Romokban hagyná az ellenzék az egykori Görgey Iskolát – Ülésezett a képviselő-testület

csepel.hu

A júniusi testületi ülésen döntés született az egységes arculatú fedett buszvárókról, valamint megújulhat a Széchenyi Általános Iskola tornaterme és az Arany János Általános Iskola kézilabdapályája. A legnagyobb vita az egykori Görgey Iskola omladozó épülete miatt volt: az ellenzék nem támogatta, hogy az önkormányzat a bontási-átépítési munkálatok feltételeit megteremtse. Zárt ülés keretében döntöttek Csepel Díszpolgára cím és a Csepel Örökség kitüntetés odaítéléséről is.

Napirend előtt jubileumi díszokleveleket adtak át csepeli pedagógusoknak. Dr. Kakas Jánosné vasdiplomát, Demjén Zsuzsanna gyémántoklevelet, Hídvéghy Sándorné Erika és Purzsás Mária aranyoklevelet vehetett át Borbély Lénárd Csepel polgármestertől. Köszöntötték Barnáné Likovszky Mártát is, aki kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért az Emberi Erőforrások Minisztériuma által odaítélt Brunszvik Teréz-díjban részesült.

A testület jóváhagyta, hogy jelentősen csökkenjen a kerületi autóbuszvárók telepítésének költsége. A 46 buszvárót kiépítő cég így hirdetésekért cserébe 15 évre vállalja azok fenntartását. Ezzel a kerület 127 millió forintot spórol meg. Az önkormányzat a közbiztonság javítása érdekében társasházak részére kamerarendszer-pályázatot is kiírt. A kamerák a bejáratoknál helyezhetők el, és a társasházak tulajdonába kerülnek. A program 20% önerőt ír elő. A Demokratikus Koalíció a javaslatot élesen bírálta és nem is szavazta meg.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) kültéri kézilabdapályák építésére indított programot. A képviselők támogatták, hogy az Arany János Általános Iskola udvarán található pálya ennek keretében újuljon meg. Így egy 22×42 méteres műanyag burkolattal ellátott kézilabdapálya jön létre. A képviselők támogatták az MKSZ Tornaterem Felújítási Programjában való részvételt is. Így kerül sor a Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola tornatermének felújítására. Mint arról korábban beszámoltunk, a Szent István út és a Toboz utcai közötti területen létesülő kereskedelmi és szolgáltató egységben egy posta is helyet kap majd. A képviselők most arról döntöttek, hogy a 3. Posta (Szent István út 230.) a Királyerdei Művelődési Házban működjön ideiglenesen tovább.

A képviselők döntése alapján 18 sportegyesület összesen 8 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet. A Csepeli Mérnökhallgató Alapítvány ösztöndíjak kifizetésére ezen túl 400 ezer, a Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület pedig 2 és fél millió forintot kapott a „Fut a Csepel-sziget” megrendezésére. Mészáros Ferenc, a Csepel Horgász Egyesület elnöke a halőrök hatékonyabb munkavégzésének érdekében fordult az önkormányzathoz. A képviselők támogatták, hogy az egyesület két elektromos kerékpárt kapjon térítésmentesen.

A legnagyobb vita az egykori Görgey Iskola miatt tört ki. Ahhoz ugyanis, hogy megkezdődjön a katasztrofális állapotú épület bontása és hasznosítása, önkormányzati tulajdonba kerülése után át kell sorolni a forgalomképes üzleti vagyonba – amely az önkormányzat vagyonának nagy részét adja. Ezt a lépést azonban az MSZP és a DK képviselői úgy értelmezték, hogy a jelenlegi önkormányzat ugyanazt akarja, amit 2007-ben ők tettek: eladni az épületet. Borbély Lénárd polgármester hangsúlyozta: a volt iskolát nem azért vásárolták vissza, hogy eladják. Ennek semmi értelme. Ezt a területet közösségi központként szeretné az önkormányzat hasznosítani az ott élők javaslatai alapján. Az ellenzéki képviselők azonban így sem támogatták a javaslatot, és ezzel az épület bontásának és átépítésének feltételeit.

A képviselő-testület zárt ülésen döntött díszpolgári címek adományozásáról. Csepel Díszpolgára kitüntető címet kap Jenei János pedagógus és Sára Ernő tervezőgrafikus, valamint posztomusz díszpolgári címet adományoznak Dr. Koncz János, Csepel egykori főjegyzője részére. Csepel Örökség kitüntetésben részesül Mahó Andrea színésznő, énekesnő és Dr. Szentkirályi Aladár, a Csepeli Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

csepel.hu

15 hozzászólás “Romokban hagyná az ellenzék az egykori Görgey Iskolát – Ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Picsába, majd én odamegyek azt elkezdem lebontani azt a szart!

  2. Betke szerint:

    Ha a posta beköltözik a müvházba, az a kereskedelmi és szolgáltató egység már meg sem épül! 2014-re is csak egy ígéret maradt! Ne legyen igazam!

  3. Nagyapó szerint:

    Milyen kár, hogy Betke nem kíséri figyelemmel az önkormányzatnak a területről hozott döntéseit. A döntések előtt tervet kell készíteni, társszervekkel egyeztetni, stb. Nem úgy, mint a szocik, eetásak adjuk el az É-i területet! Gyors döntés, adjuk. Demszky közbeszólt, hogy eladjátok a Galvani úti híd területét is, ja akkor kisebbet adunk el.
    Betke! Azt nem kérdezi, hogy a 12 milliárd Ft hová került!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Horváth János szerint:

    Érdekes! A Németh Szilárd birkózócsarnokánál minden villámgyorsan ment, gyanúsan
    gyorsan.

  5. Dzsinácska szerint:

    Horváth János, igaz, ez jogos, de Németh Szilárd az igazgatója is volt ennek az iskolának, úgyhogy most is igazán tehetett volna valamit, de úgy látom nem tesz, inkább leszarja!

  6. Betke szerint:

    Nagyapó, akkor kérünk valami tájékoztatást, hol tart az ügy? 4 év nem elég? Lesz belőle egyáltalán valami?
    Valóban a birkózócsarnoknál villámgyors döntések, engedélyezések, egyeztetések történtek még az áprilisi választások előtt! Ez mennyivel fontosabb, mint a királyerdeiek helyzetének könnyítése? Sokkal több embert érint, mint a több mint 2milliárdos alapítványi beruházás!

  7. Nagyapó szerint:

    Horváth János, Betke! A birkózócsarnok már épül?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Tündér Ilona szerint:

    Igen épül.
    Én azért abban reménykedtem, hogy kicsit alacsonyabb lesz.
    Nagyapó, maga nem itt lakik?

  9. Betke szerint:

    Nagyapó, kérdésre nem kérdéssel válaszolunk! Valami konkrét a kérdéseimre nagyon hasznos lenne!

  10. Johnny szerint:

    Nagyapó!
    4 évig tart egy terveztetés és engedélyeztetés?
    Ne csinálj már legalább magadból hülyét! 😀

  11. Nagyapó szerint:

    Johnny a tegeződő óvódás! Bizony, a tervezés időigényes. Nem 4 év. A 4-es metrót pl. 1972-től, a Gerincutat 1993-tól, a királyerdei csatornázást 40 évig tervezték, a strand befedésére 4 tervet készíttetett a szoci önkori és nem sikerült.
    A szolgáltató területén egy romos családi házat kellett megvásárolni, amiért Tóth Mihályék 50 milliót ígértek, de szerencsére a csepeli szavazók jó döntése után az önkori 10 millióért vette meg. Majd ez után indulhatott a tervezés, de nincs gond, a kormány 2030-ig tervez, addig kész lesz, vagy előbb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Johnny szerint:

    Öreg!
    A Lidl vett egy telket, majd egy év sem kellett és már nyitva voltak.
    Hogy a faszba jön egy bolthoz, egy metro terv? Hogyan hasonul a két projekt?
    Te egy igazi idióta vagy. 🙂
    A neten meg tegeződés van, ha te magázódsz, az a bunkóság megtestesülése, de biztos te nyomatod a tutit?! 😛

  13. Jobban szerint:

    Johnny, egész rendben van ez az alpári, minősíthetetlen kommunikáció, a sértegetés magasiskolája? Biztos, hogy ez és így fejezi ki az ön által közvetíteni szánt mondanivalót?
    A stílus maga az ember….önt minősíti egy az egyben…

  14. Tündér Ilona szerint:

    Akkor mégegyszer Nagyapó!

    Igen épül.
    Én azért abban reménykedtem, hogy kicsit alacsonyabb lesz.
    Nagyapó, maga nem itt lakik?

  15. Betke szerint:

    Jobban, Nagyapó stílusa korrekt? Igen, jól írja, a stílus maga az ember!

Itt lehet hozzászólni !