Megáldották és átadták a daru-dombi skateparkot.

csepel.hu

Június 27-én hivatalosan is átadták a nemrég elkészült daru-dombi gördeszka- és skateparkot. A pályát Lendvai Zoltán atya, a rédicsi gördeszkás plébános szentelte fel.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, a több mint egy hónapja elkészült pályát a csepeli fiatalok már használatba vették, amely nagy népszerűségnek örvend körükben. Felhívta a gyermekek figyelmét a balesetmenetes sportolásra, és azt tanácsolta, mindenki viseljen fejvédőt. A beszéd után átadta Lendvai Zoltán atyának az önkormányzat ajándékát, egy gördeszkát, amelyet az atya kérésére dedikált is. Ezt követően Lendvai Zoltán atya felszentelte a pályát és az Úr áldását kérte azokra, akik lehetővé tették a skatepark megépítését, valamint azokra is, akik használni fogják azt a jövőben. A felszentelés után a gördeszkások hivatalosan is birtokukba vették a pályát. Budapest és környékének legjobb gördeszkásai – Sári Miklós, Tóth László, Janka Tamás, Nagy Henrik, Zelei Dávid – tartottak bemutatót, miközben a pályát reverendában többször körbegurulta Lendvai Zoltán atya is. – Egyrészt azért gördeszkázom, mert így érzem jól magam a bőrömben. Naponta gurulok, kedvencem a hagyományos négykerekű deszka, de az ötven darabos gyűjteményemben extrém deszkák is megtalálhatóak, például egy elektromos önegyensúlyozós darab is. Szem előtt tartom Don Bosco módszerét, aki azt vallotta, hogy a gyerekeket játék közben lehet a legjobban megismerni. Bizonyíthatom, hogy valóban ez a leggyorsabb út a fiatalok szívéhez – mondta kérdésünkre Lendvai Zoltán atya, aki a Budapesttől 300 kilométerre lévő Rédicsről érkezett az átadásra.

Az átadáson jelen volt még Ábel Attila alpolgármester és Czibulyáné Szonday Szilvia, a Fidesz önkormányzati képviselője.

csepel.hu

3 hozzászólás “Megáldották és átadták a daru-dombi skateparkot.” bejegyzésre

  1. propaganda szerint:

    Ekkora marhaságot még nem hallottam! Fölszentelték a gördeszkapályát? Kinek volt ez a zseniális ötlete? És ezért idecibálták 300 km-ről ezt az egyébként szimpatikus papot? Agyrém!

  2. Qqriq szerint:

    A gördeszkázás Istennek tetsző dolog!

  3. Johnny szerint:

    Mindig van lejjebb?
    Agyrém…
    A Gubacsi-hídra nem kértek áldást, hogy bírja még?

Itt lehet hozzászólni !