Gyász: 1 éve halt meg Kaló Pál

CsepelFc, Mr.Gabee

A nyári uborkaszezont sajnos rossz hírrel kell megtörnünk: hosszú, türelemmel viselt betegség után 73 éves korában elhunyt Kaló Pál, a Csepel SC NBI-es labdarúgója, majd utánpótlás trénere.

A Csepelben leginkább jobbszésőként bevetett sportember a labdarúgó archívumok szerint is 1964. június 7-én a Vasas ellen 2:0-ra megnyert találkozón mutatkozott be az első osztályban a Török – Vellai, Kiss J., Molnár T., Kleibán A., Pocsai, Kalmár, Németh L., Kaló, Rottenbiller Matus összeállítású csapatban, Preiner Kálmán edzősége idején, ahol mindjárt góllal debütált:Rottenbiller 29. percben szerzett találatát toldotta meg még eggyel a 63. percben. A Vasas összeállítása így nézett ki:  Szentmihályi – Ihász, Mészöly, Sárosi, Bakos, Fister, Pál, Machos, Kékesi, Puskás, Farkas J., edző: Noszkay Gyula. Később, a legendás Fatér Károly – Vellai István, Molnár Tibor, Pető Attila, Faludi Dezső, Kandi György, Rottenbiller István, Kalmár László, Losonczi Flórián, Gondár György összeállítású, Keszthelyi Mihály edzette együttesben is játszott, összesen 26 találkozón lépett pályára és 3 gólt szerzett.
Edzőként több csapatnál is megfordult, a Csepel SC-ben az utánpótlás korosztályt trenírozta, (itt több tehetségnek is egyengette útját, akik szinte kivétel nélkül jó szívvel emlékeznek rá) de többek között volt pályaedzője a Volán SC együttesének is a ’80-as években. A Csepel SC 100 éves centenáriumára szervezett Csepel FC -s ünnepségre látogatott ki hosszú idő után ismét a Béke téri stadionba, de ezt követően is szívesen tett eleget meghívásainknak, egyre súlyosbodó betegsége ellenére is mindíg nagy örömmel jött Csepelre amikor csak tehette.

Sajnos erre többé már nem kerülhet sor…  Fia, László tájékoztatása szerint Kaló Pál végső búcsúztatása július 26-án 9 órakor lesz a Csepeli Temetőben.

Nyugodjon Békében!

Egy hozzászólás “Gyász: 1 éve halt meg Kaló Pál” bejegyzésre

  1. ugrómókus szerint:

    Nyugodjék békében!

Itt lehet hozzászólni !