa kivágásának kérdése fel sem merül, h jatszhassanak). Így megtanulnak együtt élni a természettel és tájékozódni is az erdőben. Ill. a szülők is mozognak.
    Amikor arra futok, öröm látni,ahogy a szülők és a gyerekek együttműködnek (sehol egy telefon).

  3. Johnny szerint:

    Remek…
    A Városgazdánál nincs egy vizes vágó, vagy egy préstörő?
    Flex-szel vágják a térkövet a játszótérnél? 🙂
    Egy-két autótulaj biztos örülni fog!

Itt lehet hozzászólni !